SEB banko klientai nebegalės pasinaudoti viena paslauga: bankas praneša apie artėjančius pasikeitimus, sužinokite, kas keičiasi ir ką daryti toliau

SEB

Pranešimas spaudai

2024-10-26, 17:54

2 komentarai (-ų)

Lietuvos savivaldybėse, kuriose nėra SEB banko skyriaus, bet gyventojams svarbu fiziškai gauti finansines kasdienes paslaugas, jas teiks mobili banko darbuotojų komanda. Paslaugos bus teikiamos banko ir savivaldybių suderintu periodiškumu.

Artėjant didžiausioms metų šventėms – MEGA ALIEXPRESS išpardavimai. Spauskite čia ir pasinaudokite nuolaidomis
SEB banko klientai nebegalės pasinaudoti viena paslauga: bankas praneša apie artėjančius pasikeitimus, sužinokite, kas keičiasi ir ką daryti toliau

SEB bankas taip pat informuoja, kad nuo 2025 metų sausio 1 dienos nebebus teikiama mokėjimų pagal SEPA tiesioginio debeto nurodymą paslauga.

Pranešama, jog su klientais sudarytos SEPA tiesioginio debeto paslaugos sutartys bus automatiškai nutrauktos vadovaujantis SEPA tiesioginio debeto paslaugos aprašo 21 punktu.

„Kitais atvejais Bankas turi teisę vienašališkai nutraukti Sutartį, pranešdamas Mokėtojui apie tai prieš 60 (šešiasdešimt) kalendorinių dienų. Šalys privalo vykdyti Sutartį iki to laiko, kol įvykdomi jų sutartiniai įsipareigojimai“, - teigiama SEPA tiesioginio debeto paslaugos aprašo 21 punktu

Banko atstovai prašo, jog klientai ne vėliau kaip iki š. m. gruodžio 31 dienos pasirinktų kitą būdą atsiskaityti su lėšų gavėjais, pavyzdžiui, pervesti lėšas pasirinkus europinį pinigų pervedimą ar atsiskaityti mokėjimo kortele, jeigu lėšų gavėjas yra sudaręs tokią galimybę.

Banko pajamos mažėjo 4 procentais dėl mažėjančių palūkanų normų, paskolų portfelis auga

Tarptautinė SEB grupė šiandien paskelbė 2024 metų trečio ketvirčio finansinius rezultatus. Per tris 2024 m. ketvirčius SEB bankas uždirbo 238,7 mln. eurų neaudituoto grynojo pelno, t. y. 4 procentais daugiau nei pernai tuo pačiu laikotarpiu (229,8 mln. eurų).

„Žvelgiant į 2024-uosius metus, banko pajamos stabilizavosi, o trečiame ketvirtyje sumažėjo dėl mažėjančių palūkanų normų rinkoje. Tikėtina, kad ir pelno kreivė leisis žemyn dėl palūkanų normų įtakos, kurią lemia ECB politika. Kita vertus, tęsiame savo klientų finansavimą ir toliau auginome paskolų portfelį“, - sakė SEB banko vadovė Sonata Gutauskaitė-Bubnelienė.

2024 m. SEB bankas kartu su kitomis šalyje veikiančiomis SEB įmonėmis į šalies biudžetą sumokėjo 226 mln. eurų įvairių mokesčių (2023 m. tuo pačiu laikotarpiu – 98 mln. eurų). Iš jų 85,5 mln. eurų sudarė pelno mokestis ir daugiau kaip 86 mln. eurų solidarumo įnašų už 2023 m. ketvirtą ketvirtį ir šių metų pirmą bei antrą ketvirčius. Solidarumo įnašas už trečią ketvirtį bus mokamas lapkričio pabaigoje.

2 komentarų

Aridas

Keista kad aš negaliu į sutartį įtraukti panašaus punkto. Tiesiog perspėju prieš 60 dienų, kad nustosiu mokėti banko maržą pagal mano kredito sutartį. Tiesiog nusibodo... Įdomu ką tada jie pasakytų?

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas