„Temu“ sureagavo į pasirodžiusius kaltinimus dėl netinkamos duomenų tvarkymo politikos, pateikiamas bendrovės komentaras šiuo klausimu

Lukas Snarskis

2024-02-01, 07:16

20 komentarai (-ų)

Jei naudojatės socialiniais tinklais, tikriausiai jau ne kartą matėte vos tik prieš metus startavusios „Temu“ internetinės parduotuvės reklamas. Daugumą nuo infliacijos pavargusių vakariečių ši parduotuvė traukia dėl didžiulės prekių įvairovės ir itin mažų kainų.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
„Temu“ sureagavo į pasirodžiusius kaltinimus dėl netinkamos duomenų tvarkymo politikos, pateikiamas bendrovės komentaras šiuo klausimu

Per metus „Temu“ spėjo tapti dažniausiai atsisiunčiama apsipirkinėjimo programėle visame pasaulyje. ESET pranešime žiniasklaidai keliamas klausimas, ar ši internetinė parduotuvė yra saugi. Šiuo metu „Better Business Bureau (BBB)“ svetainėje „Temu“ lankytojų vertinimas yra tik 2,5 balo iš 5, o „Trustpilot“ net trečdalis apžvalgų yra įvertinta viena žvaigždute.

Naudotojai dažnai kritikuoja „Temu“ dėl į elektroninio pašto dėžutę atkeliaujančio šlamšto, skundžiasi, kad sunku atgauti pinigus už netikusias prekes, o jos yra žemos kokybės arba apskritai nepasiekia užsakovo. Be to, JAV vyriausybės agentūra „Temu“ ir kitai Kinijos mažmeninei įmonei „Shein“ pareiškė kaltinimus dėl netinkamos duomenų tvarkymo politikos.

Į tokius pranešimus sureagavo ir „Temu“ atstovai, o jų Telefonai.eu portalui atsiųstame komentare teigiama, jog platformoje yra teikiama pirmenybė privatumo apsaugai ir duomenų tvarkymo praktikos skaidrumo užtikrinimui.

„Mūsų duomenų rinkimo tikslas yra aiškus ir vienintelis: teikti ir nuolat tobulinti savo produktus ir paslaugas naudotojams, laikantis bendros pramonės praktikos. „Temu“ renka informaciją tik tam, kad galėtų teikti ir tobulinti savo e. prekybos paslaugas naudotojams“, - teigiama bendrovės atsiųstame pranešime.

Milžiniško populiarumo sulaukusios platformos pranešime teigiama, jog „Temu“ prioritetas yra pelnyti ir išlaikyti naudotojų pasitikėjimą.

„Norime užtikrinti, kad mūsų naudotojai ir toliau galėtų saugiai ir patogiai apsipirkti „Temu“ platformoje. Esame įsipareigoję įgyvendinti geriausią pramonės praktiką, kad padidintume savo platformos ir klientų saugumą. 2023 metų lapkritį įdiegėme dviejų veiksnių autentifikavimą (2FA) ir pradėjome „HackerOne“ klaidų atlyginimo programą, kuri padės užtikrinti, kad naudotojai ir toliau galėtų saugiai apsipirkinėti“, - pažymima „Temu“ pranešime.

„Temu“ atstovai taip pat pažymi, jog duomenų tvarkymo praktika nesiskiria nuo kitų panašių programėlių, tokių kaip „Amazon“ ar „Etsy“. Negana to, atkreipiamas dėmesys ir į tai, jog „Temu“ renka mažiau naudotojų duomenų nei kitos programėlės, taip pat neprašo sisteminių leidimų, kad galėtų naudotis tokiomis funkcijomis kaip kontaktai, buvimo vieta ir pan.

Verta pastebėti ir tai, jog „Temu“ galima atsisiųsti iš „App Store“ ir „Google Play“ parduotuvių, kur yra taikomos griežtos priemonės, kad užtikrintų programėlės vientisumą ir naudotojų saugumą. Daugiau informacijos apie šią elektroninę prekybos platformą galite rasti kitame mūsų tekste, kurį peržiūrėti galėsite paspaudę čia.

20 komentarų

Virginija

Sveiki perku iš Temu ir viskas gerai tik prekes ilgai keliauja reikia laukt dvi tris savaites būt gerai kad greičiau pareitų siuntos...

Leonida

Prisirinkau prekių,bet neleidžia swed bankas kortele apmokėti ,o el parduotuvėse masė prekių iš temu ir pati pirkau, mokėjau šešis kartus brangiau gaila

Vilma

Puiki e. parduotuvė. Nebrangios prekės. Labai greitai pasiekia. Ne taip kaip Alli po du mėn.keliauja. Ačiū Temu!

Irma

Labai patenkinta. Taip ir galvojau kad pradės pilti pamazgas ant TEMU. Kažkam neparanku kad žmonės gali nusipirkti dvigubai net ir daugiau pigiau prekes

Audrius

Kelis kartus pirkau kas pažadėta viską gavau ir dar pirksiu nekarta jei patiks kainos mažos ir prekės paprastos,bet parduotuvėse brangiau eiti ieškoti rinktis o čia vietoj per telefoną išsirenki apmoki ir laiku gauni nueini į paštomata ir pasiemi!

Elena

Taip taip pilni live is temu prekyciu ,kelis sykius brangisu ,ypac tulpes gelytes 3k prekiauj ce brangiau ,mus is pavydo ce raso taip.

S

Temu- viskas gerai. Prekės man patinka. Kokybė gera. Viena preke gruzinai,pinigus pervedė po poros dienų. Kas nenori ,te neperka.

Eugenija

Man jau trys siuntos buvo nusiųstos į kitą rajoną,kai susirašiau su Temų jie sako tai tavo rūpestis,tik dėka Vilniaus centrine Venipak,prekės grąžindavo į mano nurodyta miestą,ir taip kiekvieną siuntą,o Klaipėdos venipak sako kad Temų firma taip liepė

Gerardas

TEMU yra gerai. Bijau, kad daugiau konkurentų šmeižto, nei tiesos. Dažniau pirkėjo apsižioplinimo, nei TEMU kaltės.

Ema

Rozita. Nepatinka nepirkit. Niekas jums neliepia. Siaip ir Temu ir kiti tiekejai gaina visas prekes is kinu, japonu ir t.t.

Aistė

Po pirkimų iš Temu , iš sąskaitos dingo be veik 200 eurų. Visi keliai veda į temu nutekintus kortelės duomenis, 10 pavedimų nuimta per kartą su ta pačia suma į dublino banką, lygiai ten kur ir yra temu atstovybė, kuri yra panduoduo dukterinė įmonė. Nuimta iš karto po temu rezervuotų pinigų nuėmimo už prekes. Kad ir ką jie čia rašytų, daug info apie juos ir apie pralaimėtus teismus dėl nutekintų klientų duomenų , daugiausia anglų kalba. Būkite atsargūs!!!

Lankytojas

Klausimas, kokias dar nuorodas spaudėt.... nes dauguma mėgsta š...ą malti , kad tik apkaltintu kitus, o ne savo kvailumą...

Regina

Man patinka ši parduotuvė
Prekės nebrangios
Teko gražinti prekę konstantė padėjo
Viskas pavyko sklandžiai
Užsakymus gaunu dviejų savaičių bėgyje. Tik keista, kad yra asmenų įsigyja prekes pigiai, o perparduoda brangiai

Ona

Taip atsitiko, kad pirmą užsakymą rinkau apie 3 savaites. Gal po pirmos savaitės netekau "pirmo užsakymo" nuolaidų. Gavau daug raginimų greičiau atlikti mokėjimą. Kortele susimokėti nepavyko, tada atsirado mokėjimas pavedimu. Dabar vėl leidžiama tik kortele, pavedimo nėra. Prekės keliauja ilgokai.
Blogumų yra, kažką Temu turėtų peržiūrėti...

Rolandas

Su grąžinimais irgi nesąmones parašėte. Man pinigus už striukę, be prekės grąžinimo, grąžino vien už nepritvirtintą kapiušono virvelę.

Rozita

Taip, ne visos prekės kokybiškos, bet ir kainos atitinkamos. Aš kol kas esu patenkinta. Labai keista, kad tų prekių iš TEMU pilnos el.parduotuvės ,tik kartais net 6-10kartų brangesnės. Perka ir nesiskundžia. Tokie skundai juokingi. Nenorit -nepirkit. Pirkit tas pačias PIGU LT

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas