Skiepai, virusas ir gėjai: „Facebook” paskelbė karą melagienoms

Ignas Petrikonis

2021-05-28, 10:05 (atnaujinta 2021-10-18, 01:29)

0 komentarų
Skiepai, virusas ir gėjai: „Facebook” paskelbė karą melagienoms

Melagingos žinios ir informacija opiais klausimais yra didelė problema. Socialiniuose tinkluose skleidžiamos melagienos formuoja kiršina ir skaldo visuomenę, o jas skleidžiantieji neretai iš to neblogai pelnosi. Tačiau „Facebook” perėjo į kitą etapą ir ištraukė naują ginklą šiame informaciniame kare.

Skelbiama, kad nuo šiol „Facebook” įspės, jei lankomas puslapis reguliariai skleidžia melagingus faktus. Apsilankęs jame, vartotojas išvys pranešimą: „Šis puslapis reguliariai dalijasi melaginga informacija, ką patvirtino mūsų nepriklausomų faktų tikrintojų patikrinimai.”

Socialinio tinklo lankytojui bus pasiūlomos dvi galimybės - grįžti atgal arba apsilankyti šiame puslapyje. Žinoma, tikintys melaginga informacija greičiausiai šį pranešimą ignoruos ir jiems tai taps tik papildomu paspaudimu, tačiau ši priemonė galimai apsaugos nieko nenutuokiančius asmenis, kurie ten skelbiamus faktus gali priimti rimtai.

Vartotojai taip pat galės paspausti „Sužinoti daugiau” nuorodą, kurioje bus detaliai paaiškinta, kodėl tam tikra informacija vadinama melaginga, bei peržiūrėti socialinio tinklo faktų tikrinimo politiką.

Be viso to „Facebook” pakoregavo ir naujienų atvaizdavimo algoritmą - mūsų sekamų asmenų skelbiamos melagingos naujienos mūsų sienoje pasirodys daug rečiau.

Prie viso to galima paminėti ir pakeistą pranešimų, rodomų bandant su sekėjais pasidalinti melagingu turiniu, dizainą. Jame nuo šiol bus paaiškinta, kodėl ši informacija vertinama būtent taip, tačiau įrašu visgi nebus draudžiama dalintis.

facettt

Džiugu, kad „Facebook” ėmėsi šių priemonių, norėdama apsaugoti visuomenę nuo iškraipytus ar išgalvotus faktus skleidžiančiųjų, tačiau pasirinko neriboti žodžio laisvės ir visiškai neblokuoti net ir tokio turinio.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas