„Apple“ pagaliau pristatė „MacOS 14 Sonoma“: sužinokite, kokios naujovės netrukus pasieks jūsų įrenginius

Arnas Balčiūnas

2023-06-08, 07:45

0 komentarų

JAV technologijų milžinė prieš kelias dienas surengė tradicinę spaudos konferenciją, kurios metu pristatė daugybė naujovių. „WWDC 2023“ metu bendrovės atstovai atskleidė ne tik „iOS 17“ detales, bet ir pristatė keletą dėmesio vertų produktų.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
„Apple“ pagaliau pristatė „MacOS 14 Sonoma“: sužinokite, kokios naujovės netrukus pasieks jūsų įrenginius

„Apple“ anonsavo „macOS 14“ programinės įrangos atnaujinimą per WWDC 2023 pagrindinį pranešimą kartu su kai kuriais naujais „Mac“, „iOS 17“, „iPadOS 17“, „watchOS 10“ ir „Vision Pro“ ausinėmis. Naujausias „Mac“ kompiuteriams skirtas atnaujinimas pavadintas „Sonoma“ ir naujomis funkcijomis dar labiau sumažina atotrūkį tarp „iPhone“ ir „Mac“.

„macOS Sonoma“ atkeliauja su pertvarkytais darbalaukio valdikliais, kurie gali pritaikyti savo spalvą pagal darbalaukio ekrano foną. Naujausiame atnaujinime taip pat yra atnaujinta valdiklių rinkiklio vartotojo sąsaja, kuri taip pat gali pasiekti „iPhone“ saugomus valdiklius. Nauji „macOS 14“ valdikliai dabar yra interaktyvūs, pavyzdžiui, vartotojas gali tiesiogiai iš darbalaukio patikrinti priminimus, leisti/pristabdyti mediją, pasiekti išmaniųjų namų valdiklius ir kt.

Be to, valdikliai gali išnykti į foną, kai vartotojas dirba su programa darbalaukyje. „Apple“ taip pat pridėjo naujų sulėtintų ekrano užsklandų prie „macOS 14“, kurias vartotojai irgi gali nustatyti kaip fono paveikslėlius.

Naudingas papildymas žaidėjams yra naujas „MacOS 14“ skirtas „žaidimo režimas“, sukurtas sumažinti „AirPods“ garso delsą ir užtikrinti, kad „žaidimams būtų suteiktas didžiausias CPU ir GPU prioritetas“. „Apple“ teigia, kad šis režimas gali veikti su visais „Mac“ žaidimais ir gali padvigubinti „Bluetooth“ atrankos dažnį „Xbox“ ir „PlayStation“ valdikliams, kad sumažintų įvesties delsą.

Be to, japonų vaizdo žaidimų dizaineris Hideo Kojima pasirodė per pagrindinio pranešimo transliaciją, kad atskleistų, jog „Death Stranding: Director’s Cut“ pasirodys ir „macOS“.

Kalbant apie vaizdo konferencijų funkcijas, „macOS 14“ gauna nauja „Presenter Overlay“ efektą, kuris vartotoją iškelia virš turinio, kuriuo jis dalinasi vaizdo skambučio metu. Naudotojai taip pat gali pasidalinti savo jausmais reakcijomis, pvz., balionais, konfeti, širdelėmis ir pan.

„Safari“ naršymo patirtis buvo patobulinta pridėjus naršyklės profilius. Tai leidžia kiekvienam vartotojui turėti savo asmeninę erdvę su atskirais slapukais, istorija, plėtiniais, skirtukų grupėmis ir kitais dalykais.

„macOS 14 Sonoma“ bus išleista visuomenei vėliau šiais metais su visomis naujomis funkcijomis ir pakeitimais. Jos kūrėjų beta versiją galima išbandyti nuo šiandien, o viešoji beta versija pasirodys kitą mėnesį.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas