Ilgamečiai „CityBee“ klientai turėtų reaguoti nedelsiant: vartotojų aljansas perspėja apie svarbią datą iki kurios būtina sureaguoti

Pranešimas spaudai

2023-03-28, 12:17 (atnaujinta 2023-03-28, 12:35)

0 komentarų

Vartotojai, patyrę žalą dėl paviešintų „CityBee“ klientų duomenų, iki 2023 m. balandžio 18 d. dar gali prisijungti prie grupės. Šį terminą nustatė Vilniaus apygardos teismas, priėmęs Vartotojų aljanso pateiktą grupės ieškinį.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Ilgamečiai „CityBee“ klientai turėtų reaguoti nedelsiant: vartotojų aljansas perspėja apie svarbią datą iki kurios būtina sureaguoti

Vartotojų aljanso viceprezidento, kuruojančio nukentėjusių „CityBee“ klientų grupės ieškinio klausimą, Ryčio Jokubausko teigimu, tai jau paskutinė galimybė vartotojams prisijungti prie grupės ieškinio. Norintiems ja pasinaudoti, patariama nelaukti paskutinės termino dienos, nes gali prireikti daugiau laiko renkant patirtą žalą patvirtinančius įrodymus.

Ieškiniu siekiama piniginės kompensacijos priteisimo (300 Eur kiekvienam nukentėjusiam asmeniui), tačiau ne mažiau svarbu – paskatinti verslininkus daugiau dėmesio skirti vartotojų teisėms ir užtikrinti asmens duomenų apsaugą.

2021 m. automobilių nuomos paslaugą teikianti įmonė UAB „CityBee Solutions“ (UAB „Prime Leasing“) paskelbė, kad iš įmonės duomenų bazės buvo pavogti ir paviešinti daugiau nei 110 000 vartotojų asmeniniai duomenys (vardai, pavardės, asmens kodai, telefonų numeriai, elektroninio pašto ir gyvenamosios vietos adresai, vairuotojų pažymėjimo numeriai, paskyrų slaptažodžiai ir kt.). Dėl šio įvykio vartotojai patyrė nemažai nepatogumų bei nuostolių: turėjo pakeisti paskyrų įvairiose svetainėse slaptažodžius, keisti banko korteles, vairuotojų pažymėjimus, net telefono numerius.

Vartotojų aljansas yra įgaliotoji vartotojų asociacija, turinti teisę teikti grupės ieškinį grupės narių (fizinių asmenų) vardu, kurie nėra asociacijos nariai, inicijavo „CityBee“ klientų grupės ieškinį ir tai viena pirmųjų tokių bylų Lietuvoje. Vartotojų patogumui sukurta speciali informacinė sistema https://www.CBgrupe.lt/ kurioje galima užpildyti pareiškimo formą, rasti atsakymus į dažniausiai kylančius klausimus, stebėti, kaip vyksta procesas, prireikus – susisiekti su ieškinio iniciatoriais. Paruošta ir vaizdo instrukcija, kuri palengvins dokumentų pateikimą. Nerimauti dėl duomenų saugumo vartotojams nereikia – Vartotojų aljansas bendradarbiauja su įmone MarkID (https://markid.eu/ ), kuri portale įdiegė patikimą el. parašo modulį, todėl vartotojai galės patogiai ir saugiai pasirašyti visus reikiamus dokumentus nuotoliniu būdu.

Grupės ieškiniai, dar tik žengiantys pirmuosius žingsnius Lietuvoje – efektyvi priemonė vartotojams apginti savo teises, pažeidus kolektyvinius interesus (pavyzdžiui, atšaukus renginį, išleidus brokuotą prekių partiją ar pan.). Šiuo instrumentu mielai naudojasi kitų šalių vartotojai.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas