„Nvidia“ aplenkė „Microsoft“ ir „Apple“ bei tapo vertingiausia bendrove pasaulyje, fiksuojamas itin spartus vertės kilimas

Technews.lt

2024-06-20, 13:00

0 komentarų

Birželio 18 d. „Nvidia“ rinkos vertė pasiekė 3,336 trilijono JAV dolerių ir tapo vertingiausia bendrove pasaulyje.

MEGA „Aliexpress“ išpardavimai – stulbinančios nuolaidos iki rugsėjo 4 dienos, peržiūrėkite karščiausius pasiūlymus
„Nvidia“ aplenkė „Microsoft“ ir „Apple“ bei tapo vertingiausia bendrove pasaulyje, fiksuojamas itin spartus vertės kilimas

Nepaisant neseniai padidėjusių „Microsoft“ ir „Apple“ akcijų kainų, „Nvidia“ akcijos vakar pabrango 3,57 proc., o kitos akcijos šiek tiek atpigo ir to užteko, kad „Nvidia“ pasiektų sąrašo viršų.

„Nvidia“ rinkos vertė sparčiai kilo: pernai ji perkopė 1 trilijono JAV dolerių ribą, o dabar siekia 3,28 trilijono JAV dolerių. Anksčiau šį mėnesį „Nvidia“ paskelbė apie akcijų padalijimą 10 už 1, todėl jos akcijos tapo prieinamesnės smulkesniems investuotojams.

Tikėtina, kad šis žingsnis prisidėjo prie pastarojo meto „Nvidia“ akcijų kilimo – vien šiais metais jos iš viso pabrango 170 proc.

„Nvidia“ kilimą skatino didelė jos dirbtinio intelekto greitintuvų paklausa. Per pastarąjį dešimtmetį bendrovė išgyveno kelis akcijų pakilimus dėl kriptovaliutų kasybos įrangos paklausos ir smarkiai išaugusių žaidimų vaizdo plokščių pardavimų per COVID-19 pandemiją.

Žvelgiant į ateitį, „Nvidia“ ketina pristatyti duomenų centrams skirtą „Blackwell“ architektūrą ir tikimasi, kad iki metų pabaigos pristatys žaidimams skirtą RTX 50 seriją.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas