Kaip naudoti „Telegram“ ir „Signal“ aplikacijas kompiuteryje? Tai labai nesudėtinga!

Windows Central

2021-02-21, 16:39 (atnaujinta 2021-10-18, 01:30)

0 komentarų
Kaip naudoti „Telegram“ ir „Signal“ aplikacijas kompiuteryje? Tai labai nesudėtinga!

Pačioje metų pradžioje sparčiai išpopuliarėjusios „Telegram“ ir „Signal“ aplikacijos yra pora geriausių šifruotų susirašinėjimo programų - visa jomis perduodama informacija yra užkoduojama, siekiant užkirsti kelią neautorizuotai prieigai ir duomenų vagystėms. Abi programėlės šią funkciją atlieka puikiai ir yra geriausios pamainos „WhatsApp“, kurios populiarumas sparčiai krenta dėl atnaujintos privatumo politikos.

Žinoma, telefonas ne visuomet yra patogiausias įrankis atsakyti į žinutes, ypač jei esate užsiėmę darbu kompiuteryje. Šiame gide rasite visą reikalingą informaciją, reikalingą norint naudotis „Telegram“ bei „Signal“ programomis kompiuteryje.

Kaip kompiuteryje naudoti „Telegram“?

„Telegram“ yra palaikoma visose didžiosiose platformose, įskaitant „Windows 10“, tačiau kompiuteryje nėra leidžiami vaizdo skambučiai. Užtat galite sklandžiai pratęsti pokalbius kompiuteryje bei telefone dėl puikios sinchronizacijos, o esant poreikiui galite pasinaudoti balso skambučių funkcionalumu. „Telegram“ galite sukurti pokalbių grupes su begale dalyvių, dalintis failais, siųsti automatiškai išsitrinančias žinutes ir džiaugtis dėl kodavimo išsaugotu privatumu. Geriausia dalis ta, kad „Telegram“ yra visiškai nemokama.

Kompiuteryje yra net keli šios programos naudojimo būdai - galite naudoti ją savo naršyklėje nediegdami jokių papildomų programų, galite naudoti „Edge“ bei „Chrome“ naršyklių plėtinius, tačiau geriausias būdas yra oficiali aplikacija, kurią galite parsisiųsti tiesiogiai iš „Telegram“ tinklalapio. Būtent ties šia dalimi ir susitelksime, tačiau turėkite omenyje, kad norint naudotis užkoduoto susirašinėjimo malonumais kompiuteryje, turite būti parsisiuntę „Telegram“ į savo išmanųjį telefoną bei užsiregistravę - tai būtina tapatybės patvirtinimui.

1. Savo pasirinktoje naršyklėje atsidarykite „Telegram“ puslapį;

2. Spauskite Get Telegram for Windows - diegimo failas turėtų pradėti siųstis automatiškai;

3. Atidarykite atsisiųstą programos įdiegimo failą - jis turėtų būti išsaugotas Downloads aplanke, nebent esate nusistatę kitaip.

Baigus aplikacijos diegimo procesą ji turėtų iškart įsijungti automatiškai - vos jai pasileidus, spauskite Start Messaging. Jei jau naudojate „Telegram“ savo telefone, galite atsidaryti aplikaciją ir nuskanuoti ekrane esantį QR kodą. Jei ne, vietoje to galite pasirinkti prisijungimą naudojant telefono numerį.

Pirmuoju variantu, naudojant QR kodą, štai ką reikėtų daryti:

1. Atsidarykite „Telegram“ aplikaciją savo telefone;

2. Spustelkite meniu mygtuką viršutiniame kairiajame kampe - tai trys vertikaliai išdėstytos juostelės;

3. Pasirinkite Settings

4. Pasirinkite Devices

5. Spauskite Scan QR Code

Spauskite atsiradusį Scan QR Code mygtuką ir nuskenuokite kompiuterio ekrane matomą QR kodą - aplikacijos kompiuteryje ir telefone bus nedelsiant sinchronizuotos ir visas savo žinutes matysite PC programos ekrane.

Jei pageidaujate prisijungti prie „Telegram“ beveik nenaudojant telefone esančios programėlės, kompiuterio ekrane pasirinkite Log In Using Your Phone Number.

1. Įveskite savo telefono numerį

2. Spauskite Next

3. Suveskite į „Telegram“ aplikaciją telefone gautą kodą.

Visai kaip naudojant prisijungimą QR kodu, „Telegram“ automatiškai sinchronizuos Jūsų teleofne esančias žinutes su kompiuteriu.

Jei oficiali „Telegram“ programa nėra visiškai tai, ko tikėjotės ar norėtumėte, galite išbandyti „Unigram“ - populiarią trečiųjų šalių alternatyvą. Neseniai pastaroji gavo nemenką atnaujinimą, pridėjusį puikių funkcijų, be to ji sukurta naudojant Universal Windows Platform - tai reiškia, kad programa palaiko gamyklines „Windows 10“ operacinės sistemos funkcijas, kaip „push“ pranešimai bei integracija į Start meniu. Ji neužima daug vietos ir įgalina pranešimų gavimą net kuomet programa yra išjungta, o kadangi programa nemokama, galite išbandyti ir ją, ir oficialią „Telegram“ aplikacijas, kad atrastumėte, kas geriausiai atitinka Jūsų komunikacijos poreikius.

Kaip kompiuteryje naudoti „Signal“?

Kita itin populiari šifruotos komunikacijos programėlė yra „Signal“ - ji taip pat pasiekiama visose didžiosiose platformose, o pačioje aplikacijoje galite dalintis GIF paveikslėliais, nuotraukomis, vaizdo įrašais, o pokalbių grupės gali turėti iki 150 narių. Net kompiuteriams skirtoje aplikacijoje yra palaikomos visos funkcijos, įskaitant žinutes, garso ir net vaizdo skambučius - dėl to „Signal“ gali būti tinkamesnė tiems, kam svarbu matyti su kuo kalbama. Kaip ir „Telegram“, ši aplikacija įgalina puikią sinchronizaciją tarp įrenginių, leidžiančią nuo kompiuterio pereiti prie telefono be jokių trikdžių ar vėlavimo.

Susitelksime ties oficialios „Signal“ programos įdiegimu ir naudojimu, tačiau norint naudotis jos funkcionalumu, reikia būti iš anksto įsidiegus šią programėlę į savo telefoną ir užsiregistravus.

1. Savo pasirinktoje naršyklėje atsidarykite „Signal“ puslapį;

2. Spauskite Download for Windows;

3. Atidarykite atsisiųstą „Signal“ diegimo failą - jis turėtų būti išsaugotas Downloads aplanke.

Panašiai kaip „Telegram“, po įdiegimo programa įsijungs automatiškai ir parodys QR kodą - šioje programoje tai vienintelis būdas susieti paskyras. Tam, kad nuskenuotumėte kodą telefonu:

1. Atsidarykite „Signal“ programėlę savo telefone;

2. Spauskite viršutiniame dešiniame kampe esantį meniu mygtuką - vertikaliai išdėstytus tris taškus;

3. Pasirinkite Settings;

4. Pasirinkite Linked Devices;

5. Paspauskite apatiniame dešiniajame kampe įpozicionuotą „+“ mygtuką.

Nukreipkite telefono kamerą į kompiuterio ekrane esantį QR kodą ir leiskite „Signal“ pasiekti Jūsų paskyrą pažymėdami varnelę šalia Link Device. Visi kontaktai, grupės ir žinutės bus automatiškai sinchronizuotos ir atsidurs Jūsų kompiuterio ekrane.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas