„Asus“, „Gigabyte“, MSI ir „ASRock“ pardavimai turėtų grįžti į prieš pandemiją buvusį lygį, ekspertų pateikiama pagrindinių plokščių pardavimų analizė sufleruoja pozityvius rezultatus

Technews.lt

2024-07-25, 10:55

0 komentarų

Digitimes“ ataskaitoje teigiama, kad ASUS, „Gigabyte“, MSI ir „Asrock“ – keturi didžiausi pagrindinių plokščių gamintojai – šiais metais rinkai turėtų pateikti 38,8 mln. pagrindinių plokščių, o tai reiškia, kad pardavimai grįžta į prieš pandemiją buvusį lygį. Paskutinis panašus rodiklis buvo 37,6 mln. vienetų, parduotų 2019 m.

MEGA „Aliexpress“ išpardavimai – stulbinančios nuolaidos iki rugsėjo 4 dienos, peržiūrėkite karščiausius pasiūlymus
„Asus“, „Gigabyte“, MSI ir „ASRock“ pardavimai turėtų grįžti į prieš pandemiją buvusį lygį, ekspertų pateikiama pagrindinių plokščių pardavimų analizė sufleruoja pozityvius rezultatus

Konkrečiai ASUS turėtų pristatyti 15 mln. vienetų, „Gigabyte“ – 10,3 mln. vienetų, MSI – 9,3 mln. vienetų, o „Asrock“ – 4,2 mln. vienetų.

Tai sveikintinas sugrįžimas sektoriui, kuris 2020-2022 m. patyrė didelį pardavimų nuosmukį, prasidėjusį dėl pasaulinės pandemijos. Ypač smarkus nuosmukis buvo 2022 m. – per metus tiekimas krito beveik 25 %, dar kitaip, tiekimas mažėjo dešimčia milijonų pagrindinių plokščių vienetų, daugumai prekės ženklų nusileidžiant net iki 2018 m. lygio.

Šiuo laikotarpiu „Asrock“ patyrė didžiausią nuosmukį, jos tiekimas sumažėjo 55 % – nuo maždaug 6 mln. vienetų 2021 m. iki 2,7 mln. vienetų 2022 m. MSI taip pat patyrė didelį 42 % sumažėjimą – per tą patį laikotarpį tiekimas sumažėjo nuo 9,5 mln. vienetų iki 5,5 mln. vienetų. ASUS tiekimas sumažėjo 25 % – nuo daugiau kaip 18 mln. vienetų iki 13,6 mln. vienetų. Gigabyte“ sumažėjo santykinai mažiau – 14 %, o tiekimas sumažėjo nuo 11 mln. vienetų iki maždaug 9,5 mln. vienetų.

Šį sumažėjimą lėmė keli veiksniai, įskaitant darbuotojų grįžimą į biurus, todėl sumažėjo namų kompiuterinės įrangos paklausa, ir kriptovaliutų rinkos nuosmukį, dėl kurio sumažėjo su kasyba susijusios techninės įrangos paklausa.

Be to, nors 2022 ir 2023 m. pasirodė naujų procesorių ir pagrindinių plokščių, kompiuterių pirkėjai ir „pasidaryk pats“ klientai, atrodo, sulaikė pirkimus, greičiausiai dėl ekonominio neapibrėžtumo. Tikimasi, kad šie metai bus kitokie, nes 2024 m. antroje pusėje numatomas naujų stalinių kompiuterių procesorių išleidimas turėtų paskatinti pardavimus.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas