Technologijų milžinei „Nvidia“ – Prancūzijos institucijų smūgis: išreikštas susirūpinimas dėl galimo lustų tiekėjų piktnaudžiavimo valdžia, kaltina antikonkurencine veikla

Technews.lt

2024-07-03, 16:35

0 komentarų

Liepos 1 d. „Reuters“ pranešė, kad Prancūzijos antimonopolinė institucija planuoja pateikti kaltinimus „Nvidia“ dėl įtariamos antikonkurencinės veiklos, o Prancūzija tapo pirmąja šalimi, kuri ėmėsi tokių veiksmų prieš technologijų milžinę.

Prasidėjo mega „Aliexpress“ išpardavimai – visą svarbiausią informaciją rasite paspaudę čia.
Technologijų milžinei „Nvidia“ – Prancūzijos institucijų smūgis: išreikštas susirūpinimas dėl galimo lustų tiekėjų piktnaudžiavimo valdžia, kaltina antikonkurencine veikla

Tai įvyko po 2023 m. rugsėjo mėn. įvykusio reido į „Nvidia“ vietos biurus, kuris buvo platesnio tyrimo vaizdo plokščių ir debesų kompiuterijos sektoriuose dalis. Neseniai Prancūzijos valdžios institucijų paskelbtoje ataskaitoje dėl konkurencijos generatyvinio dirbtinio intelekto srityje buvo išreikštas susirūpinimas dėl galimo lustų tiekėjų piktnaudžiavimo valdžia, konkrečiai atkreipiant dėmesį į pramonės priklausomybę nuo „Nvidia“.

Jei „Nvidia“ bus pripažinta kalta dėl Prancūzijos valdžios institucijų pateiktų kaltinimų, jai gali grėsti iki 10 proc. pasaulinių metinių pajamų siekiančios baudos. Tačiau „Nvidia“ gali turėti galimybę prisipažinti dėl pažeidimų, kad išvengtų tokių nuobaudų.

„Nvidia“ yra didžiausia pasaulyje dirbtinio intelekto lustų ir kompiuterių grafikos plokščių gamintoja, todėl antimonopolinės institucijos Europoje ir Jungtinėse Amerikos Valstijose ją labai atidžiai stebi. Europos Komisija renka neoficialius atsiliepimus, kad įvertintų, ar „Nvidia“ nepažeidė jos antimonopolinių taisyklių, nors oficialaus tyrimo dar nepradėjo.

Pranešama, kad Teisingumo departamentas ir Federalinė prekybos komisija atlieka bendrus „Nvidia“, „Microsoft“ ir „OpenAI“ tyrimus, o tai rodo didėjantį JAV reguliavimo institucijų susirūpinimą dėl šių technologijų milžinių įtakos rinkai.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas