Suduotas lemiamas smūgis piratavimui: priimti nauji teisės aktai, pasekmės gali būti labai liūdnos

Pranešimas spaudai

2023-06-05, 12:03

3 komentarai (-ų)

Praktikoje neretai susiduriama su atvejais, kai piratinės interneto svetainės stengiasi pateikti save kaip legalaus turinio platintojus, be to, apgaulės būdu renka įmokas iš vartotojų, taip dar labiau padidindamos vartotojų įsitikinimą, kad platinamas turinys yra legalus.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Suduotas lemiamas smūgis piratavimui: priimti nauji teisės aktai, pasekmės gali būti labai liūdnos

Lietuvoje vis dar įprasta yra piratauti, tačiau situacija jau netrukus gali pasikeisti iš esmės. Seimas patikslino atsakomybę už neteisėtą kūrinių platinimą skaitmeninėje erdvėje.

Baudžiamajame kodekse nustatyta baudžiamoji atsakomybė už neteisėtą kūrinio ar gretutinių teisių objekto arba jų dalies padarymą viešai prieinamais kompiuterio tinklais (internete). Jeigu dėl to buvo padaryta turtinė žala, kuri viršijo 400 MGL dydžio sumą, kaltininkas bus baudžiamas bauda arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki trejų metų.

Administracinių nusižengimų kodekse įtvirtinta atsakomybė (bauda nuo trijų šimtų iki trijų tūkstančių eurų) už neteisėtą kūrinio naudojimą komerciniais tikslais. Taip pat praplėstos Lietuvos radijo ir televizijos komisijos funkcijos ir suteikti įgaliojimai surašyti administracinių nusižengimų protokolą nustačius administracinį nusižengimą elektroninėje erdvėje.

Baudžiamojo kodekso pataisoms (projektas Nr. XIVP-2454(2) pritarė 102, prieš balsavo vienas, susilaikė 3 Seimo nariai.

Už Administracinių nusižengimų kodekso pakeitimus (projektas Nr. XIVP-2455(2) buvo 98, nė vienas nebalsavo prieš, susilaikė du Seimo nariai.

Naujas reglamentavimas įsigalioja liepos 1 d.

3 komentarų

Gal tiesiog galėtų perimti ir legalizuoti?

Gal galėtumėme perimti ir legalizuoti turinį rodytąfilmai.in? Padaryti legalią filmų, serialų žiūrėjimo platformą kaip Netflix su mėnesiniu, metiniu prenumeratos mokesčiu taip paremiant turinio autorius? Prašau legalizuoti ir palikti filmai.in portalą egzistuoti... Ten daug turinio lietuvių kalba, ko negalima pasakyt apie kitas platformas (kaip Netflix)... Žinoma, legalizavimas gali užtrukti, tai suprantama. Sunaikinti kažką visad lengviau nei sukurti ar pakeisti geresne (legalia linkme). Parariu nesinaudoti filmai.in kol (/jei) tai nebus legalizuota!

Joo

Jus gal kaip rusu laikais po miesta stebekite jei po 12 nakties bute sviesa dega tai reiskia vidiaka ziuri,porno ar panasei bajavyka koki,uzsinietiska.reiskia reikia eiti tikrinti.budavo kad pasitvirtindavo ir nubausdavo,gan griestai.pabandykit sita varijanta,gal patiks.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas