Šventiniam įkarščiui prasidėjus, pritrūko laiko? 4 programėlės, padėsiančios geriau planuoti

Pranešimas spaudai

2021-12-13, 14:05

0 komentarų
Šventiniam įkarščiui prasidėjus, pritrūko laiko? 4 programėlės, padėsiančios geriau planuoti

Prieš šventes susikaupia neįprastai daug reikalų, kuriems nebeužtenka vien tradicinių laiko planavimo įrankių, tad į pagalbą skuba programėlės. Laiko valdymo aplikacija išmaniajame įrenginyje gali tapti jūsų asmeniniu asistentu, kuris pasirūpins priminimais, dienotvarkės sudarymu ar net dėmesio išlaikymu, kai to labiausiai reikia.

Arnoldas Lukošius, „Tele2 inovacijų biuro” ekspertas tikina, kad šventinis laikotarpis daugeliui kelia įtampą, nes kai kurie darbai, dovanos ar renginiai pasimiršta ar pasimeta reikalų gausoje. Jo teigimu, geriausias būdas planuoti savo dienos darbus, susitikimus ar elementariausias užduotis – mobiliosios programėlės, leidžiančios prisiminti mažiausias smulkmenas ir viską spėti laiku.

1. „Any.do: To do list & Calendar“ – šia programėle naudojasi daugiau nei 30 milijonų žmonių visame pasaulyje. Tai puikus variantas, jeigu ieškote visko viename: tai ir darbų planuoklis, ir išmanus kalendorius, ir patogus priminimų siuntėjas. Čia galėsite užduotis importuoti iš elektrinio pašto ir kitų programų bei dalintis savo darbotvarke su kitais. Programėlė vartotojus žavi savo funkcionalumu ir galimybe naudotis ja skirtinguose įrenginiuose: telefone, planšetėje ar kompiuteryje. Turėsite galimybę patogiai ir greitai užduotis įsivesti balsu, pridėti norimus failus ar nuotraukas. Daugelis funkcijų yra nemokamos, tačiau norint išbandyti visas aplikacijos galimybes, reikės įsigyti „premium“ versiją.

2. „Todoist“ – nemokama programėlė (galima įsigyti ir „premium“ versiją), leidžianti kasdienes užduotis planuoti kur kas efektyviau. Aplikacija suteikia galimybę nustatyti darbų terminus, žymėtis prioritetus ir suskirstyti užduotis į tam tikrus skyrelius – nuo buities darbų iki svarbių susitikimų. Naudodami šią programėlę, galėsite būti ramūs, kad net ir menkiausi darbai nebus pamiršti. „Todoist“ laikoma viena išsamiausių laiko valdymo įrankių, kadangi joje galima rasti įvairius grafikus ir diagramas, analizuojančias jūsų produktyvumo pažangą. Aplikacija turi funkcijų, skirtų tiek asmeniniam, tiek ir profesiniam naudojimui, tad tai puiki erdvė valdyti savo darbus bei skirstyti užduotis kitiems. Ją galima naudoti visuose įrenginiuose, todėl galėsite sklandžiai pereiti nuo telefono prie kompiuterio.

3. „RescueTime“ – programėlė veikia lyg virtualus treneris, padedantis susigrąžinti laiko kontrolę ir viską spėti. Ji tiksliai parodo, kiek laiko praleidžiate iš tiesų dirbdami, o kiek jo iššvaistote. Šie duomenys padės siekti sveiko produktyvumo ir poilsio balanso. Vartotojai kiekvieną savaitę gali gauti išsamias ataskaitas apie laiko praleidimą tam tikrose svetainėse, susitikimuose ar atliekant užduotis. Be automatinės laiko stebėjimo funkcijos, šioje aplikacijoje taip pat rasite išsiblaškymo blokavimo įrankį. „RescueTime" galima nusistatyti ir žadintuvą, kuris praneša, kai per daug „užsisėdite“ tam tikrose svetainėse, kaip „Facebook“ ar „Instagram“. Šio internetinio įrankio dėka, dienoje turėsite daugiau valandų viskam suspėti.

4. „Focus To-Do“ – tai žymiosios „Pomodoro“ laiko planavimo technikos ir užduočių valdymo programėlė, kuri motyvuos susikaupti, kad pabaigtumėte darbus laiku. Pagrindinė aplikacijos funkcija – darbas suskirstomas į 25 minučių intervalus su 5 minučių pertraukomis, taip išlaikomas didžiausias produktyvumas. Programėlėje ne tik žymėsite dienos, savaitės ar mėnesio užduotis bei projektus, bet ir patogiai valdysite jų atlikimo laiką. Priminimų ir kalendoriaus funkcija padės nepamiršti nė vieno svarbaus įvykio ar darbo. Galimybė sinchronizuoti paskyrą su kitais įrenginiais leis patogiai ir iš bet kurios vietos valdyti užduotis. Pateiktoje produktyvumo ataskaitoje galėsite matyti savo rezultatus ir pažangą. Taip pat programėlė turi susikoncentravimui reikalingus įrankius: „baltąjį triukšmą“ – susikaupti padedančius gamtos ar kitus panašius garsus ir galimybę užblokuoti visų telefone esančių programėlių pranešimus – taip be jokių trikdžių galėsite susitelkti į užduotis.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas