Kaip pakeisti kalbą išmaniojoje „Xiaomi Mi Band 4“ apyrankėje?

Lukas Snarskis

2019-07-09, 01:00 (atnaujinta 2021-05-13, 17:27)

9 komentarai (-ų)
Kaip pakeisti kalbą išmaniojoje „Xiaomi Mi Band 4“ apyrankėje?

Kinijos kompanija „Xiaomi“ visai neseniai pristatė jau ketvirtos kartos išmaniąją apyrankę „Mi Band“, kuri didelio susidomėjimo sulaukė ne tik vietinėje rinkoje, tačiau ir visame pasaulyje, įskaitant ir Lietuvą.

Kaip visada, internete iš pradžių pasirodė kiniška apyrankės versiją, kuri iš esmės yra skirta tik Kinijos rinkai ir veikia dvejomis kalbomis – kinų ir anglų. Kalba yra automatiškai parenkama pagal Jūsų išmaniojo telefono kalbą, tačiau jeigu Jūs naudojate ne kažkurią iš šių dviejų, tai apyrankėje viskas bus parašyta kiniškai. Ką tokiu atveju daryti?

Telefonai.eu pateikia Jums trumpą video pamoką kaip nesudėtingai nustatyti „Mi Band 4“ apyrankėje anglų kalbą net ir tuo atveju jeigu Jūsų telefone naudojame, tarkime, lietuvių kalba.

https://youtu.be/7jVsJhNWJa4

„Mi Band 4” išvaizda kardinaliai nepasikeitė, todėl vis dar galime pastebėti pirmtako dizaino elementus. Vis dėlto naujoji apyrankė gavo naują spalvotą 0,95 colio „AMOLED” liečiamą ekraną, turintį atsparumą įbrėžimams. Toks ekrano kokybės šuolis tikrai buvo laukiamas vartotojų.

Kadangi ekranas tapo spalvotas, gamintojui atsivėrė galimybė sukurti naujų atvaizduojamo laikrodžio dizainų bei daugybę temų.

Kita svarbi naujovė – „Mi Band 4” veikia dirbtinio intelekto balso asistentas „Xiao AI”, padėsiantis balsu nusistatyti laikmatį, pradėti fizinės veiklos sekimą bei kontroliuoti „Xiaomi” išmaniuosius namų produktus. Deja, bent jau šiuo metu, balso asistentas skirtas tik Kinijos rinkai. Beje, nuo šiol klausydamiesi muzikos telefone, perjungti dainą galėsite ir apyranke – štai šita naujovė mano buvo labiausiai laukiama.

Naujoji apyrankė buvo aprūpinta ir nauju 6 ašių judesio jutikliu, galinčiu sekti daug sudėtingesnius judesius. Jis gali atpažinti net 6 pagrindines sporto veiklas, į kurias patenka ir plaukimas. Kad „Mi Band 4” neperšlaptų, kompanija pasirūpino iki 5 atmosferų (50 metrų gylio) atsparumu vandeniui.

Pulso matuoklis išliko nepakitęs, bet įkrovimo kontaktai iš šono buvo perkelti į apačią, tad nebetiks senesnių „Mi Band” apyrankių įkrovikliai. Tai yra paskutinė naujosios išmaniosios apyrankės naujovė.

9 komentarų

Juozas

Sveiki tokia beda, turiu mi 4, pirma kart susiet su telefonu pavyko, bet isjungus blue tooth ir ijungus mi4 neberanda ir nebeatnaujina duomenu kas galetu buti?

Indrė

Sveiki, nusipirkau apyrankę Huawei band 3 pro, deja kinų kalba. Kaip pakeisti į anglų kalbą?
Prašau patarkit, padėkit, būsiu labai dėkinga.

Tomaz

Isjunk visus akumuliatorių ekrano stabdytojus ir ateis visi skambučiai ,o dėl vardo jei tavo telefone nėra ivesto tavo kontakto vardo tai apyrankeje nerodys vardo

Vidmantas

Sveiki naudojiu jau mėnesį mi band 4. Problema ta kad ne visada informuoja apie skambutį. Ir kaip padaryti kad rodytų skambintojo vardą. Ačiū.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas