„Logitech G102” žaidimų pelės apžvalga: biudžetinis modelis, kuris pasiūlys puikų kainos ir kokybės santykį bei RGB blizgučius

Patogumas yra vienas svarbiausių dalykų tiems, kurie praleidžia daug laiko naudodamiesi kompiuteriais. Tai itin aktualu yra ne tik tiems, kurie daug laiko praleidžia dirbdami, bet ir tiems, kurie valandų valandas žaidžia žaidimus. Žaidimų rinka pastaruoju metu išgyvena didžiulį pakilimą, o dėl šios priežasties gamintojai pasiūlo vis daugiau tam skirtų produktų.

Prasidėjo kosminiai „Aliexpress“ išpardavimai – peržiūrėkite geriausius pasiūlymus paspaudus čia

Ne išimtis yra ir „Logitech“, kuri specializuojasi kompiuteriams skirtų priedų kūrime – pelės, klaviatūros, o taip pat ir žaidimams skirtos ausinės. Bendrovės asortimente galima rasti tiek ir brangių, tiek ir biudžetinės klasės įrenginių. Būtent pastarojo segmento įrenginį išbandėme ir mes.

Visai neseniai teko išbandyti mažiau nei 30 eurų kainuojančią „Logitech G102“ žaidimų pelytę. Tai viena pigiausių pelių, kuri išties turi tam tikrų savybių, skirtų pagerinti žaidimų patirtį. Pažvelkime į šį produktą iš arčiau.

Dizainas ir patogumas

Ši „Logitech“ pelytė atkeliauja itin kompaktiškoje dėžutėje, o joje – instrukcija, gamintojo lipdukas ir, žinoma, pats įrenginys. Gamintojas siūlo šį modelį dviejų skirtingų spalvų – juodos arba baltos, o mano testuojamas variantas – juodas.

Įspūdingų dizaino sprendimų čia nerasime, tačiau pagyventi išvaizdą gali ne tik šviečianti RGB juostelė, bet ir gamintojo logotipas, kuris papuošia tą dalį, kur dažniausiai nugula mūsų plaštaka. Gražu kol nesinaudoji pele, tačiau tik pradėjus ja naudotis – su delnu uždengiame šią teritoriją ir naudos iš to nedaug.

Akivaizdu, kad „Logitech G102“ gali būti naudojama tik su laidu. Pastarasis yra ganėtinai ilgas, tačiau norėtųsi turėti galimybę ir naudotis įrenginiu be jo. Aišku, už tokią kainą gal šiek tiek naivoka. Kas labiausiai juntama pradėjus laviruoti po kompiuterio ekraną su šia pele – jos lengvumas. Pelytė pagaminta iš plastiko ir yra itin lengva bei sveria maždaug 85 gramus ir yra itin lengvas.

Kalbant apie patogumą, sakyčiau, kad jos dydis yra pakankamai optimalus – nei per didelė, nei per maža. Žinoma, jeigu jūsų plaštakos yra itin didelės, tuomet galbūt ir norėsis didesnio dydžio, tačiau visais kitais atvejais – super. Galėsite mėgautis žaidimais tikrai ne vieną ir ne dvi valandas. Apatinėje dalyje – keturi guminiai stačiakampiai, kurie leis šiuo įrenginiu naudoti beveik ant bet kokio paviršiaus.

Mygtukai ir veikimas

Ši biudžetinės klasės pelytė turi šešis mygtukus, kurių paskirtį galima koreguoti pasitelkiant „G Hub“. Tačiau iš pradžių apie naudojimosi galimybes. Pelytės ratukas yra tinkamoje pozicijoje, jo sukimasis malonus, daugelis mygtukų sumontuoti taip pat tinkamose vietose ir juos lengva ir patogu pasiekti.

„Logitech G102“ neturi jokių mygtukų kairėje briaunoje, kas reiškia, kad ši pelė iš esmės sukurta tik dešiniarankiams. Dar vienas niuansas – jų paspaudimas yra ganėtinai garsus. Pats paspaudimas pakankamai malonus, juntama gera kokybė, tačiau šis įrenginys tikrai nėra tas, kuris pretenduoja patekti tarp tyliausiai veikiančių.

Kalbant apie žaidimams skirtas šios pelės savybes, reikėtų atkreipti dėmesį, jog nepaisant tikrai žemos kainos – ji išties puikiai patenkins daugelio žaidėjų poreikius. „Logitech G102“ pasiūlys 1000 Hz / 1 ms dažnį, o žymeklio greitį galėsite pasirinkti tarp 200 ir 8000 DPI. Šiuos pakeitimus galima atlikti pasitelkiant „G Hub“ programą, kuri skirta tiek „Windows“, tiek ir „Mac“ kompiuterių savininkams.

Kaip jau minėjau, šis „Logitech“ produktas turi RGB švieseles, kurios ne tik sužavės daugelį, bet ir suteiks koregavimo galimybę. Pasitelkus jau minėtą „G Hub“ programą jūs galėsite koreguoti norimą spalvą, kas leis turėti šią pelytę taip, kaip jums atrodo gražiausia. Žaidimų patirties tai greičiausiai nepatiks, tačiau jeigu galima pasigražinti savo turimą įrenginį, tai kodėl gi ne? „Logitech“ net leis nusistatyti RGB šviesas pagal jūsų klausomą muziką, tačiau tam reikia naudoti suderinamą programinę įrangą.

Verdiktas

Žaidimams skirtų pelių šiandien galima rasti šimtus, jeigu ne tūkstančius, o išsirinkti tinkamiausią – tikrai nėra lengva užduotis. „Logitech“ šiek tiek palengvina sprendimą tiems, kurie dar tik žengia pirmuosius žingsnius žaidimų pasaulyje ir nori turėti įrenginį, kuris tinkamas pradedantiesiems ir nekainuoja labai daug.

Žinoma, tai nėra aukščiausios klasės žaidimų pelė, tačiau jeigu jūs nesiruošiate pasaulio čempionatui – tai tikrai puikus pirkinys. „Logitech G102“ nepasiūlys pažangiausių sensorių ar gausybės funkcijų, bet tai ką gauname už tokią kainą yra labai šaunu.

Pelytė yra patogi, turi papildomo prieskonio suteikiančias RGB šviesas ir tikrai nustebins savo veikimu ne tik įgudusius žaidėjus, bet ir pradedančiuosius. Būtent pastariesiems tai yra turbūt vienas geriausių pirkinių, kokius galima būtų atlikti. Tiesa, „G102“ modelis yra apribotas 2,1 metrų laido, todėl reikėtų tai turėti omenyje.

Privalumai

  • Labai patogi naudotis, o taip pat ir lengva
  • Papildomą akcentą suteikia pilnai koreguojamos RGB šviesos
  • Patraukli kaina, kuri bus įkandama daugeliui

Trūkumai

  • Ganėtinai triukšmingas mygtukų paspaudimas
  • Pelė apribota 2,1 metrų ilgio laidu

0 komentarų

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas