„Microsoft“ tyrimas rodo stebinančius rezultatus: teigiama, kad naujoji „Windows 11“ operacinės sistemos versija yra ženkliai spartesnė už daugelio naudojamą „Windows 10“

Lina Snarskienė

2024-10-03, 14:55

0 komentarų

Šiandien „Microsoft“ paskelbė naujus duomenis skirtus biuro kompiuteriams. Šis pranešimas apima „Windows 11“ atnaujinimus, programų suderinamumus, taip pat pasidalijo išsamia informacija apie visas naujas „Windows 11 2024 LTSC“ funkcijas.

Prasideda didieji „ALIEXPRESS“ rudens išpardavimai - taikomos nuolaidos net iki 60%, spauskite čia ir raskite geriausius pasiūlymus!
„Microsoft“ tyrimas rodo stebinančius rezultatus: teigiama, kad naujoji „Windows 11“ operacinės sistemos versija yra ženkliai spartesnė už daugelio naudojamą „Windows 10“

Kalbant apie „Windows 11 Enterprise“, „Microsoft Mechanics YouTube“ kanale taip pat buvo paskelbtas vaizdo įrašas, kuriame aprašyti „Windows 11 24H2“ patobulinimai. Be kelių jame aptartų OS aspektų, „Microsoft“ taip pat aptarė 11 našumo patobulinimus.

„Pastebėjome nuoseklų akumuliatoriaus veikimo laiko, sistemos reakcijos ir našumo pagerėjimą, dėl kurio galima atnaujinti savo mėgstamų nešiojamųjų kompiuterių su iš anksto įdiegta „Windows 11 Pro“ ir „Intel Core i5“ arba „i7“ procesoriais dabartinės kartos versijas.

Pagrindiniai nešiojamųjų kompiuterių naudotojai potencialiai galėtų pasinaudoti ilgesniu baterijos veikimo laiku dirbdami kur nori, greičiau atlikti įprastas ir ne tokias įprastas užduotis, paleisti daug skaičiavimų reikalaujančias programas nesijaudindami dėl paviršiaus temperatūros ir įjungti VBS funkciją nesijaudindami dėl didžiulio našumo sumažėjimo.“ – atlikus tyrimą įvertino „Principled Technologies“.

Nors nedideli našumo skirtumai tarp dviejų operacinių sistemų nėra neįprasti, tyrimas nustatė, kad šis atotrūkis tarp senos ir naujos kartos „Windows OS“ yra greitai pastebimas ir prasmingas naudotojui.

Visgi šis tyrimas sėja abejones – bandymai buvo „Microsoft“ užsakyto tyrimo dalis. „Principled Technologies“ pateiktu didžiuliu abiejų OS skirtumu tiesiog per sunku patikėti.

Tyrime mažiausias „Windows 11“ našumo pranašumas buvo net 18,8 proc., o didžiausias – 246,2 proc., kas atrodo neįtikėtina, turint omenyje, kad „Neowin“ pernai taip pat testavo abi „Windows OS“, tačiau našumo skirtumas tiek atnaujintuose, tiek švariai įdiegtuose kompiuteriuose niekada nebuvo dviženklis.

Pavyzdžiui, nuotraukoje matomas vienas iš tokių našumo teiginių, pagal kurį „Windows 11“ nešiojamieji kompiuteriai „PCMark 10“ sintetiniame teste buvo iki 68,9 proc. greitesni. Iš šių testų pastebėsite, kad matuojami įrenginiai net nėra lygiaverčiai, o tai reiškia, kad šie palyginimai yra gana beprasmiai.

„Windows 11“ iš tikrųjų gali būti greitesni, ką taip pat nustatė kai kurie naudotojai savo sistemose, tačiau nereikėtų girtis nelabai įtikimais rodikliais savo paties apmokėtu tyrimu.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas