Policija manė sučiupusi elektros vagį: sužinokite, ką pas vyrą veikė tūkstančiai iki raudonumo įkaitusių „PlayStation 4“

Rokas Gaidys

2021-07-14, 07:15 (atnaujinta 2021-07-15, 00:43)

0 komentarų
Policija manė sučiupusi elektros vagį: sužinokite, ką pas vyrą veikė tūkstančiai iki raudonumo įkaitusių „PlayStation 4“

Kol pasaulyje vis dar trūksta galimybių įsigyti „PlayStation 5“ ar „Xbox Series X“ konsoles, panašu, kad su senos kartos, tai yra „PlayStation 4 Pro“ yra ženkliai paprasčiau. Praėjusią savaitę Ukrainos specialiosios pajėgos atliko kratą viename nelegaliai veikusiame sandėlyje/fabrike, kuriame buvo konfiskuota beveik 5 tūkstančiai kompiuterinės įrangos vienetų, o didžioji jos dalis buvo būtent „PS4 Pro“ žaidimų kompiuteriai.

Ukrainos saugumo tarnyba arba „SBU“ visai nesenai atliko kratą kriptovaliutų kasykloje, kuri yra greta „Vinnytsiaoblenergo“ elektros tiekėjo būstinės Vinicos mieste ir konfiskavo tūkstančius „PlayStation 4 Pro“ konsolių, kurios, pirminiais duomenimis, buvo naudojamos tam procesui. Pasak „SBU“, fabrikas buvo apkaltintas elektros energijos vagyste iš vietinio tinko, o bendra žala jam viršija 200 tūkstančių eurų. Visa tai buvo slapstoma specialiais elektros matavimo prietaisais, teigia „SBU“.

„Kotaku“ duomenimis, elektrą tiekianti kompanija „Vinnytsiaoblenergo“ išlieka pagrindiniais įtariamaisiais šioje byloje. Įmonės atstovai teigia, kad visa įranga, kuri buvo naudojama kriptovaliutoms jiems nepriklauso ir pridėjo, kad visa „SBU“ pateikta informacija net neatitinka realybės. Tikriausiai „PS4 Pro“ nėra dažnas pasirinkimas šiam procesui, nes iki šiol beveik neteko girdėti apie tokią praktiką, tačiau čia jau labiau priklauso nuo kasamos valiutos. Savaime suprantama, kad kuo naujesnė įranga, tuo geriau, o ši dviejų metų senumo konsolė vis dar gali neblogai pasispardyti. „Tom‘s Hardware“ teigia, kad „PS4 Pro“ beveik siekia „Radeon RX 580“ savo galia, o tai yra vienas iš populiariausių pasirinkimų kriptovaliutų kasime, tačiau jie taip pat prideda, kad žaidimų kompiuteris niekada nebus toks efektyvus.

Panašu, kad kasėjams efektyvumas nebuvo pirmasis prioritetas, nes kaip ir minėjau ankščiau, jie už elektros energiją paprasčiausiai nemokėjo. „SBU“ tegia, kad buvo konfiskuota daugiau nei 3,8 tūkstančių konsolių, kurios buvo būtent „PS4 Pro“, o tai įrodo, kad visa operacija tikrai nebuvo iš pigiųjų. Pavyzdžiui, net ir dabar vienos šios konsolės kaina yra apie 300 eurų, o tai reiškia, kad bendrai įranga kainavo milijonus.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas