Temu atsiliepimai, nuolaidų kodai – viskas, ką būtina žinoti apie beprotiško populiarumo sulaukusią platformą ir specialus pasiūlymas jums

Lukas Snarskis

2024-01-06, 17:00

14 komentarai (-ų)

Jeigu dažnai apsiperkate internete – tikriausiai jau būsite pastebėję naują platformą, kuri žinoma kaip „Temu“. Kinų sukurta prekyvietė savo veiklą pradėjo tik 2022 metų pabaigoje, tačiau jau dabar yra žinoma daugeliui. „Temu“ į internetinę erdvę įsiveržė tarsi uraganas, bet ar tai patikima platforma?

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Temu atsiliepimai, nuolaidų kodai – viskas, ką būtina žinoti apie beprotiško populiarumo sulaukusią platformą ir specialus pasiūlymas jums

Daugeliui kyla įvairiausių klausimų, kurie yra susiję su „Temu“ – ar čia parduodamos realios prekės, per kiek laiko jos yra pristatomos ir ar jos yra kokybiškos. Jeigu ieškojote atsakymų į šiuos klausimus – tuomet šis tekstas skirtas būtent jums. Pažvelkime kas tas „Temu“. Jeigu dar nesate buvę šioje internetinėje parduotuvėje - ją rasite paspaudę čia.

Dabar turime ir specialų pasiūlymą jums. Paspaudę čia bei užsiregistravus šioje internetinėje parduotuvėje bei parsisiuntus jos programėlę – jūs gausite 100 eurų vertės nuolaidų kuponų rinkinį, o taip pat ir 30 proc. nuolaidą pirmam savo užsakymui. Viskas, ką jums reikia padaryti – užsiregistruoti ir parsisiųsti programėlę paspaudus šią nuorodą.

Tiesa, šis pasiūlymas galioja tik tiems, kurie dar nėra užsiregistravę „Temu“ platformoje ir iki šiol neturėjo parsisiuntę programėlės. O dabar pažvelkime ir į pačią parduotuvę.

Kas yra Temu ir ką būtina žinoti apie valdytojus?

„Temu“ šiuo metu yra valdoma „PDD Holdings“ prekybos grupės, kurios pagrindinė būstinė yra Dubline, Airijoje. Šis koncernas valdo ne tik „Temu“, bet ir dukterinę bendrovę „Pinduoduo“. Tačiau tai, kad kompanija yra registruota Airijoje – nereiškia, jog ji išties yra valdoma europiečių.

Platformos vadovų teigimu, ši internetinė parduotuvė buvo įkurta 2022 metais, o šio įvykio vieta – Bostonas, JAV. Kaip bebūtų, iki 2023 metų bendrovės būstinė buvo įkurta Šanchajuje ir tik vėliau perkelta į Dubliną. Tiesa, tai nebūtinai turėtų būti kažkoks pavojaus signalas.

Daugelis technologijų bendrovių, įskaitant ir JAV kompanijas, persikelia į Airiją dėl šalyje taikomų mažų pelno mokesčio tarifų. Kai kurie žmonės lygina „Temu“ su tokiomis svetainėmis kaip „Wish“ ir „AliExpress“, tačiau „Temu“ yra šiek tiek kitokia internetinė parduotuvė.

„Wish“ ir „AliExpress“ žinomos dėl prastesnės kokybės prekių, ilgesnio pristatymo laiko ir trumpesnio prekių grąžinimo laiko. Kalbant apie naująją platformą, joje rasime kone viską, o pristatymo terminai yra gerokai trumpesni.

Temu prekės, pirkimas – ką čia galima rasti?

Daugeliui ramybės neduoda tai, jog „Temu“ siūlomos prekės kainuoja labai mažai, kas iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti kaip apgavystė. Tačiau daugelis produktų šioje platformoje yra tikri, o „Temu“ žada, kad daugelis jų iki jūsų namų atkeliaus vos per 10 dienų.

Tiesa, vertėtų atkreipti dėmesį į tai, jog daugelis produktų nėra originalūs, nebent jie yra pažymėti specialia mėlyna varnele. Pastaroji rodo, kad parduodamas įrenginys yra originalus. Kaip bebūtų, tokiomis varnelėmis šiuo metu yra pažymėti tik du prekiniai ženklai – „Xiaomi“ ir „Lenovo“.

Prekių kokybė gali būti plačiai diskutuotinas dalykas, tačiau iš esmės ši elektroninė parduotuvė yra saugi apsipirkti, tačiau reikia nepamiršti, jog už itin žemą kainą galite sulaukti ir prastos kokybės produktų. Analogišką situaciją galima pastebėti ir „Aliexpress“ platformoje bei daugelyje kitų.

Kaip jau minėjome, prekių kokybė gali būti plačiai diskutuotinas dalykas. Internetinėje erdvėje galima rasti pačių įvairiausių atsiliepimų apie „Temu“ – nuo itin gerų iki labai prastų. Daugelyje vertinimo platformų ši elektroninė parduotuvė turi dviejų žvaigždučių įvertinimą iš penkių.

Kai kuriuose socialiniuose tinkluose galima rasti išties puikių atsiliepimų, tačiau visumoje – „Temu“ yra tarsi loterija. Prekių kokybės klausimu ši platforma nelabai kuo nusileidžia „Aliexpress“ ar „Wish“. Kartais galima sulaukti puikios prekės, o kartais – visiškai netinkamos naudoti.

Mano žmona yra pirkusi keletą prekių, tarp kurių buvo ir duonos kepyklę, ir bent jau kol kas neteko susidurti su jokiomis problemomis. Kainos ir kokybės santykis – fantastiškas, pristatymas buvo itin greitai. Bet reikėtų nepamiršti, kad tai tik pavienis atvejis ir jūsų patirtis gali būti kiek kitokia.

Temu apmokėjimas, pristatymas

Vienas didžiausių „Temu“ privalumų – platus atsiskaitymo būdų pasirinkimas. Apmokėti už savo pirkinius kai kuriose kiniškose internetinėse parduotuvėse gali būti tikras iššūkis, tačiau čia situacija yra visiškai kitokia.

„Temu“ leidžia atsiskaityti pasinaudojant dauguma mokėjimo kortelių, taip pat ir „Apple Pay“ ar „Google Pay“ ir žinoma „PayPal“. Mes rekomenduotumėme naudoti būtent pastarąjį apmokėjimo būdą, nes jeigu nutiktų taip, jog negautumėte prekės ar kiltų kitų problemų – tai yra platforma, kur atgauti savo pinigus būtų paprasčiausia. Žinoma, tikimybė, kad tokios procedūros prireiks – nėra didelė.

Daugelis užsakymų paruošiama per 1-3 dienas, todėl tai yra dar vienas privalumas, lyginant su „Aliexpress“, kur pardavėjai kartais net ir vengia išsiųsti jūsų užsakytus produktus. Visos „Temu“ platformoje parduodamos prekės nurodomos su mokesčiais, todėl jums papildomai susimokėti neturėtų tekti. Tiesa, parduotuvės naudojimosi sąlygose pateikiamas ir toks punktas:

„Atminkite, kad pardavimo mokestis, PVM, muitai ir panašūs mokesčiai, surinkti pirkimo metu, yra apskaičiuotos vertės ir gali keistis atsižvelgiant į galiojančius įstatymus. Jei įvertinamos papildomos sumos, už jas atsakote jūs. Mes neprisiimame atsakomybės, jei gaminys bus atidėtas arba jam bus atsisakyta atlikti muitinės formalumus dėl to, kad nesumokėjote tokių sumų.“

Tikėtina, jog taip pardavėjas bando apsidrausti su galimais mokesčių pasikeitimais.

Daugeliui ramybės neduoda tai, jog „Temu“ siūlomos prekės kainuoja labai mažai, kas iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti kaip apgavystė. Tačiau daugelis produktų šioje platformoje yra tikri, o „Temu“ žada, kad daugelis jų iki jūsų namų atkeliaus vos per 10 dienų, o jeigu jūsų pirkinys vėluoja – „Temu“ suteiks jums papildomą kreditą. Už tokį nesusipratimą – žadamas 5 eurų bonusas. Plačiau apie tai skaityti galite paspaudę čia.

Temu nuolaidos kodai

Kaip jau minėjome, dabar turime ir specialų pasiūlymą jums. Paspaudę čia bei užsiregistravus šioje internetinėje parduotuvėje bei parsisiuntus jos programėlę – jūs gausite 100 eurų vertės nuolaidų kuponų rinkinį, o taip pat ir 30 proc. nuolaidą pirmam savo užsakymui. Viskas, ką jums reikia padaryti – užsiregistruoti ir parsisiųsti programėlę paspaudus šią nuorodą.

Tiesa, šis pasiūlymas galioja tik tiems, kurie dar nėra užsiregistravę „Temu“ platformoje ir iki šiol neturėjo parsisiuntę programėlės. O dabar pažvelkime ir į pačią parduotuvę.

Temu atsiliepimai

Sunku būtų nesutikti, jog internetinės parduotuvės atsiliepimai – labai svarbus aspektas, apsisprendžiant ar verta pirkti ar ne. Žvelgiant į „Trustpilot“ reitingą, „Temu“ turi 3,3 žvaigždutės įvertinimą iš 5. Šią parduotuvę įvertino daugiau nei 11,5 tūkst. žmonių.

Nors „Temu“ įvertinimas vidutiniškas, tačiau jis netgi yra geresnis nei „Aliexpress“. Šios platformos vertinimas siekia tik 2,5 žvaigždutės. Tiesa, šią internetinę parduotuvę yra įvertinę daugiau nei 140 tūkst. internautų. Ir nors reitingai skiriasi, tačiau šias parduotuves veikiausiai reikėtų statyti į vieną eilę – perkant iš tokio dydžio platformų gali įvykti įvairių nesklandumų.

Nesunku pastebėti, jog „Temu“ parduodami produktai yra neįtikėtinai pigūs, kas veikiausiai ir lėmė tokį didžiulį šios platformos populiarumą per itin trumpą laikotarpį. Čia jūs galite nusipirkti akinius nuo saulės už 2 eurus, vėrinius už eurą, o tamsoje šviečiančius antkaklius gyvūnams galima rasti ir už tris eurus. Tiesą sakant, viską, ką tik galite sugalvoti, tikriausiai rasite „Temu“ už mažiau nei 30 eurų.

Labai pigūs produktai dažnai įtakoja ir jų kokybę, kas taip pat gali turėti įtakos „Temu“ įvertinimui. Jeigu jūs esate pirkę šioje platformoje – kviečiame jus parašyti savo atsiliepimą apie įspūdžius. Ar gavote tokią prekę, kokią užsisakėte? Ar pristatymas buvo laiku? Pasidalinkite apie tai komentaruose, kad kiti skaitantys šį tekstą žinotų ir lietuvių patirtis.

14 komentarų

Audronė

Pirma siunta atėjo normaliai, prekės pagal aprašymą atitiko, laukiu antros, tikiuosi viskas bus gerai

Storas

Kainos palyginti su Ali, didesnės, bet atsiuntimas greitesnis. Kokybė kaip visada yra 2versijos, grynas kinas arba padori, tik jau kaina kita. Kiek mokama tas ir gaunama.

Patenkintas

Pirkau vieną kartą, keletą prekių. Kokybė atitinka aprašytąją, pristatymas kaip ir žadėta geras, galima sekti prekės judėjimą. Pastabų kol kas neturiu. Užsisakiau dar, laukiu, žiūrėsime.

Gintaras

Puiki platforma pirkti, patikimas prekių pristatymas per savaitę,gražinimas pinigų greitas,kaip ir prekių grąžinimas ir už ją pinigų greitas grąžinimas,nes Vilniuje turi savo sandėlį, nereikia prekės siųsti į Airiją.

Evaldas

Pirkau kelis kartus, tai labai reikia skaityti aprašymus, nes vaizdas nuotraukoje kartais būna daug geresnis nei realybėje, prekės pristatytos laiku. O grąžinimas, labai paprastas, paspaudi grąžinti, pinigai grąžinami, o prekių grąžinti nereikėjo. (Buvo pirkta apyrankė ir butelio laikiklis)

Tomas

siaip nera skirtumo, kurie kinai sius, bet supakavimo prasme visi moka tik i maisa sumesti prekes ir jau atvyks kaip pasiseks, t.y. ar sulauzys ar suslegs ta maisa - loterija. Gerai, kad nors grazina pinigus, bet jei reikia prekes, o ne grazinimo - tai gili paslaptis, kaip pasiekit, kad kinai ismoktu supakuoti normaliai :)

Edita

Pritariu dėl nevykusio prekių įpakavimo, visos prekės viename maiše, jokių pakavimo dėžučių "trapioms prekėms.

Remis

Tai paprašyk kad siųstų metalinėje dėžėje ar cinkuotam karste vistiek ten papigiai

Lenartt

Instrkcijos kinietiškai,žaisliukas(skraidantis kamuoliukas)sutraiškytas...O plokšti daiktai tvarkoje.

Darius

KOKYBĖ ŠŪDAS. VISKAS KA PIRKAU LŪŽTA, VISKAS ATRODO KITAIP NEI FOTO AR APRAŠYME. NEPIRKITE KINIETIŠKO ŠŪDO !!!

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas