„Steam“ turi blogų naujienų senų „Windows“ naudotojams: jums liko mažiau nei metai atsinaujinti, kitaip liksite be žaidimų

JAV technologijų milžinė „Microsoft“ dar ne taip seniai išleido „Windows 11“ operacinės sistemos versiją, kurios laukiama buvo kone dešimtmetį. Naujų variantų išleidimai dažnai turi blogų naujienų tiems, kurie naudojasi senesnėmis versijomis, o dabar blogos naujienos pasiekė didžiulę „Windows“ vartotojų dalį.

Prasidėjo kosminiai „Aliexpress“ išpardavimai – peržiūrėkite geriausius pasiūlymus paspaudus čia
„Steam“ turi blogų naujienų senų „Windows“ naudotojams: jums liko mažiau nei metai atsinaujinti, kitaip liksite be žaidimų

Prieš daugiau nei dešimtmetį išleista „Windows 7“ operacinės sistemos versija buvo viena populiariausių platformų istorijoje, tačiau dabar – tai tik istorija. JAV technologijų milžinė „Microsoft“, dar šių metų pradžioje, paskelbė, jog nutraukia „Windows 7“, o taip pat ir „Windows 8.1“ operacinių sistemų palaikymą.

Ir tai ne vienintelės blogos naujienos senesnių „Windows“ versijų naudotojams. Žaidimų platformos „Steam“ vadovai paskelbė, jog taip pat ketina nutraukti savo sistemos palaikymą „Windows 7“, „Windows 8“ ir „Windows 8.1“ operacinių sistemų versijoms, o tai įvyks jau 2024 metų sausio 1 dieną. Tai reiškia, kad atnaujinimai bus pateikiami tik iki šių metų pabaigos.

Korporacijos „Valve“ atstovai, kurie valdo „Steam“, paskelbė, jog jų kuriama ir plėtojama platforma turi pilną palaikymą „Windows 10“ ir „Windows 11“ operacinėse sistemose ir tai artimiausiu metu nesikeis. Tiesa, atskleista, kad būtent šias versijas naudoja daugiau nei 94 proc. „Steam“ vartotojų. „Windows 7“ operacinės sistemos versija yra naudojama 1,52 proc., o „Windows 8.1“ – 0,34 proc. žaidimų gerbėjų.

Jeigu neturite „Windows“ operacinės sistemos versijos – ją įsigyti galite mūsų partnerių internetinėje parduotuvėje. „WhoKeys.com“ gali jums pasiūlyti „Windows 10 Pro“ operacinės sistemos registracijos kodą vos už 14,20 eurų, o šią licenciją galite įsigyti paspaudę čia. Tiesa, nepamirškite panaudoti ir nuolaidos kodo TFN, kuris įgalins tokią kainos opciją.

Priminsime, jog „Microsoft“ dar sausio mėnesio pradžioje nutraukė senesnių „Windows“ operacinių sistemų palaikymą. Tai reiškia, kad „Windows 7“, o taip pat ir „Windows 8.1“, nebegaus jokių saugumo atnaujinimų, o tai reiškia, kad vartotojai, naudojantys šią versiją, rizikuoja saugumu. Vartotojams rekomenduojama atsinaujinti į „Windows 10“ arba „Windows 11“ versijas, kurios yra palaikomos ir gauna visus atnaujinimus – tiek funkcionalumo, tiek ir saugumo.

0 komentarų

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas