Didžiausias kibernetinis įsilaužimas istorijoje: internete išplito „Amazon“ valdomos platformos duomenys ir daugybė jautrios informacijos

Lukas Snarskis

2021-10-07, 07:15 (atnaujinta 2021-10-08, 13:51)

0 komentarų
Didžiausias kibernetinis įsilaužimas istorijoje: internete išplito „Amazon“ valdomos platformos duomenys ir daugybė jautrios informacijos

Žaidimų ir kitokio turinio transliavimo milžinė „Twitch“ susidūrė su netikėtomis, tačiau itin nemaloniomis problemomis. Trečiadienio vakare paaiškėjo, kad platforma nukentėjo nuo kibernetinių nusikaltėlių.

Internete pasklido daugiau nei 100 GB medžiagos, kuri atskleidžia konfidencialią „Twitch“ informaciją bei šioje platformoje savo turinį transliuojančių asmenų uždarbius. Nutekėję duomenys atskleidžia, kad „Amazon“ valdomoje platformoje, populiariausi transliuotojai uždirbo milijonus JAV dolerių.

Apie įsilaužimą patvirtino ir „Twitch“ atstovai, kurie patikino, jog yra intensyviai dirbama tam, kad pavyktų išsiaiškinti šio duomenų nutekėjimo mąstą. O jis panašu, kad turėtų būti ganėtinai didelis. Kompanijos atstovų teigimu, visuomenė bus informuota apie susidariusią situaciją kai tik pavyks surinkti daugiau reikiamos informacijos.

Nutekėjusių duomenų tikrumą patvirtino ir keletas populiarių „Twitch“ platformos naudotojų. „Fortnite“ žaidimo transliacijas rengiantis BBG Calcas, kalbėdamas su „BBC News“ teigė, jog nutekėjusiame faile pateikiamos jo pajamos yra visiškai tikslios. Keletas kitų, neįvardintų, transliuotojų taip pat patvirtino duomenų autentiškumą, o vienas iš „Twitch“ vartotojų sako, kad duomenys yra labai arti tikslių.

Internete pasklidusi informacija atskleidžia mokėjimus, kurie buvo atlikti „Twitch“ platformos naudotojams nuo 2019 metų rugpjūčio ar rugsėjo iki šių metų spalio mėnesių. Negana to, nusikaltėlių pasisavinti duomenys aiškiai įvardija ir geriausiai apmokamus minėtosios sistemos vartotojus, tarp kurių patenka „Dungeons & Dragons“ žaidimo kanalas „CriticalRole“, kanadiečių „xQC“ bei amerikiečių „Summit1g“ kanalas.

Lyg to būtų negana, panašu, kad tarp nutekėjusių dokumentų galima rasti ir pačios „Twitch“ platformos programinį kodą, o taip pat ir technines detales produktų, kurie dar tik pasirodys šioje populiarioje sistemoje. Kol kas išlieka neaišku kiek šios informacijos yra tikra, tačiau, panašu, kad „Amazon“ valdomos kompanijos vadovų laukia ilgos dienos nerimo.

Kai kurie ekspertai įvardina šį įsilaužimą ir duomenų nutekėjimą kaip vieną didžiausių istorijoje, o pagrindinė to priežastis – medžiaga atskleidžia pačią vertingiausią bendrovės informaciją, tarp kurios gali būti net ir priėjimai, kurie yra skirti tik „Twitch“ darbuotojams.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas