„Asus“ pristatė atnaujintą „ROG Ally“ delninio žaidimų kompiuterio modelį: pasiūlys dvigubai didesnę bateriją, daugiau atminties, tačiau didėja ir įrenginio kaina

Lukas Snarskis

2024-06-05, 07:55

0 komentarų

2023 metais daugelis su nekantrumu laukė „Asus“ naujienos žaidimų rinkoje – tai „ROG Ally“ delninio žaidimų kompiuterio. Nors iš pradžių buvo galvota, kad tai tik pokštas, tačiau bendrovė prieš beveik metus pristatė pirmąją šio įrenginio versiją.

MEGA „Aliexpress“ išpardavimai – stulbinančios nuolaidos iki rugsėjo 4 dienos, peržiūrėkite karščiausius pasiūlymus
„Asus“ pristatė atnaujintą „ROG Ally“ delninio žaidimų kompiuterio modelį: pasiūlys dvigubai didesnę bateriją, daugiau atminties, tačiau didėja ir įrenginio kaina

Internete jau kuris laikas buvo kalbama ir apie atnaujintą „ROG Ally“ versiją, o neseniai įvyko ir oficialus jos pristatymas. „Asus“ atstovai oficialiai pristatė naująjį „ROG Ally X“ delninio žaidimų kompiuterio variantą.

Daugelis tikėjosi, kad jis pasiūlys didelių naujovių, tačiau šis kompiuteris to nepasiūlys. Naująjį „ROG Ally X“ būtų galima laikyti kaip įrenginį, kuris išsprendė daugelį ankstesnio modelio problemų. Negana to, jis yra ir kiek brangesnis nei jo pirmtakas.

Vienas didžiausių atnaujinimų – tai talpesnė baterija. „Asus“ šiame įrenginyje panaudojo 80Wh akumuliatorių. Ankstesniame modelyje buvo naudojama 40Wh baterija, kas leidžia tikėtis, kad naujasis modelis pasiūlys ženkliai geresnį baterijos tarnavimo laiką.

„Asus ROG Ally X“ taip pat pasiūlys ir didesnes atmintines. Delninis žaidimų kompiuteris turės 1 TB vidinės atminties, o čia naudojama PCIe NVMe SSD talpykla. Įrenginys taip pat turės ir 24 GB operatyviosios (RAM) atminties. Gamintojas panaudojo LPDDR5 7500 MHz atmintines.

Gamintojas taip pat padarė keletą vidinės aušinimo sistemos pakeitimų. „ROG Ally X“ naudojami nauji ventiliatoriai, kurie yra plonesni, bet užtikrina 10 proc. didesnį oro srautą. Naujoji konstrukcija taip pat nukreipia orą link ekrano, todėl jis išlieka vėsus žaidžiant. Bendrovė taip pat perkėlė atminties kortelių lizdą, kuris originaliame modelyje buvo linkęs blogai veikti dėl to, kad buvo netoli išmetimo angos.

Kalbant apie jungiamumą, „Asus ROG Ally X“ keičia kombinuotą USB-C + ROG XG mobiliosios sąsajos jungtį į dvi USB-C jungtis, iš kurių viena yra „Thunderbolt 4“, o kita - USB 3.2 Gen 2. Galiausiai, dėl visų šių pakeitimų „ROG Ally X“ sveria 678 gramus, t. y. 68 gramais daugiau nei originalas.

„ROG Ally X“ turi tą patį „Ryzen Z1 Extreme“ lustą kaip ir ankstesnis modelis. Jis taip pat turi tą patį 7 colių Full HD raiškos 120 Hz IPS LCD ekraną su „AMD FreeSync Premium“. Garsiakalbiai yra tokie patys, kaip ir belaidis ryšys. Dėžutėje taip pat gausite tą patį 65 W įkroviklį. Programinė įranga atnaujinta naujesne „ASUS Armoury Crate SE“ versija, tačiau ji vis dar veikia su „Windows 11 Home“.

Ši „Asus“ naujiena kainuos maždaug 735 eurus, tačiau Europoje delninio žaidimų kompiuterio kaina būtų kiek didesnė. Kol kas nėra skelbiama, kiek šis įrenginys kainuos mūsų regione ir kada jį bus galima įsigyti.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas