Milžiniško populiarumo sulaukęs socialinis tinklas gali atsidurti itin sudėtingoje situacijoje: už Atlanto bus priimtas sprendimas, kuris daugelį vartotojų gali palikti be prieigos prie platformos

Lina Snarskienė

2024-09-18, 07:55

0 komentarų

Balandžio mėnesį JAV prezidentas Joe Bidenas pasirašė įstatymą, kuriuo reikalaujama, kad socialinis tinklas „TikTok“ per 90 dienų nuo įstatymo pasirašymo būtų parduotas iš Kinijoje įsikūrusios patronuojančiosios bendrovės „ByteDance“. Jei to nepadarys, JAV vyriausybė gali visiškai uždrausti prieigą prie „TikTok“ šalyje.

„Aliexpress“ įsibėgėjo išpardavimų maratonas – spauskite čia ir įsigykite populiariausias prekes už rekordiškai žemą kainą
Milžiniško populiarumo sulaukęs socialinis tinklas gali atsidurti itin sudėtingoje situacijoje: už Atlanto bus priimtas sprendimas, kuris daugelį vartotojų gali palikti be prieigos prie platformos

Po kelių dienų „TikTok“ pateikė ieškinį prieš JAV vyriausybę, teigdama, kad pasirašytas įstatymas pažeidžia pataisų teises. Ji taip pat teigė, kad parduoti bendrovę tiesiog neįmanoma: nei komerciškai, nei technologiškai, nei teisiškai.

Šiandien JAV Kolumbijos apygardos apeliacinis teismas išklausys argumentus už ir prieš įstatymą. CNN praneša, kad dėl įstatymo pobūdžio bet koks teismo posėdis turi būti tiesiogiai perduotas apeliaciniam teismui, o ne pirmiausia nagrinėjamas įprastame federaliniame teisme.

Trijų teisėjų kolegija apeliaciniame teisme išklausys „TikTok“ teisininkų ir šios vaizdo įrašų turinio kūrėjų grupės, kuri taip pat pateikė ieškinį JAV vyriausybei dėl šio įstatymo, argumentus. Tada J. Bideno administracijos advokatai pateiks savo argumentus trims federaliniams apeliacinio teismo teisėjams.

JAV vyriausybė teigia, kad „TikTok“ priklauso Kinijoje įsikūrusiai bendrovei, todėl ji kelia grėsmę nacionaliniam saugumui. Ji teigia, kad Kinijos vyriausybė gali gauti duomenis apie kiekvieną, kuris naudojasi šia platforma. Tačiau vaizdo įrašų talpinimo programėlės atstovai paneigė, kad yra kaip nors susijusi su Kinijos vyriausybe.

CNN taip pat pranešė, kad, remiantis teismo dokumentais, „TikTok“ ir JAV nacionalinio saugumo pareigūnai siekė sudaryti susitarimą dėl šių saugumo problemų sprendimo. Jame buvo numatyta, kad JAV vyriausybė turės teisę uždaryti, jei ji pažeis susitarimą. Galiausiai vyriausybė pasitraukė iš derybų dėl susitarimo iš dalies todėl, kad manė, jog būtų sunku nustatyti, ar visgi Kinijos socialinis tinklas pažeidžia susitarimą.

Po šiandienos posėdžio trys apeliacinio teismo teisėjai turės priimti sprendimą. Kol kas nepranešama, per kiek laiko teisėjų kolegija priims sprendimą.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas