Ukrainiečiai prašo baltarusių likti namuose: sukurtas specialus puslapis, kuriame atskleidžiamos šokiruojanti realybė

Arnas Balčiūnas

2022-03-04, 13:35

5 komentarai (-ų)
Ukrainiečiai prašo baltarusių likti namuose: sukurtas specialus puslapis, kuriame atskleidžiamos šokiruojanti realybė

Kruvina Rusijos invazija į Ukrainą tęsiasi jau daugiau nei savaitę, tačiau palaužti ukrainiečius – gerokai sudėtingesnė užduotis nei Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas tikėjosi. Daugelis šalies gyventojų mūru stoja už savo šalies ir miestų sienų ir gina kiekvieną Ukrainos centimetrą.

Kovos jau senokai persikėlė ir į virtualią erdvę, kur darbuojasi ne tik anoniminės programišių grupuotės, tačiau ir specialistai iš Ukrainos bei kitų šalių. Vakar, ketvirtadienį, dienos šviesą išvydo ir ukrainiečių sukurtas puslapis, kuris skirtas Baltarusijos gyventojams, kurie gali būti išsiųsti kariauti į Ukrainą.

Internetinėje svetainėje zastansyadoma.com kreipiamasi į kariškius ir jų artimuosius bei raginama nedalyvauti Rusijos pradėtame kariniame konflikte. Puslapyje pateikiamos nuotraukos iš Ukrainoje vykstančių susišaudymų, dalinamasi vaizdais po raketų ir kitų oro antskrydžių – galima rasti nuotraukų su degančiais namais, sugadinta karine technika ir pan.

„Kreipiamės į visas Baltarusijos mamas, žmonas, dukras: neleiskite savo vyrų į mūšio lauką. Imperijos ambicijos nėra vertos kraujo praliejimo, nevertos nė vienos gyvybės. Išsaugokite savo šeimą“, - rašoma zastansyadoma.com. „Kreipiamės į karius – tai ne jūsų karas, o įsakymas sunaikinti Ukrainos žmones. Kirsdami Ukrainos sieną jūs įsiveliate į civilių, moterų, pagyvenusių žmonių, vaikų, žudynes. Ar tikrai tam davėte savo priesaiką?“

Internetiniame puslapyje pažymima, jog tai yra puikus šansas ir Baltarusijai. Autorių teigimu, dabar viso pasaulio akys nukreiptos į Ukrainą, o tuo pačiu ir Baltarusiją ir tai yra jų šansas padėti nugalėti diktatorių.

Priminsime, jog dar anksčiau Ukrainos kariškiai atskleidė, kad Rusija apšaudė ukrainiečius iš Baltarusijos teritorijos paleistomis raketomis. Pažymima ir tai, kad yra tikimybė, jog Baltarusija palaikys įsibrovėlius iš Rusijos ir prisidės prie okupantų tikslų įgyvendinimo. Minima ir tai, jog Rusija ruošia provokacijas, kurios gali tapti dingstimi Minskui dalyvauti kare.

5 komentarų

Ryta

Ka tie Ukrainos žmonės padarė tam priešui biedni nuskurdinti žmonės dabar ėmė ir staigei pasidare kalti. Kad juos butent sunaikint turi. O Na pirštu ner ko rodyti bet jau puse pasaulio žino kodel tas karas prasidėjo. Prezidentas bus Urainos kkaltas, kad su savo aligarhais nesirupina ir neapaugoja žmonių.O Karas yra dvieju valstybiu reikalas o kad sringa visis gamyklos tai karti ir ES kalbancios galvos ir JAV. Seskit ir kalbekit.O gal išdidumas yra svarbiausia.Vastybes kitų šalių sėdi kabinetuose ir mato, kad su savo sakcijom pasauly jau visą griauna.

Vika

Vapšie nusipezejai toks vaizdas kaip tau nėra svarbu karai o kad tavo šikną svarbiausia

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas