„TikTok“ kūrėjai bando išvengti programėlės uždraudimo JAV? Atliekami didžiuliai algoritmo kodo pakeitimai, paaiškino, kodėl tai būtina padaryti

Tomas Eidukevičius

2024-06-02, 12:59

0 komentarų

Kinijos vyriausybė kritikavo JAV dėl bandymo uždrausti „TikTok“, tačiau taip pat leido „ByteDance“ aiškiai suprasti, kad mieliau uždraustų programėlę JAV, o ne ją parduotų.

„Poco F6 Pro“ išmanusis dabar kainuoja tik 412,02 eurus su nuolaidos kodu DHJULYPROMOTIO55. Spauskite čia, kad įsigyti.
„TikTok“ kūrėjai bando išvengti programėlės uždraudimo JAV? Atliekami didžiuliai algoritmo kodo pakeitimai, paaiškino, kodėl tai būtina padaryti

Kinijos valdžios institucijos ketina užkirsti kelią priverstiniam „TikTok“ pardavimui apribodamos tokią galimybę platformos savininkei „ByteDance“. Dėl to bendrovė atsidūrė sudėtingoje padėtyje – trumpų vaizdo įrašų platforma gali prarasti didžiausią rinką, kurioje yra 170 mln. vartotojų.

Dar visai neseniai, JAV Kongresas patvirtino įstatymo projektą, kuriuo reikalaujama, kad „TikTok“ parduotų savo verslą Jungtinėse Valstijose arba būtų uždrausta veikti šalyje. Nepaisant to, programėlę valdanti bendrovė ruošia antrąją savo algoritmo kodo versiją, kuri yra skirta būtent JAV rinkai.

Pranešama, jog tokie pakeitimai skirti tam, kad būtų atskirtos JAV ir Kinijoje veikiančios „TikTok“ programėlės versijos. Taip siekiama sukurti atskirą kodo bazę, kuri būtų nepriklausoma nuo sistemų, naudojamų „Douyin“ - „TikTok“ dvynės platformos Kinijoje.

Užduoties sudėtingumas buvo apibūdintas kaip varginantis „nešvarus darbas“, o jos atlikimas gali užtrukti ilgiau nei metus. Kiekviena „TikTok“ kodo eilutė turi būti peržiūrėta siekiant nustatyti, ar ji gali būti įtraukta į JAV kodo bazę ir atitikti teisinius reikalavimus.

Kai šis projektas bus baigtas, „TikTok US“ naudos ir prižiūrės savo rekomendacijų algoritmą nepriklausomai nuo „TikTok“ programėlių kituose regionuose. Tačiau bendrovė supranta, kad platforma gali nepajėgti užtikrinti tokio paties našumo, nes šiuo metu ji pasikliauja „ByteDance“ inžinieriais Kinijoje, kurie atnaujina ir prižiūri kodo bazę, kad maksimaliai padidintų naudotojų įsitraukimą.

Tiesa, tokie pakeitimai veikiausiai neprivers persigalvoti ir JAV Kongreso. JAV prezidentas Joe Bidenas dar balandžio pabaigoje pasirašė dekretą, kuriuo įsakoma „TikTok“ atskirti nuo jį sukūrusios ir valdančios „ByteDance“ įmonės. Kinijos bendrovei įgyvendinti šiuos reikalavimus, parduodant arba socialinio tinklo veiklą perleidžiant vakarietiškiems savininkams, suteiktas vienerių metų laikotarpis.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas