„Microsoft“ pristato karštą naujieną: speciali prenumerata leis lengvai mėgautis „Windows 11“ kad ir kur bebūtumėte

Ina Jonaitienė

2021-07-17, 16:00 (atnaujinta 2023-02-10, 16:26)

0 komentarų
„Microsoft“ pristato karštą naujieną: speciali prenumerata leis lengvai mėgautis „Windows 11“ kad ir kur bebūtumėte

JAV programinės ir techninės įrangos gamintojas „Microsoft“ per savo „Inspire“ konferenciją paskelbė pirmąją savo „Windows 365“ prenumeratą, kuri taps ir „Windows“ licencija. ŠI naujovė leis Jums naudotis „Windows 11“ operacine sistema iš bet kurio įrenginio, o tam tereikės interneto ryšio.


Naujoji „Microsoft“ prenumerata turėtų būti puikiai tinkama didelėms kompanijoms, kurių darbuotojai dažnai jungiasi prie vidinių serverių, o tai leistų užtikrinti ir didesnį saugumo lygį. Naudojant tokį sprendimą palengvėtų valdymas, nereikalaujant rankiniu būdu valdyti ir konfigūruoti fizinės įrangos, kas, paprastai, yra IT skyriaus atliekamas darbas. Pandemija daugelyje pramonės šakų sparčiai padidino skaitmeninį pritaikymą ir, kadangi šioje naujoje aplinkoje kyla debesų pagrindu (angl. cloud-based) sukurtų sprendimų paklausa, atrodo, kad analogišku pagrindu veikianti „Windows“ platforma yra puiki opcija.

Tiesa, patariame per daug nesidžiaugti, nes šiuo metu dar nėra žinoma kada šis sprendimas taps prieinamas „Microsoft“ verslo klientams. Pranešama, kad rugpjūčio 2 dieną bendrovė ketina išleisti dvi versijas: „Windows 365 Business“ ir „Windows 365 Enterprise“. Kainos būtų nustatomos vienam vartotojui per mėnesį, atsižvelgiant į įrenginio saugyklos dydį.

Toks „Microsoft“ pasiūlymas gali pasirodyti patrauklus ir tiems, kurie siekia sutaupyti. Internete jau aptariamas scenarijus, kuris leistų įsigyti nebrangų „Chromebook“ nešiojamą kompiuterį bei metinę „Windows 365“ prenumeratą, kurios kaina siekia maždaug 70 eurų. Tai leistų į sąlyginai pigų įrenginį, transliuoti „Windows“ operacinę sistemą ir taip mėgautis šia platforma už gerokai žemesnę kainą, nei kainuoja daugelis „Windows“ kompiuterių.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas