Kaip šiandien tinkamai prižiūrėti savo širdį? Atsakymą siūlo ir nauji išmanieji laikrodžiai

Pranešimas spaudai

2022-12-13, 12:36

0 komentarų

Kiekvieno iš mūsų širdies būkle yra būtina sveikatai palaikyti. Tačiau naujausi tyrimai* rodo, kad beveik trečdalis (30 proc.) respondentų mano, jog širdimi reikėtų rūpintis tik sulaukus 40 metų.

Kaip šiandien tinkamai prižiūrėti savo širdį? Atsakymą siūlo ir nauji išmanieji laikrodžiai

Kiekvieno iš mūsų širdies būkle yra būtina sveikatai palaikyti. Tačiau naujausi tyrimai* rodo, kad beveik trečdalis (30 proc.) respondentų mano, jog širdimi reikėtų rūpintis tik sulaukus 40 metų.

Kita vertus, stebime kad hipertenzija, arba padidėjęs kraujo spaudimas, yra viena iš ligų, kuriomis vis dažniau serga 18-35 metų amžiaus žmonės. Pastebėti svarbius sveikatos pokyčius nėra taip lengva, todėl daugelis susigriebia jau po laiko – pastebėjus pirmuosius simptomus.

Dėl šios priežasties dalinamės patarimais į ką vertėtų atkreipti dėmesį ir kodėl išmanusis laikrodis yra puikus įrankis, padedantis rūpintis sveikata.

Pirmas žingsnis – tinkama mityba

Sveikos širdies pagrindas – tai naudingų vitaminų ir mineralų įsisavinimas per maisto produktus. Avižos, žuvis, žalumynai, alyvuogių aliejus ir riešutai yra širdies sveikatą gerinantys produktai, kurie mažina cholesterolio kiekį kraujyje, kraujospūdį ir uždegimą. Mėsa yra svarbi sveikatai palaikyti, tačiau pastoviam vartojimui rekomenduotina rinktis mažiau riebias jos dalis. Rinkdamiesi žalumynus nepamirškite įvairovės: spalvinga lėkštė su raudonomis, oranžinėmis, geltonomis ir žaliomis daržovėmis padeda užtikrinti, kad gausite reikiamų vitaminų ir mineralų.

Tarp dalykų, kurių reikėtų atsisakyti – termiškai apdoroti maisto produktai ir patiekalai. Suprantama, gyvenant skubų gyvenimo būdą ne visada pavyksta to išvengti, todėl nusprendus pasilepinti ieškokite tų pasirinkimų, kuriuose yra mažiau natrio.

Stebėkite širdies veiklą

Reguliarus kraujospūdžio matavimas, kardiograma ir cukraus kiekio kraujyje stebėjimas yra itin svarbūs. Kai kurie žmonės gali susidurti su širdies problemomis net tuo atveju, jei nedemonstruoja jokių išorinių sveikatos sutrikimų, todėl vienintelis būdas įsitikinti – atlikti pastovią širdies parametrų analizę. Nors tikrai ne visi turime būtinus stebėjimui įrenginius, tačiau išmaniųjų technologijų gamintojai pristato modernius sprendimus, gelbstinčius ir šioje situacijoje.

„Naujausias „Huawei“ laikrodis „Watch D“ yra universalus išmanusis laikrodis, kuris siūlo svarbiausias sveikatos stebėjimo funkcijas: matuoja kraujo spaudimą, atlieka širdies kardiogramą. Tikslų kraujospūdžio matavimą užtikrina pažangus laikrodžio dirželis, kuris veikia kaip tradicinis kraujospūdžio matavimo prietaisas ir tiksliai matuoja vartotojo kraujospūdį. Be to, prietaisas palaiko EKG stebėseną, kuri primena vartotojams reguliariai atlikti elektrokardiogramos matavimus, kai tik aptinkamas širdies veiklos sutrikimas. Todėl dėvint „Watch D“ apie svarbiausius sveikatos pasikeitimus sužinosite patogiai ir be papildomų rūpesčių“, – teigia Urtė Eidžiūnaitė, „Huawei“ produktų mokymų vadovė Lietuvoje.

Aktyvus gyvenimo būdas

Specialistų teigimu, per savaitę fiziškai pajudėti turėtume bent 2,5 valandos. Sportas ar mankšta padeda pagerinti kraujospūdį, sumažinti cholesterolio ir kitų lipidų kiekį kraujyje bei kontroliuoti svorį. Tačiau tam, kad išlaikytume sveikatą – nebūtina kasdien lankytis sporto klube. Užtenka sparčiai vaikščioti, lipti laiptais, šokti, aktyviai dirbti sodo ar namų ruošos darbus. Bet kuri veikla dėl kurios padažnėja širdies ritmas pratina mūsų kūną prie aktyvių veiksmų ir taip stiprina širdį.

„Išmanusis laikrodis yra nepamainomas pagalbininkas ir sportuojant. Naujausi išmanieji įrenginiai turi keliasdešimt sporto režimų, kurie padeda stebėti atliekamą progresą. Be to, leidžia apžvelgti aktualią informaciją krūvio metu. Geras to pavyzdys – tai laikrodžiuose įdiegta kraujo prisotinimo deguonimi (SpO2) stebėjimo funkcija. Deguonies kiekis kraujyje leidžia įsivertinti treniruotės krūvį: jei deguonies procentinė dalis sumažėjo, sportuojate viršydami savo organizmo galimybių ribas. Tai itin svarbus parametras, kadangi per mažas deguonies kiekis gali sukelti dusulį ar galvos skausmą“, – pažymi Urtė Eidžiūnaitė.

*„Huawei“ užsakymu „Pollster Research Institute“, naudodami CAWI metodą, atliko tyrimą, kurio imtis buvo atrinkta taikant statistiškai pagrįstą atrankos metodą iš 18-65 metų amžiaus žmonių 10-yje Europos šalių. Tyrimo įmtį sudarė 5242 žmonės.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Kinai meta milžiniškus resursus į elektromobilių rinką: naujausias tyrimas atskleidžia neįtikėtiną realybę, vienas iš gamintojų gavo įspūdingą sumą iš vyriausybės

Arnas Balčiūnas

2024-04-17, 19:55 (atnaujinta 2024-04-18, 04:29)

1 komentaras

Elektrinių automobilių populiarumas auga. Daugelis bendrovių gamina vis daugiau būtent tokiais varikliais aprūpintų transporto priemonių, o kai kuriose šalyse jų populiarumas – itin didelis. Niekam ne naujiena ir didėjantis Kinijos gamintojų populiarumas.

Kinai meta milžiniškus resursus į elektromobilių rinką: naujausias tyrimas atskleidžia neįtikėtiną realybę, vienas iš gamintojų gavo įspūdingą sumą iš vyriausybės

Elektrinių automobilių populiarumas auga. Daugelis bendrovių gamina vis daugiau būtent tokiais varikliais aprūpintų transporto priemonių, o kai kuriose šalyse jų populiarumas – itin didelis. Niekam ne naujiena ir didėjantis Kinijos gamintojų populiarumas.

Remiantis naujai atliktu tyrimu, paaiškėjo, kad Kinijos automobilių milžinė BYD gavo mažiausiai 3,4 milijardus eurų tiesioginių vyriausybės subsidijų, kurios buvo suteiktos kaip dalis Pekino siekio paskatinti dominavimą elektrinių transporto priemonių ir kitų švarių technologijų srityje.

Parama pirmaujančiam Kinijos elektromobilių gamintojui šoktelėjo nuo 220 milijonų eurų 2020 metais iki 2,1 milijardo eurų vos po dviejų metų, trečiadienį paskelbė Vokietijos Kylio pasaulio ekonomikos institutas.

BYD taip pat gauna naudą iš vietinių baterijų gamintojų rėmimo ir pirkėjams daromų nuolaidų savo automobiliams, teigiama ataskaitoje, kuri pateikiama Europos Sąjungai pradėjus tyrimą dėl galimai nesąžiningos paramos Kinijos elektromobilių sektoriui.

Tokios subsidijos, kaip tos, kurios yra išmokėtos BYD, „leido Kinijos įmonėms greitai išsiplėsti ir užvaldyti Kinijos rinką, bei vykdyti sparčią plėtrą į ES rinkas“, teigia Vokietijos vyriausybei patariantis institutas.

ES susiduria su skatinimais iš naujo subalansuoti prekybą su Kinija, po to, kai tokios šalys, kaip Prancūzija, įvardija ekonomines grėsmes, kylančias dėl į bloko rinką plūstančių Kinijoje pagamintų prekių.

BYD ir jos konkurentai „Nio“ ir „Geely“ po augimo Kinijoje, plečiasi į Europą, kurioje vykstant įtemptam elektromobilių kainų karui vakarietiški gamintojai, įskaitant „Tesla“ ir „Volkswagen“, pralaimi rinkos dalį.

Kylio instituto teigimu, iš esmės visos Kinijos biržos bendrovės 2022 metais gavo tiesioginių išmokų, pažymėdami paramą vėjo, saulės ir geležinkelių bendrovėms. Kinijos parama pramonei yra „mažiausiai tris, keturis“ kartus didesnė, nei ES ir EBPO šalyse, teigė grupė.

ES įsteigė 40 milijardų eurų inovacijų fondą, kuris padės konkuruoti su Kinija ir JAV infliacijos mažinimo įstatyme numatytomis subsidijomis.

Spalį, Europos Komisija pradėjo tyrimą siekdama išsiaiškinti, ar Kinijos parama bendrovėms, įskaitant BYD, SAIC ir „Geely“ suteikė šalies pramonei nesąžiningą pranašumą. Pradiniai tarifai gali įsigalioti jau liepos mėnesį.

Kinija tyrimą dėl subsidijų pavadino protekcionistiniu ir teigia, kad jos automobilių gamintojai laimi elektromobilių lenktynes dėl savo geros kokybės produktų.

Kinijos komercijos ministras Wangas Wentao sekmadienį Paryžiuje teigė, kad Kinijos elektromobilių gamintojai remiasi „nuolatinėmis technologinėmis naujovėmis“ ir pažangiomis vietinėmis pasiūlos grandinėmis, o ne vyriausybe.

Kitą savaitę įvyksianti Vokietijos kanclerio Olafo Scholzo kelionė į Kiniją reiškia „puikią galimybę“ derėtis su Pekinu dėl jo subsidijų, teigia vienas iš ataskaitos bendraautorių, Dirkas Dohse.

BYD veiklą pradėjo kaip baterijų gamintojas, tačiau investavo dideles sumas į elektromobilių ir „plug-in“ tipo hibridų technologijų tyrimus. Ji patyrė staigų augimą po to, kai dėl dosnių subsidijų įsigyjant elektromobilį, pradėjo kilti vietinė Kinijos automobilių rinka.

Bendrovė, kuri 2023 metais deklaravo apytiksliai 4,1 mlrd. eurų siekiančias pajamas, taip pat sugebėjo sumažinti vakarietiškų gamintojų kainas Kinijoje. Jos „Seagull“ hečbeko su 10 colių besisukančiu ekranu mažmeninė kaina prasideda nuo mažiau, nei 10 000 JAV dolerių.

1 komentarų

China car

Žlobai, iš ko perspauzdinote šitą tekstą? BYD yra patys baterijų gamintojai, antri pagal dydįkinojoje.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas