„Facebook“ valdančios bendrovės nemalonumai niekaip nesibaigia: teismas atmetė kompanijos prašymą, laukia ilgas teisinis procesas

Lina Snarskienė

2024-10-18, 09:00

0 komentarų

Remiantis neseniai priimtu federalinio teisėjo sprendimu, „Meta“ susiduria su kelių JAV valstijų ieškiniu dėl paauglių priklausomybės nuo socialinės žiniasklaidos. Anksčiau „Meta“ bandė atmesti ieškinius. Tačiau JAV apygardos teisėja Yvonne Gonzalez Rogersas atmetė „Meta“ prašymą atmesti ieškinį.

Prasideda MEGA ALIEXPRESS išpardavimai - taikomos nuolaidos net iki 60%, spauskite čia ir raskite geriausius pasiūlymus!
„Facebook“ valdančios bendrovės nemalonumai niekaip nesibaigia: teismas atmetė kompanijos prašymą, laukia ilgas teisinis procesas

Ieškinys apima daugiau nei 30 valstijų, įskaitant Kaliforniją ir Niujorką, taip pat dar vieną bylą Floridoje. Valstijos teigia, kad „Instagram“ ir „Facebook“ kenkia paauglių psichinei sveikatai. Jos teigia, kad dėl to, kaip „Meta“ sukūrė šias socialinės žiniasklaidos svetaines, paaugliams sunku nustoti jomis naudotis, todėl gali kilti tokių problemų kaip nerimas ir depresija.

Ieškovės tvirtina, kad „Meta“ sąmoningai sukūrė priklausomybę sukeliančias funkcijas, pasinaudodama jaunų vartotojų pažeidžiamumu ir siekdama pelno.

„Vaikai ir paaugliai kenčia nuo rekordiškai prastos psichikos sveikatos, o dėl to kaltos tokios socialinės žiniasklaidos bendrovės kaip „Meta“. Meta pelnėsi iš vaikų skausmo, tyčia kurdama savo platformas su manipuliacinėmis savybėmis, dėl kurių vaikai tampa priklausomi nuo jų platformų ir kartu mažėja jų savivertė.“ - dar 2023 metais ieškinyje nurodė Niujorko generalinė prokurorė Letitia James.

Bendrovė „Meta“ yra gana nusivylusi ieškiniais ir teigia, kad yra sukūrusi daugiau kaip 30 priemonių, skirtų paaugliams ir jų šeimoms remti, įskaitant funkcijas, ribojančias žalingo turinio poveikį. Kompanija sako, kad valstijų generaliniai prokurorai, užuot ėmęsi teisinių veiksmų, turėjo bendradarbiauti su technologijų bendrovėmis ir sukurti aiškesnius paauglių naudojimosi socialine žiniasklaida standartus.

Tačiau tyrimai parodė, kad pernelyg dažnas naudojimasis socialine žiniasklaida, pavyzdžiui, „Facebook“ ir „Instagram“, potencialiai gali sukelti vienatvę ir pabloginti su kūno įvaizdžiu susijusias problemas. Pačios „Meta“ tyrimuose teigiama, kad daugelis paauglių, pasinaudoję „Instagram“, blogiau vertina savo kūną.

Nėra nustatyta, kada prasidės šių ieškinių nagrinėjimas. Be abejo šios bylos baigtis gali turėti įtakos būsimoms taisyklėms, kuriomis siekiama apsaugoti vaikus internete. Neseniai JAV ir Jungtinė Karalystė sukūrė bendrą darbo grupę vaikų saugumui internete užtikrinti.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas