„Microsoft“ praneša apie pokyčius, kurie palies daugelį: netrukus nustos veikti populiarus įskiepis, vartotojams teks ieškoti alternatyvių sprendimų

Lukas Snarskis

2023-11-12, 08:11

0 komentarų

JAV technologijų milžinė „Microsoft“ dar ne taip seniai išleido „Windows 11“ operacinės sistemos versiją, kurios laukiama buvo kone dešimtmetį. Nauja platformos versija užsuko ir didžiulį atsinaujinimų ratą, o naujausi pakeitimai gali nepatikti daugeliui.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
„Microsoft“ praneša apie pokyčius, kurie palies daugelį: netrukus nustos veikti populiarus įskiepis, vartotojams teks ieškoti alternatyvių sprendimų

„Microsoft“ praneša, jog jau nuo lapkričio 30 dienos bus neprieinamas „Outlook“ naršyklės plėtinys, kuris vartotojams suteikdavo lengvesnę prieigą prie savo el.pašto dėžutės. Tokie pokyčiai palies tuos, kurie naudojasi „Microsoft 365“ asmeninėmis bei šeimų paskyromis arba tuos, kurie naudoja paštą su savo domenu.

Bendrovės atstovai atskleidė ir tai, jog yra ruošiamas specialus sprendimas, kuris „Outlook“ prieigą pasiūlys tiesiog „Microsoft Edge“ naršyklės šoninėje panelėje. „Microsoft“ įsitikinę, jog tokie pakeitimai suteiks vartotojams sklandesnę patirtį. Būtent tokie planuojami pokyčiai ir yra pagrindinė priežastis, kodėl „Microsoft“ ketina dar šio mėnesio pabaigoje pašalinti populiarų naršyklės įskiepį.

Verta paminėti ir tai, jog šie pokyčiai palies ne tik „Edge“ naršyklę, tačiau ir „Google Chrome“. „Microsoft“ pažymi, jog nuo lapkričio 30 dienos minimas įskiepis taps neprieinamu, o tai reiškia, jog jo nepavyks ir parsisiųsti. Vartotojai priminimus apie pokyčius turėtų gauti iki šio mėnesio pabaigos. Tiems, kurie nesinaudoja „Edge“ naršykle – rekomenduojama įsidiegti „Outlook“ aplikaciją kompiuteriams arba prisijungti prie paskyros per savo interneto naršyklę.

Priminsime, jog „Outlook“ naršyklės plėtinys yra įrankis, leidžiantis naudotojams pasiekti savo „Outlook“ el. pašto paskyrą tiesiogiai iš interneto naršyklės. Jis suteikia greitą prieigą prie pašto dėžutės, kalendoriaus ir kontaktų, o taip pat leidžia vartotojams tvarkyti pašto dėžutę neperjungiant skirtingų programų.

Toks „Microsoft“ sprendimas yra suprantamas, tačiau vartotojams tai sukels papildomų nepatogumų. Akivaizdu, jog JAV technologijų bendrovė siekia didinti savo naršyklės vartotojų dalį, o nenorintiems to padaryti – teks ieškoti alternatyvų. Viena paprasčiausių – įsidiegti „Outlook“ aplikaciją į savo kompiuterį arba tiesiog prisijungti prieš pašto nukeliaujant į „Outlook“ internetinę svetainę.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas