Pristatytas atnaujintas „Acer Swift X 14“ serijos nešiojamas kompiuteris: galingesni procesoriai ir vaizdo plokštės, OLED ekranas ir aukštos raiškos internetinė kamera

Lukas Snarskis

2024-01-10, 10:30

0 komentarų

Kiekvienų metų sausis yra ypatingas technologijų gerbėjams ir entuziastams. Ne išimtis ir 2024 metų pradžia. Las Vegase jau prasidėjo kasmetinė CES (ang. Consumer Electronics Show) paroda, kurioje gamintojai demonstruoja savo naujausius produktus. Naujienas pristatė ir „Acer“.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Pristatytas atnaujintas „Acer Swift X 14“ serijos nešiojamas kompiuteris: galingesni procesoriai ir vaizdo plokštės, OLED ekranas ir aukštos raiškos internetinė kamera

Taivane įsikūrusios tarptautinės kompiuterinių technologijų ir elektronikos bendrovės „Acer“ atstovai Las Vegase pristatė naujus nešiojamus kompiuterius. Gamintojas pristatė aplinkai draugišką „Aspire Vero 16 modelį, apie kurį plačiau skaityti galite paspaudę čia, o taip pat debiutavo ir dar viena naujiena.

CES 2024 parodos metu buvo pristatytas ir dar vienas nešiojamas kompiuteris – tai atnaujintas „Swift X 14“ modelis. Naujasis variantas pasiūlys „Intel Core Meteor Lake“ procesorius, iki 32 GB operatyviosios ir 1 TB vidinės atminties. Tai turbūt didžiausi pasikeitimai, lyginant su 2023 metų modeliu.

„Acer Swift X 14“ aprūpintas 14,5 colių įstrižainės OLED ekranu su 2.8K raiška bei 120 Hz atsinaujinimo dažniu. „Acer“ atstovų teigimu, šis ekranas pasižymi Delta E<2, 100 % DCI-P3 spalvų gamos aprėptimi ir 500 nitų ryškumu. „Acer Swift X 14“ taip pat turi „VESA DisplayHDR TrueBlack 500“ sertifikatą.

Kaip jau minėjome, šis nešiojamas kompiuteris galės būti komplektuojamas su visiškai naujais „Intel Core Ultra H“ serijos „Meteor Lake“ procesoriais, iki 32 GB LPDDR5X operatyviosios (RAM) ir iki 1 TB vidinės talpos. „Acer“ taip pat pasiūlys ir „RTX 4070“ vaizdo plokštę kaip geriausią opciją. Siekiant maksimaliai išnaudoti „Nvidia“ vaizdo plokščių galimybes – kompiuteriai pirkėjus pasieks su jau įdiegta „Nvidia Studio“ tvarkykle.

„Acer Swift X 14“ taip pat turi naują Quad HD internetinę vaizdo kamerą, kas yra ženklus patobulinimas. Priminsime, jog 2023 metų modelyje buvo naudojama 1080p kamera. Gamintojas pažymi ir tai, jog ši internetinė kamera aprūpinta „Acer PurifiedView“ ir „Purified 2.0“ funkcijomis, kurios naudoja dirbtinį intelektą vaizdo ir garso kokybei pagerinti.

Nešiojamas kompiuteris taip pat turės dvi USB-C „Thunderbold“ jungtis, atminties kortelių skaitytuvą ir HDMI 2.1 lizdą. „Acer Swift X 14“ palaikys „Wi-Fi 6E“ ir „Bluetooth LE“. Skelbiama, jog ši „Acer“ naujiena prekyboje pasirodys kovo mėnesį, o pigiausias modelis kainuos nuo 1 599 eurų.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas