Mažesnis energijos suvartojimas – švaresnė aplinka: paprasti patarimai, padėsiantys sumažinti elektros sąskaitas

Pranešimas spaudai

2022-12-08, 10:38

0 komentarų

Tamsiuoju metų laiku tenka suvartoti daugiau elektros energijos. Tai ne tik gerokai paplonina piniginę, tačiau daro įtaką ir mus supančiai aplinkai. Energijos gamybos metu į atmosferą išmetamas anglies dioksidas skatina neigiamus klimato kaitos procesus. Tačiau taupiai naudodami elektros energiją, galime sumažinti aplinkos būklės prastėjimą.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Mažesnis energijos suvartojimas – švaresnė aplinka: paprasti patarimai, padėsiantys sumažinti elektros sąskaitas

„Samsung“ organizuojamo socialinės atsakomybės projekto moksleiviams „Solve for Tomorrow“ vadovė Baltijos šalyse Eglė Tamelytė teigia, kad nors norėdami prisidėti prie aplinkos išsaugojimo Lietuvos jaunuoliai stengiasi naudoti daugkartinius indus, rūšiuoti atliekas ir apsipirkinėti sąmoningiau, tačiau dažniausias tvarus įprotis yra susijęs su taupesniu elektros energijos suvartojimu.

„2022 metais atlikto tyrimo duomenimis*, beveik 60 proc. apklaustų jaunuolių kiekvieną kartą išeidami iš kambario išjungia šviesą. Tai leidžia daryti prielaidą, kad Lietuvos jaunimas prie aplinkos būklės išsaugojimo prisideda ugdydamas paprastus kasdienius įpročius, kurie padeda ne tik sutaupyti, bet ir gyventi tvariau“, – sako E. Tamelytė.

Pašnekovės teigimu, norint sutaupyti kuo daugiau elektros energijos ir taip sumažinti jos sąskaitas, galima pasinaudoti ir kitais paprastais patarimais – nuo efektyvesnių prietaisų įsigijimo iki mažos gudrybės gaminimo metu:

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas