Hakerių informacija atskleidžia šokiruojančias detales: rusai karą buvo suplanavę dar sausio mėnesį

Arnas Balčiūnas

2022-03-02, 21:15 (atnaujinta 2022-03-02, 21:23)

0 komentarų
Hakerių informacija atskleidžia šokiruojančias detales: rusai karą buvo suplanavę dar sausio mėnesį

Rusijos pradėtas karas Ukrainoje tęsiasi jau savaitę. Tai kas turėjo būti žaibiška kelių dienų „speciali operacija“, trunka gerokai ilgiau nei tikėjosi Kremlius su Vladimiru Putinu priešakyje.

Kova jau kuris laikas vyksta ne tik Ukrainos teritorijoje, tačiau ir internetinėje erdvėje. Į kovą jungiasi ne tik daugelis internautų, kurie įvairiausiais būdais siekia nušviesti rusus apie tai kas vyksta, tačiau ir anoniminės programišių bendruomenės.

Itin aktyviai kovoje dalyvauja ir „Anonymous“ programišiai, kurie pasidalino dokumentus, atskleidžiančius šokiruojančią informaciją. Viešoje erdvėje pasirodę duomenys - Rusijos Federacijos Juodosios jūros laivyno 810-osios atskirosios brigados bataliono taktinės grupės padalinių planai ir dokumentai. Šie dokumentai buvo pasirašyti dar sausio 18 dieną.

Negana to, rusai planavo, jog Ukrainą užgrobti pavyks nuo vasario 20 iki kovo 6 dienos. Kaip dabar jau žinome, šis planas vykdyti pradėtas kiek vėliau – vasario 24 dieną. Jau tampa akivaizdu, kad galutinio tikslo V.Putino armijai laiku pasiekti taip pat nepavyks, nes tam liko vos keletas dienų.

Viešoje erdvėje pasirodę dokumentai sudaryti iš darbinio žemėlapio, užduoties aprašymo, šauktinių lentelės, o taip pat ir kontrolinių signalų bei slaptos kontrolinės lentelės. Juose galima pamatyti ir personalo sąrašus.

Informacijos šaltinis: https://liveuamap.com/en/2022/...

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas