Tinkamai pasiruoškite dovanų siuntimui: ką reikėtų žinoti prieš siunčiant kalėdines dovanas Lietuvoje?

Pranešimas spaudai

2022-12-08, 10:52

0 komentarų

Gražiausios metų šventės ir visų laukiamos Kalėdos – jaukumo ir šilčiausių akimirkų su šeima metas. Kita vertus, dažnam šios šventės siejasi ir su galvos skausmu, ypatingai pradėjus galvoti apie būsimas dovanas artimiesiems.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Tinkamai pasiruoškite dovanų siuntimui: ką reikėtų žinoti prieš siunčiant kalėdines dovanas Lietuvoje?

Ką padovanoti? Kaip žinoti, ar patiks? Kada išsiųsti, kad dovana spėtų laiku atsirasti po eglute? Kaip bebūtų, atsakyti reikės į visus šiuos klausimus, bet trečiasis klausimas yra labai jautrus laikui, ypač kai bandome į jį atsakyti jau gruodžio mėnesį. Tad ką reikėtų žinoti, norint dovanas artimiesiems pristatyti laiku?

Ieškantiems informacijos apie siuntų pristatymo terminus, siuntimo specifiką ar reikalavimus, „Omniva LT“ komercijos vadovas Justinas Pileckas atsako į rūpimus klausimus ir dalinasi svarbiausiais patarimais:

1. Išvenkite vėlavimų – ruoškitės iš anksto

Iki švenčių lieka vos kelios savaitės, todėl, planuojantiems nustebinti dovanomis artimuosius, verta suskubti ir artimiausiu metu jas išsiųsti arba neatidėliojant užsakyti iš internetinių parduotuvių.

„Ketinantiems šiemet prieškalėdiniu laikotarpiu siųsti siuntas, pagrindinis ir svarbiausias patarimas – neatidėlioti. Kaip ir kasmet, artėjant kalėdinei karštinei, padaugėja siunčiančių dovanas per paštomatus, todėl kuo vėliau išsiųsite savo siuntas – tuo didesnė rizika, kad jos pasieks jus arba gavėjus jau tarpušvenčiu. Todėl, jei vis dar atidėliojate dovanų pirkimą iš e. parduotuvių, šią savaitę geriausia pasirinktas dovanas jau užsisakyti, o kitą savaitę – išsiųsti artimiesiems. Geriau dovaną anksčiau padėti po eglute ir ramiai laukti švenčių“, – teigia J. Pileckas.

2. Iš anksto įvertinkite dydį ir svorį

Vienas patogiausių būdų atsisiųsti būsimas dovanas ar persiųsti jas į kitus miestus – paštomatai. Kita vertus, prieš planuojant būsimus siuntinius, svarbu laiku įvertinti jų dydį bei svorį.

Pasak J. Pilecko, siuntos kaina gali skirtis dėl pakuotės parametrų. Kalbant konkrečiai apie „Omniva LT“ paštomatus, privatūs klientai gali siųsti iki 64 x 38 x 39 cm dydžio siuntas, kurių maksimalus svoris negali viršyti 30 kilogramų. Todėl, jei kitame mieste gyvenančius artimuosius ruošiatės nustebinti didele dovanų dėže – išmatuokite pakuotės dydį ir įvertinkite, ar ji tilps į paštomato skyrelį.

3. Pirmas dovanos siuntimo etapas – registracija

„Greičiausias būdas išsiųsti siuntą – užregistruoti ją internetu. Užpildžius reikiamą informaciją, prie paštomato belieka atsispausdinti siuntos adreso kortelę ir ją tvirtai užklijuoti gerai matomoje vietoje ant jau paruoštos siųsti siuntos. Iš anksto internetu užregistruotą dovaną jau prie paštomato vos keliais ekrano paspaudimais galėsite įdėti į pasirinktą paštomato skyrelį ir nereikės šalti rankų“, – pataria J. Pileckas.

Įmonės atstovas priduria, kad po siuntos registravimo klientui suteikiamas unikalus siuntos sekimo numeris, kurį suvedus internetinėje svetainėje realiu laiku galima stebėti aktualiausią siuntos informaciją: kur ji ir kada pasieks adresatą. Ši funkcija ypač pravarti tiems, kurie jaudinasi dėl išsiųstų dovanų, todėl jei norite įsitikinti, ar siunta laiku pasiekė adresatą – galite bet kada stebėti visą siuntos kelią.

4. Siuntą pakuokite jau patikrintu būdu

Efektyviu siuntimo procesu rūpinasi siuntas administruojanti bendrovė, tačiau tam, kad jūsų dovana adresatą pasiektų saugi – ji turi būti tinkamai supakuota. Anot J. Pilecko, siunčiant lengvai dūžtančius daiktus, jie turėtų būti įsukti į burbulinę pakavimo plėvelę. Taip pat pakuojant būsimą dovaną svarbu pasirūpinti, kad siunčiamoje dėžėje daiktas nejudėtų – pakuotę patartina užpildyti užpildo medžiaga.

„Siuntos pakavimui rekomenduojame naudoti skaidrią lipniąją juostelę ir tvirtas bei kokybiškas pakuotes. Užpildo medžiagos panaudojimas yra rekomenduotinas ir turėtų sudaryti ne mažesnį kaip 5 cm sluoksnį aplink visą siunčiamą daiktą (iš visų pusių po 5 cm). Optimaliausia užpildo medžiaga – tai specialios granulės ar burbulinė plėvelė, o lengvesnėms siuntoms galima panaudoti ir suglamžytą popierių. Jeigu siunčiate atvirukus ar knygas, patariame rinktis kietą voką su specialiu burbuliniu užpildu“, – pažymi J. Pileckas.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas