Pasiruoškite, „Windows 10” atrodys kitaip: atkeliauja grandiozinis atnaujinimas

Leonardas Sindaravičius

2021-04-27, 12:30 (atnaujinta 2021-10-18, 01:16)

0 komentarų
Pasiruoškite, „Windows 10” atrodys kitaip: atkeliauja grandiozinis atnaujinimas

„Windows 10“ šiemet sulauks didelių pokyčių - artėjantis 21H2 (2021 metų antrosios pusės) atnaujinimas, pavadinimu „Sun Valley“ ne tik atneš naujų funkcijų, bet ir naują išvaizdą. Estetiniai pokyčiai įneš daugiau bendrumo į populiariąją operacinę sistemą, taip pat bus atsisakyta daugelio aštrių kampų. Pradžios meniu, programų sąrašas, veiksmų centras ir kiti OS elementai laikysis panašios dizaino kalbos ir turės užapvalintus kampus. Potencialiais atnaujintos „Windows 10“ vaizdais pasidalino socialinio tinklo „Twitter“ naudotojas „@TheXamlGuy“.

Jis pasidalino ekrano vaizdu, kuriame aiškiai matomas iššokantis funkcijų sąrašas - tai, ką matome paspaudę dešinį pelės klavišą ant užduočių juostoje esančių programų. Įjungti jokią išvaizdą pavyko naudojant „Shell Experience Host“ operacinės sistemos dalį, tad tai nėra galutinė funkcijų sąrašo versija. Tikėtina, kad vėliau šiais metais pasirodysiančiame atnaujinime jis išliks panašus.

Esminis „Sun Valley“ naujinio tikslas yra modernizacija - „Microsoft“ nori radikaliai atnaujinti „Windows 10“, o unifikuotas, sumodernintas ir akiai malonesnis vaizdas yra vienas iš technologijų milžinės įdirbio atspindžių. Suapvalinti kampai bus matomi ne tik funkcijų sąrašuose, bet ir pradžios meniu, veiksmų centre ir kitose OS dalyse, įskaitant, žinoma, ir įprastus langus.

Panašų iššokančiųjų funkcijų sąrašų vaizdą dar vasario mėnesį parodė „Windows Central“ tinklaraščio redaktorius Zac Bowden. Jo manymu, nieko keisto, kad „Microsoft“ ėmėsi OS išvaizdos atnaujinimo ir vienu esminių pokyčiu tampa kampų užapvalinimas. Sistemos naudotojai jau ilgą laiką laukė didesnių vizualinių pokyčių šioje, jau šeštus metus skaičiuojančioje, vartotojo sąsajoje.

Dabartiniame dizaine trūksta nuoseklumo - daugybė nustatymų langų atrodo skirtingai, sistema kupina dalykų, užsilikusių dar nuo „Windows 95“ laikų. Būtent tokias problemas ir bus siekiama išspręsti su „Sun Valley“ ir, galbūt, šiek tiek sustiprinti konkurenciją su „Apple“ vartotojo sąsajos lauke.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas