„Tele2“ konsultantus sujaudinęs gerumas: pagalbos sulaukę ukrainiečiai patys siūlosi savanoriauti

Pranešimas spaudai

2022-03-09, 11:55

0 komentarų
„Tele2“ konsultantus sujaudinęs gerumas: pagalbos sulaukę ukrainiečiai patys siūlosi savanoriauti

Vos savaitę veikiančios „Stiprūs kartu“ informacinės linijos savanoriai jau atsakė į daugiau nei 3 tūkstančius skambučių. Skambinantiems žmonėms informaciją teikia ir mobiliojo ryšio operatoriaus „Tele2“ kontaktų centro konsultantai. Į liniją aktyviai kreipiasi karo pabėgėliams norintys padėti lietuviai, taip pat ir ukrainiečiai, kuriems reikia pagalbos ar informacijos.

„Lietuvą pasiekia vis daugiau nuo karo Ukrainoje bėgančių žmonių, kuriems reikalinga pagalba. Trumpoji linija teikia informaciją ne tik pabėgėliams, bet ir lietuviams, ieškantiems, kaip ištiesti pagalbos ranką. Darome viską, kad ukrainiečių priėmimas mūsų šalyje būtų kuo sklandesnis, todėl prisidedame kuo galime – tą raginame daryti ir kitus“, – sakė Petras Masiulis, „Tele2“ generalinis direktorius Baltijos šalims.

Nuo karo bėgantiems ukrainiečiams pagalbą teikiantis „Stiprūs kartu“ įsteigtas Nacionalinis savanorių pagalbos koordinavimo centras trumpuoju numeriu 1827 Lietuvoje teikia informaciją tiek besikreipiantiems pagalbos, tiek ir ją siūlantiems. Už šalies ribų esantys pagalbą siūlyti arba jos kreiptis gali numeriu +370 (677) 22 222.

Šiuo metu į informacinės linijos veiklą yra įsitraukę 27 „Tele2“ kontaktų centro darbuotojai, kurie aktyviai dirba ir užtikrina linijos pasiekiamumą. Konsultantai skambučius priima kasdien nuo 7 val. iki 23 val., o nakties metu skambučiai yra nukreipiami „Stiprūs kartu“ iniciatyvos savanoriams.

„Tele2“ duomenimis, praėjusią savaitę apie 30 proc. skambinusių į informacijos liniją buvo ukrainiečiai, kurie kreipėsi pagalbos rusų kalba. Apie 70 proc. besikreipusių buvo lietuviai. Didžioji dalis mūsų tautiečių teiravosi pagalbos savo artimiesiems, giminaičiams ar draugams iš Ukrainos. Likusi dalis skambinančiųjų norėjo padėti arba kreipėsi dėl administracinių klausimų.

Konsultantus sujaudino žmonių gerumas

Informacinės linijos konsultantai per praėjusią savaitę ne tik tarpininkavo padedant Ukrainos žmonėms atvykti į Lietuvą nuo Lenkijos pasienio, bet ir susidūrė su nemažai atvejų, kai reikėjo suteikti pagalbą ukrainiečiams, grįžtantiems ginti tėvynės.

Nors linijoje informacija teikiama lietuvių, anglų ir rusų kalbomis, savanoriai stengiasi padrąsinti Ukrainos žmones pokalbyje įterpdami ir kelis ukrainietiškus žodžius. Konsultantai pasakojo, kad per šį laiką išgyveno ypač jautrių akimirkų, kai skambinantieji, dar niekada nesilankę Lietuvoje, atsidėkodavo lietuviškai pasakydami „ačiū“.

Nemažai pagalbos ieškančių ukrainiečių po kurio laiko pakartotinai kreipėsi į liniją ir klausė, kaip jie patys gali padėti kitiems bei prisidėti prie savanoriškų veiklų.

Savanorių teigimu, šiuo įtemptu laikotarpiu stebino ir lietuvių dosnumas – laukdami žmonių iš Ukrainos, daugelis prašė įspėti iš anksto, kad galėtų paruošti vaišes, iškūrenti pirtį ar nupirkti trūkstamų baldų.

Organizacija „Stiprūs kartu“ nuo iniciatyvos pradžios sulaukė daugiau nei 2500 ukrainiečių užklausų dėl pagalbos. Aktyviai kreipiasi ir lietuviai, siūlantys pagalbą: buvo pasiūlyta daugiau nei 9 tūkst. būstų. Taip pat į organizaciją kreipėsi ir daugiau nei 2,7 tūkst. lietuvių, galinčių suteikti pavėžėjimo paslaugą.

Pagalba Ukrainos žmonėms

Ukrainos žmonėms padedančiai draugijai „Stiprūs kartu“ operatorius „Tele2" taip pat skyrė ir mobiliųjų telefonų su SIM kortelėmis.

„Tele2“ dovanoja 30 tūkst. „Pildyk“ SIM kortelių nuo karo bėgantiems ukrainiečiams. Daugiau kaip 19 tūkst. SIM kortelių jau yra perduotos „Raudonojo Kryžiaus“ ir „Stiprūs kartu“ organizacijoms, kurios rūpinasi, kad jos operatyviai pasiektų į Lietuvą atvykusius ukrainiečius. SIM korteles gavę žmonės gali tris mėnesius nemokamai ir neribotai skambinti, rašyti SMS žinutes ir naudotis neribotu internetu Lietuvoje.

Mobiliojo ryšio operatorius kviečia visus Lietuvos gyventojus paaukoti veikiančius, tačiau nebenaudojamus telefonus ir planšetinius kompiuterius. Juos atnešti galima į bet kurį „Tele2“ saloną. Operatorius užtikrins jų surinkimą, patikrinimą ir tiekimą Ukrainos žmonėms padedančiam „Raudonajam Kryžiui“.

Karo situacijoje Ukrainos žmonėms padedančiam „Raudonajam Kryžiui“ mobiliojo ryšio operatorius „Tele2“ taip pat skyrė paramą, suteikdamas darbui reikalingus įrenginius.

Siekiant užtikrinti nenutrūkstamą bendravimą, telekomunikacijų bendrovė taip pat kompensuoja tarptinklinio ryšio paslaugų kainą privatiems ir verslo klientams, esantiems Ukrainoje.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas