AMD galimai nukentėjo nuo programišių: internete siūloma įsigyti gausybę iš bendrovės pavogtų duomenų, tarp jų - ir klientų duomenų bazės

AMD

Technews.lt

2024-06-20, 10:55

0 komentarų

Pranešama, kad AMD patyrė kibernetinio saugumo pažeidimą – organizacija, pasivadinusi „IntelBroker“, teigia pavogusi bendrovės duomenis apie būsimus produktus, klientų duomenų bazes ir finansinius įrašus.

MEGA „Aliexpress“ išpardavimai – stulbinančios nuolaidos iki rugsėjo 4 dienos, peržiūrėkite karščiausius pasiūlymus
AMD galimai nukentėjo nuo programišių: internete siūloma įsigyti gausybę iš bendrovės pavogtų duomenų, tarp jų - ir klientų duomenų bazės

Agentūrai „Reuters“ pateiktame pareiškime AMD teigė, kad glaudžiai bendradarbiauja su teisėsaugos institucijomis ir trečiosios šalies duomenų talpinimo partneriu, siekdama ištirti „IntelBroker“ teiginį apie duomenų pasisavinimą. Antradienį AMD akcijų vertė šiek tiek sumažėjo (2,38 %).

Portalas „HackRead“ išsamiau aprašo neva pavogtus duomenis. Iš esmės pažeidimas apima dvi duomenų kategorijas – IP ir produktų informaciją bei verslo informaciją. Kalbant apie intelektinę nuosavybę, „IntelBroker“ teigia, kad pasisavino failus, susijusius su įrenginio programine įranga, ROM, išeities kodu, intelektinės nuosavybės failais, būsimų AMD produktų išleidimo planais ir techninėmis specifikacijomis.

Nutekinta verslo informacija apima darbuotojų duomenų bazes, klientų duomenų bazes, finansinę informaciją, naudotojų ID (tikriausiai darbuotojų), pareigų pavadinimus, įdarbinimo statusus ir įmonės telefono numerius.

Daugumos tokių didelių korporacijų duomenų pažeidimų metu įsilaužėlių grupuotė reikalauja sumokėti išpirką, nesėkmingai grasindama paviešinti jautrią ir konfidencialią informaciją.

Tačiau „IntelBroker“ taiko kitokį veikimo būdą – jie ėmė pardavinėti informaciją suinteresuotosioms šalims, o kaip mokėjimą priima kriptovaliutą per tarpininką. „IntelBroker“ turi ilgą išnaudojamų objektų sąrašą, įskaitant HSBC, „Barclays“, „T-Mobile“, Los Andželo tarptautinį oro uostą, Europolą, „Home Depot“, „Acuity Inc“. ir „Facebook Marketplace“.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas