„Microsoft“ pažėrė aštrios kritikos savo konkurentams: aštrūs komentarai skriejo į „Google“ vadovų pusę

Arnas Balčiūnas

2023-03-24, 11:36

0 komentarų

Pastarieji mėnesiai internetinėje erdvėje buvo itin įdomios, o daugybės dėmesio sulaukė „OpenAI“ bendrovės sukurtas pokalbių robotas „ChatGPT“. „Dall-E“ nuotraukų įrankio kūrėjai pristatė bandomąją pokalbių roboto versiją, kuri iškart buvo įvardijama kaip internetinės paieškos ateitimi, kuri ateityje gali pakeisti „Google“ paieškos sistemą.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
„Microsoft“ pažėrė aštrios kritikos savo konkurentams: aštrūs komentarai skriejo į „Google“ vadovų pusę

Į tai pagaliau sureagavo ir pati „Google“. JAV technologijų milžinės vadovas Sunderis Pichai dar visai neseniai paskelbė apie „Bard“ įrankį, kuris naudos bendrovės LaMDA (angl. Language Model for Dialogue Applications) modelį. Šis įrankis pagaliau tapo prieinamas ir viešai, o sureaguoti į šią situaciją jau spėjo ir „Microsoft“ atstovai.

„Microsoft“ marketingo ir web paslaugų vadovas Mikhailas Parakhinas buvo paklaustas ką jis mano apie „Google Bard“ įrankį ir čia jis nepraleido progos įkąsti savo pagrindinei konkurentei. Internautai klausė ar jis sutiktų su teiginiu, jog pagrindinių konkurentų produktas yra šokiruojančiai prastesnis nei „Microsoft“ variantas.

M.Parakhinas į tokį klausimą atsakė, jog „Google“ šiuo metu gerokai atsilieka, lyginant jų produktą su „Bing Chat“. Tačiau „Microsoft“ atstovas pažymėjo ir tai, jog „yra ganėtinai įspūdinga kiek daug „Google“ sugebėjo pasiekti, atsižvelgiant į žemą skaičiavimų kiekį ir tai, jog pagrindiniai jų algoritmai atsilieka maždaug šešiais mėnesiais“.

Tiesa, nors „Google Bard“ išties neprilygsta tam ką gali pasiūlyti „Microsoft“ pokalbių robotas, tačiau vienu klausimu jis lenkia savo konkurentą. „Bing Chat“ turi limitą, kuris riboja žmonių galimybes užduoti klausimus, o tokių apribojimų „Google“ netaiko.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas