„Google“ pateikė savo atsaką į didžiausią interneto sensaciją: pristatytas įrankis, kuris pasiūlys dar neregėtas galimybes

Šiandien tiek žmonių, tiek ir mašinų generuojamų duomenų kiekis gerokai viršija mūsų gebėjimą įsisavinti ir priimti sprendimus, pagrįstus šiais duomenimis. Būtent todėl dirbtinis intelektas (DI) tampa vis reikšmingesnis. DI – tai technologija, kuri pasitelkia kompiuterių algoritmus ir leidžia daug greičiau ir su našesne duomenų apdorojimo galia apdoroti įvairią informaciją.

Prasidėjo kosminiai „Aliexpress“ išpardavimai – peržiūrėkite geriausius pasiūlymus paspaudus čia
„Google“ pateikė savo atsaką į didžiausią interneto sensaciją: pristatytas įrankis, kuris pasiūlys dar neregėtas galimybes

Pastarosios savaitės internetinėje erdvėje buvo itin įdomios, o daugybės dėmesio sulaukė „OpenAI“ bendrovės sukurtas pokalbių robotas „ChatGPT“. „Dall-E“ nuotraukų įrankio kūrėjai pristatė bandomąją pokalbių roboto versiją, kuri iškart buvo įvardijama kaip internetinės paieškos ateitimi, kuri ateityje gali pakeisti „Google“ paieškos sistemą. Į tai pagaliau sureagavo ir pati „Google“.

Kaip ir buvo tikėtasi, po daugiau ne dviejų mėnesių tylos, savo atsakymą pagaliau pateikė ir paieškos milžinė „Google“, kuri pristatė savo alternatyvą milžiniško populiarumo sulaukusiam „ChatGPT“ pokalbių robotui. „Google“ vadovas Sunderis Pichai paskelbė apie „Bard“ įrankį, kuris naudos bendrovės LaMDA (angl. Language Model for Dialogue Applications) modelį.

„Google“ vadovo teigimu, „Bard“ sprendimas galės ne tik sugeneruoti atsakymus į paprastus klausimus, ką jau dabar geba bendrovės paieškos sistema, bet taip pat gebės įvykdyti kompleksines užklausas. Bendrovės išplatintos nuotraukos atskleidžia, kad šis įrankis taip pat leis įvertinti gautą atsakymą, o taip pat bus suteikta galimybė labiau įsigilinti į pateiktą užklausą.

Skelbiama, kad „Google“ sukurtas sprendimas šiuo metu yra testavimo stadijoje, o viešai prieinama versija turėtų pasirodyti jau artimiausiu metu. S.Pichai atkreipė dėmesį ir į tai, jog jau netrukus naujienų turėtų sulaukti ir „Google“ paieškos mechanizmas, kuris pasipildys dirbtinio intelekto galimybėmis aprūpintomis funkcijomis.

Kaip jau minėjome, „Bard“ sprendimas yra tiesioginis „Google“ atsakas į interneto sudrebinusį „ChatGPT“ pokalbių robotą, kuris yra laikomas JAV paieškos milžinės konkurentu. „Google“ baimė dėl „ChatGPT“ kyla dėl šio įrankio gebėjimo pateikti norimą informaciją iš paprasčiausios užklausos, kurią gali sugeneruoti vartotojas. Jo stiprybė slypi gebėjime pateikti atsakymus ir pasiūlymus, o ne tiesiog pateikti jums nuorodų sąrašą. Tiesa, visą internetą sudrebinęs įrankis yra eksperimentinis ir toli gražu nėra tobulas, nes yra linkęs pateikti klaidingą ar toksišką informaciją.

0 komentarų

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas