Dirbtinio intelekto produktų sprendimai: „Nvidia“ užsiminė apie „Premium AI“ kompiuterių idėją su „GeForce“ vaizdo plokštėmis

Technews.lt

2024-05-04, 19:55

0 komentarų

Tai gali būti žvilgsnis į tai, ką Jensen Huang ruošia kitą mėnesį vyksiančiam pranešimui prieš „Computex“ parodą.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Dirbtinio intelekto produktų sprendimai: „Nvidia“ užsiminė apie „Premium AI“ kompiuterių idėją su „GeForce“ vaizdo plokštėmis

Dirbtinio intelekto revoliucija, kaip ją mėgsta matyti daugelis kompiuterių techninės įrangos bendrovių, prasidėjo išpopuliarėjus dirbtinio intelekto pokalbių robotams ir generatyvinei daugialypės terpės programinei įrangai.

Tačiau „Nvidia“ ši revoliucija prasidėjo 2018 m., kai buvo pristatytas dirbtiniu intelektu paremtas DLSS vaizdo išdidinimas, kurį tuo metu tikrai reikėjo tobulinti.

2024 m. „Nvidia“ nenori, kad kas nors pamirštų, jog dirbtinis intelektas visada buvo grafikos procesorių, o ne NPU sritis, ir net iki šiol jie užtikrina didesnį našumą. „Nvidia“ propaguoja idėją apie „Basic AI“ kompiuterį su NPU, kuris užtikrina nuo 10 iki 45 TOPS dirbtinio intelekto darbo krūviams, kurių pakanka kai kuriems pagrindiniams įrankiams paleisti, arba apie „Premium AI“ kompiuterį su vaizdo plokšte, užtikrinantį nuo 100 iki 1300 TOPS.

„Nvidia“ duomenimis, „Premium AI“ kompiuterių diegimo bazė jau siekia 100 mln. vienetų, o NPU paremtų sistemų pardavimai iki 2023 m. pabaigos dar nepasiekė net 1 mln. vienetų.

Verta pažymėti, kad tai reikštų, jog AMD taip pat pardavė mažiau nei 1 mln. vienetų, nes „Phoenix“ pagrįstos „Ryzen 7000U/H“ sistemos jau kurį laiką egzistuoja, o jose yra „XDNA AI“ greitintuvas, užtikrinantis 10 TOPS. Nepaisant to, „Basic AI“ kompiuterių populiarumas dabar, išleidus „Intel Core Ultra“ procesorius, neabejotinai didesnis.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas