„Philips 329P1H” apžvalga: radome geriausią monitorių rinkoje

Ignas Petrikonis

2021-07-28, 19:00 (atnaujinta 2022-11-29, 10:28)

1 komentaras
„Philips 329P1H” apžvalga: radome geriausią monitorių rinkoje

„Kompiuterio monitorius” tikrai nėra ta žodžių kombinacija, po kurios kam nors užsidegtų akys, o kūnas pradėtų tirtėti iš nekantrumo. Apie šiuos daiktus retai kalba net ir akiniuoti geekai, į kuriuos aplinkiniai kreipiasi patarimo apie kompiuterius. Visgi monitorių turime kone kiekvienas ir prie jo praleidžiame tiek laiko, kad skaičius mus išmuštų iš vėžių, tad imti ir numoti ranka į juos būtų labai jau lengvabūdiška.

Maža to, prieš keletą savaičių savo kailiu įsitikinau, jog šiurpuliukai per kūną gali bėgioti net ir nuo tam tikro monitoriaus - tereikia surasti tą išrinktąjį. Tai man įrodė vienas ypatingas modelis - „Philips 329P1H”, kuris labai rimtai pretenduoja į geriausio monitoriaus rinkoje titulą. Apie jį šiandien detaliau ir papasakosime savo skaitytojams.

Dizainas

Kad čia bus kažkas tokio, pasufleravo jau pati monitoriaus pakuotė. 16 kg sverianti dėžė ir pikta prakaitu apsipylusio kurjerio veido išraiška iš anksto davė suprasti, jog reikalų turime su neeiliniu įrenginiu. Na gerai, pakuojam - išsiimame stovą, pritvirtiname prie monitoriaus nugarėlės, įsukame vieną varžtą į pado apačią, dar keletas keiksmų dėl svorio ir stovi ant mūsų stalo.

Pirma į galvą šovusi mintis yra tai, kiek daug vietos „Philips 329P1H” užima ant jūsų darbinio paviršiaus. Ir įdomu, jog dėl to kaltas ne tik monstriška 32 colių įstrižainė, bet ir griozdiška stovo bei konstrukcija - net neabejoju, kad tikrai buvo būdų, kaip visą ją palengvinti. Tačiau netrukus supratau, kad gali tekti atsiimti žodžius.

Išmanus stovas leidžia visą įmanomą akrobatiką. Visų pirma, monitorius gali būti apsuktas aplink savo ašį, jei norite kažką greitai parodyti priešais jus sėdinčiam kolegai. „Philips 329P1H” taip pat gali būti paverstas 90 laipsnių kampu ir vaizdą rodyti vertikaliai (labai neįvertintas dalykas, daugiau papasakosiu žemiau). Na, o galiausiai galima atlikti ir kitiems monitoriams įprastus dalykus - dosniai reguliuoti pasvirimo kampą ir net 18 cm keisti aukštį. Tiesa, pastarajam aspektui turiu priekaištų - pakėlus monitorių į vidurinę padėtį, po kelių dienų jis šiek tiek pasmunka žemyn. Panašu, jog dėl to kaltas didelis ekrano svoris.

Iš įdomių dalykų dar galiu paminėti, jog viršuje lengvai spustelėjus iš monitoriaus iššoka kamera su mikrofonu, kuriuos galite panaudoti vaizdo skambučiams. Labai elegantiškas sprendimas, kai nereikia ant ekrano kabinti ne itin dailių Logitechų. Plius, bijantiems šnipinėjimo patiks, jog kamerą galima visada paslėpti, kai jos nenaudojame.

Monitoriaus išvaizdai priekaištų neturiu, ypač širdį paglostė iki minimumo sumažinti rėmeliai šonuose ir viršuje - iškart matosi, jog „Philips 329P1H” yra aukščiausios klasės atstovas. Na gerai, galbūt ne visiems patiks toks nuobodokas ofisinis siluetas, bet užtat ta pilka spalva ir formos derės praktiškai bet kokiame interjere, o jūsų darbo vietai suteiks netgi suteiks to tradicinio profesionalumo. Žodžiu, nesistebėčiau „Philips 329P1H” išvydęs ir kokiame trisdešimtame aukšte įsikūrusiame biure, kuriame pasirašinėjamos multimilijoninės sutartys.

Ekranas

Pereinant prie vaizdo, pirmas įspūdis, prijungus prie „Philips 329P1H”, buvo tiesiog wow. Kažkas panašaus į tuos vaizdo įrašus, kai spalvų nematantys žmonės specialių akinių dėka praregi. Na gerai, gal šiek tiek hiperbolizuoju, tačiau tokio dydžio ekrane ir dar visu gražumu pamatyti savo darbalaukį bei pagrindines savo aplikacijas.

Dėl to wow efekto kalti keli dalykai. Visų pirma, šis monitorius naudoja labai šviesią IPS matricą, kuri išspinduliuoja tiek šviesos, jog kartais gali prireikti akinių nuo saulės. Beveik 400 cd/m2 reiškia, jog ir karščiausią vasaros dieną, kai saulė pro biuro langą baigia pradeginti skylę, ekrane viską puikiai matysite ir galėsite dirbti lyg niekur nieko. Prie to prisideda ir 178 laipsnių matymo kampai, kurie leis turinį ekrane įžiūrėti net ir akies krašteliu.

Kitas dramblys kambaryje yra 4K raiška. Taip, ji televizoriuose cirkuliuoja jau kelerius metus, todėl nestebina, tačiau monitoriai su ja nėra tokie populiarūs. Aš pats naudoju laipteliu žemesnės 1440p rezoliucijos kompiuterio ekraną, bet galiu pasakyti, jog skirtumas tarp jo ir „Philips 329P1H” tikrai yra. 4K lemia, kad tekstas naršyklėje yra geriau įskaitomas, „Excel” langeliai mažiau liejasi ir apskritai nedideli elementai geriau matomi, todėl vaizdo praktiškai niekada nereikia didinti. Jau nekalbu apie galimybę žiūrėti aukštos raiškos filmus. Žodžiu, jei šiuo metu akis esate įbedę į 1080p (FullHD) raiškos ekraną, su „Philips 329P1H” tikrai pajusite skirtumą.

Kalbant apie draugiškumą akims, labai patiko „Philips” įdiegtas mėlynos šviesos filtras bei galimybė vaizdą matyti juodai/baltai. Jei kaip ir aš mėgstate dirbti iki išnaktų, šiuos dalykus tikrai labai įvertinsite, tiksliau įvertins jūsų akys, kurios nebebus lyg be apsauginių akinių dirbusio suvirintojo. Aišku, akims draugiški režimai minimaliai pastums vaizdą į neigiamos kokybės pusę, bet šitą praradimą tikrai verta aukoti dėl akių gerovės. Beje, matinė monitoriaus danga labai gerai sugeria atspindžius nuo lango, kas vasarą yra tikra atgaiva.

Režimų, kuriuose galite keisti po ekranu esančiais mygtukais, yra ir daugiau. „Filmo” ir „Nuotraukų” parinktys greičiausiai patiks daugumai žmonių, nes vaizdui suteikia šviesumo ir ryškumo. Visgi man asmeniškai labiausiai patiko „Numatytoji” parinktis, kadangi ji yra aukso viduriukas tiek spalvų tikslumo, tiek visomis kitomis prasmėmis. Tiesą sakant, netgi nepatariu kažko reguliuoti - jau iš mus iš dėžutės pasiekęs monitorius yra sukalibruotas maksimaliai gerai.

Veikimas

Centrinė „Philips 329P1H” funkcija neabejotinai yra USB-C jungtis, kuri šį monitorių padaru tobulu pasirinkimu šiuolaikiniam profesionalui, didžiąją dalį darbo nudirbančio nešiojamuoju kompiuteriu. Kitaip tariant, jei turite naujesnį „MacBook” ar „Windows” laptopą, įkišate vos vieną laidą ir vienu šūviu nušaunate du zuikius - matote vaizdą monitoriuje ir jūsų kompiuteris tuo pačiu metu yra įkraunamas iki 90W galia. Jokių HDMI, jokių papildomų kabelių - jokios netvarkos ant stalo.

Jei dvejojate, ar reikia išorinio monitoriaus turint nešiojamąjį kompiuterį, iškart nutrauksiu abejones - tikrai reikia. Taip kur kas patogiau dirbti, nes ekrane galite atsidaryti daugiau langų arba netgi turėti du ekranus, kai monitorius veikia lyg nešiojamojo kompiuterio ekrano plėtinys. Taip pat dėl didesnės įstrižainės mažiau kenčia akys ir nugara, kadangi nebesėdite palinkęs prie stalo, o žiūrite šiek tiek pakėlęs smakrą. Primygtinai rekomenduoju pabandyti vertikalią monitoriaus poziciją, kai jis pasuktas šonu - labai patogu dirbant su ilgais dokumentais, internetiniais puslapiais ir kitais panašiais dalykais, nes praktiškai nebereikia slinkti vaizdo.

Taip pat kadangi šie modernūs nešiojamieji kompiuteriai dažnai neturi net ir elementariausių USB jungčių, jos yra pačiame monitoriuje. Tai reiškia, kad prie monitoriaus atlieka adapterio funkciją - prie jo galite jungti atmintines, spausdintuvus ir kitus panašius dalykus, o jūsų nešiojamasis kompiuteris šiuos prietaisus matys per tą pačią USB-C jungtį. Visgi jei monitorių su kompiuteriu norite sujungti įprastu būdu, jums skirti DisplayPort 1.4 ir HDMI 2.0 lizdai.

Pastaroji netgi leidžia prijungti naujos kartos konsoles bei video turinio transliavimo dėžutes, tačiau monitorius nepalaiko HDR technologijos, todėl vaizdas nebus toks įspūdingas, kaip naujesniuose televizoriuose(tai jaučiama su kai kuriais „Netflix” serialais). Tuo metu žaidėjams gali nepatikti vos 60Hz atsinaujinimo dažnis. Na, bet šio monitoriaus auditorijai turbūt tai visiškai neaktualu - jie susirinko dirbti ir kalti pinigus, o ne žaisti žaidimukus ar žiūrėti filmukus.

Kas tikrai patiks dirbantiems, tai mano jau minėta iššokanti kamera. Jei atvirai, šios vos 2MP akytės kokybė ganėtinai prasta ir praktiškai nesiskiria nuo eilinio nešiojamojo kompiuterio. Vis dėlto faktas, kad ji jus filmuoja iš viršaus, o ne per karantiną užaugusio pagurklio pusės, vaizdo skambučiuose jums pridės profesionalumo ir grožio. Tas pats galioja ir integruotam mikrofonui. Beje, norint juos pajungti, nereikės knistis kompiuterio nustatymuose - iššokus monitoriaus kamerai, kompiuteris automatiškai supranta, kad reikia naudoti ją ir integruotą mikrofoną.

Ši kamera taip pat veikia su „Windows Hello”, todėl gali atrakinti kompiuterį naudodama jūsų atvaizdą vietoje slaptažodžio. Labai patogu, jei mėgstate uždaryti laptopą, prijungęs prie išorinio monitoriaus.

Iš mažiau įspūdingų dalykų paminėčiau silpnokus integruotus garsiakalbius didelį elektros suvartojimą. Jis siekia 40 kWh/1000h ir priklauso žemiausiai G klasei. Aišku, tas pats galioja ir kitiems aukštos klasės monitoriams, tai nereikėtų stebėtis. Be to, „Philips 329P1H” turi specialų jutiklį, kuris padeda nustatyti, ar šiuo metu esate prie monitoriaus, ir pritemdyti vaizdą, jei atsakymas neigiamas.

Verdiktas

„Philips 329P1H” neabejotinai yra geriausias kompiuterio monitorius, kokį tik kada nors testavau, ir vienas geriausių rinkoje. Išmanus stovas leidžia susireguliuoti idealią žiūrėjimo padėti, monstriška įstrižainė leidžia atidaryti tiek langų, kiek niekada nesapnavote, o ploni rėmeliai, 4K raiška bei nuostabi matricos kokybė suteikia galimybę mėgautis viskuo, ką matote ekrane.

Šį gardų pyragą dar labiau pasaldina galimybė prijungti ir įkrauti nešiojamąjį kompiuterį per USB-C jungtį bei sumaniai integruota, nors ir ne pačios geriausios kokybės, internetinė kamera su mikrofonu.

Na bet negali viskas vien tik gerai, tiesa? Taip, yra keletas trūkumų. Norėčiau, kad stovas ant stalo užimtų mažiau vietos ir džiaugčiausi, jei šis nuostabus ekranas leistų žiūrėti HDR turinį, tačiau užvis liūdniausia, jog už šį pasakišką monitorių teks pakloti praktiškai taip pat pasakiškai. Sužinoti detalias „Philips 329P1H” specifikacijas ir kur jį įsigyti, galite paspaudę šią nuorodą.

1 komentarų

Čiubaka

Ar sunku pagrindinius tech duomenis pateikti kokioje lentelėje, kad nereikėtų makaluotis po visą tekstą?

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas