„WhatsApp“ naudotojams tai patiks: programėlės laukia dideli pokyčiai, kurių laukė daugelis

Lukas Snarskis

2021-07-31, 12:45 (atnaujinta 2023-03-04, 18:14)

0 komentarų
„WhatsApp“ naudotojams tai patiks: programėlės laukia dideli pokyčiai, kurių laukė daugelis

„WhatsApp“ šiuo metu yra bene viena populiariausių momentinių pranešimų platformų rinkoje. Atsižvelgdama į didėjančią konkurenciją, bendrovė „Facebook“, kuri ir valdo šią aplikaciją, nusprendė išleisti keletą naujų funkcijų, kad šios padėtų pagerinti vartotojo patirtį, siekiant „WhatsApp“ išlaikyti rinkos lyderiu.

Pastaruoju metu „WhatsApp“ platformos vartotojai sulaukė daugybės atnaujinimų, iš kurių nemaža dalis būtent tai, ko vartotojai ir pageidavo. Praėjusiais metais išvydome tamsųjį režimą (angl. Dark Mode) bei funkcijų gretas papildė pradingstančios žinutės.

Dabar „WhatsApp“ kūrėjai aktyviai išbando naują funkciją, kuri leis platforma naudotis net keliuose įrenginiuose turint tą pačią paskyra. Kaip teigiama, kelių įrenginių funkcija palaiko vienos paskyros naudojimą iki keturių įrenginių. Šio funkcionalumo testavimas jau pradėtas.

Kalbėdamas apie šią funkciją, „WhatsApp“ atstovas, portalui „TechRadar“ teigė, kad dabartiniai vartotojai turės tokias pat funkcijas, kaip ir esančias „WhatsApp Web“, „Desktop“ ir „Portal“ versijose. Ši galimybė naudotis viena paskyra net keliuose įrenginiuose palengvins kasdienį bendravimą tiems vartotojams, kurie naudojasi bent keliais įrenginiais vienu metu. Be to, svarstoma apie kitų rūšių įrenginių palaikymą jau netolimoje ateityje.

„WhatsApp“ taip pat tobulina funkciją, leisiančią išsaugoti archyvuotus pranešimus net ir gavus naują pranešimą. Šiuo metu sklinda kalbos, kad šis funkcionalumas gali būti pervadintas iš archyvavimo funkcijos (angl. Archive Chat) į „skaitykite vėliau“ (angl. Read Later).

Šiuo metu yra tobulinama dar viena funkcija, leidžianti vartotojams dalintis pranešimais bei kitais failais, kurie automatiškai bus ištrinami vos juos peržiūrėjus.

Paskutinis, tačiau ne ką prastesnis planuojamas funkcionalumas – galimybė paskirtiems dalyviams prisijungti prie grupės skambučio praleidus jį. Šiuo metu grupės pokalbį reikia paleisti iš naujo arba vartotoją rankiniu būdu turi būti pridėtas pokalbio metu.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas