Daugelis lietuvių mėgsta gaminti maistą namie, tačiau ar žinojote, jog namuose didžiausią gamtinių dujų kiekį po šildymo, būtent sunaudojame maisto ruošai?

Pranešimas spaudai

2024-09-17, 16:34

0 komentarų

Daugelis lietuvių mėgsta gaminti maistą namie – tai ne tik puikus būdas sutaupyti ir neišleisti per daug valgant maitinimo įstaigose, bet taip pat ir galimybė visuomet turėti skanų, sveiką maistą.

„Aliexpress“ įsibėgėjo išpardavimų maratonas – spauskite čia ir įsigykite populiariausias prekes už rekordiškai žemą kainą
Daugelis lietuvių mėgsta gaminti maistą namie, tačiau ar žinojote, jog namuose didžiausią gamtinių dujų kiekį po šildymo, būtent sunaudojame maisto ruošai?

Tačiau ar žinojote, jog namuose didžiausią gamtinių dujų kiekį po šildymo, būtent sunaudojame maisto ruošai?

Tam, kad galėtumėte ne tik gardžiuotis skaniu, sveiku bei namie ruoštu maistu, bet ir sutaupyti, „Ignitis“ dalinasi patarimais, kurie padės sumažinti gamtinių dujų panaudojimą gaminant maistą:

  • Ant dujinės viryklės naudokite tinkamo dydžio degiklį: degiklio dydį suderinkite su naudojamo puodo ar keptuvės dydžiu. Naudojant mažą puodą ant didelio degiklio, eikvojama energija, nes šiluma išsiskiria aplink puodo šonus ir ne taip efektyviai kaitina indą;
  • Išbandykite keraminius arba stiklinius kepimo indus. Jie geriau išlaiko šilumą nei metaliniai. Tai reiškia, kad patiekalus galite gaminti žemesnėje temperatūroje;
  • Žinome, nieko naujo, visgi nepamirškite naudoti dangčius ant puodų: puodus ir keptuves uždengus dangčiais, maistas greičiau iškepa, nes sulaiko šilumą, o tai sumažina gaminimo laiką ir energijos suvartojimą. Taip jūs išlošite dvigubai – ir sutaupysite laiko, bei gamtinių dujų.

Ekspertai taip pat sako, kad kepant maistą orkaitėje dažniau stebėkite patiekalą per stiklą, o ne atidarinėkite dureles kepant – taip pavyks sutaupyti, nes atidarant dureles jus išleidžiate dalį šilumos iš orkaitės, o jai įkaisti iki reikalingos temperatūros prireiks sunaudoti daugiau dujų;

  • Virkite panaudodami likutinę šilumą: išjunkite dujinį degiklį likus kelioms minutėms iki maisto gaminimo ir leiskite vis dar įkaitusiam puodui ar keptuvei baigti gaminti. Tą patį taikykite ir orkaitėms – išjunkite jas paskutinėmis kepimo minutėmis. Patiekalai tikrai iškeps dėl orkaitėje esančios temperatūros;
  • Kepimas porcijomis: kepkite kelis patiekalus vienu metu orkaitėje arba paruoškite didesnį maisto kiekį, kurį vėliau galima pasišildyti. Tai maksimaliai išnaudoja orkaitės energiją ir sumažina poreikį kepti kelis kartus.

Šie paprasti patarimai nereikalauja jokių papildomų investicijų, bet leidžia sutaupyti pinigų. Dalis patarimų yra jau seniai žinomi ir naudojami, tačiau daliai klientų, kurie gamina maistą namie rečiau, gali praversti. Pasinaudokite šiais patarimais jau dabar ir pradėkite taupymo kelionę šiandien!

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas