Turite „Apple“ ar „Samsung“ laikrodį? Paverskite juos dar išmanesniais, sužinokite kaip

Pranešimas spaudai

2021-08-27, 15:35 (atnaujinta 2022-11-30, 12:46)

0 komentarų
Turite „Apple“ ar „Samsung“ laikrodį? Paverskite juos dar išmanesniais, sužinokite kaip

Išmanieji laikrodžiai šiandien suteikia daug laisvės ir patogumo: jais galime ne tik skaičiuoti žingsnius, sekti organizmo rodiklius, bet ir klausytis muzikos, o palaikančius eSIM netgi naudoti vietoje išmaniojo telefono. Tačiau dar labiau laikrodžio galimybes išplėsite aktyvavę pravarčias programėles. Kurios iš jų turėtų atsidurti jūsiškiame?

Jūsų dėmesiui, Arnoldas Lukošius, „Tele2 Inovacijų biuro“ ekspertas, dalinasi vertingomis aplikacijomis „Apple“ ir „Samsung“ išmaniesiems laikrodžiams.

Personalizacija. Galimybė pagal savo poreikius valdyti išmaniojo įrenginio elementus ir dizainą – viena geidžiamiausių funkcijų. Ieškantiems personalizuotų sprendimų nepamainoma aplikacija taps „Facer“. Programėlė veikia leisdama vartotojams keisti bei koreguoti atskirus laikrodžio ekrano elementus, pasiskolinti dizaino sprendimus iš kitų žmonių bei kurti savus.

„Samsung“ laikrodžiai pasižymi itin plačiomis personalizacijos galimybėmis, todėl šių laikrodžių savininkai papildomai gali išbandyti programėlę „Shake Launcher“, kuri pravers laikrodžio valdymui be lietimo. Užteks tiesiog pakratyti riešą. Su programėle sukursite mostus-trumpinius. Tarkime, du kartus pakratę riešą atidarysite „Spotify“, tris – iškviesite išmanųjį asistentą ir panašiai. Tai labai naudingas įrankis, jeigu nenorite kiekvieną kartą aktyvuoti laikrodžio ekrano ir naršyti po jo meniu.

„Facer“: https://www.facer.io/

„Shake Launcher“: https://galaxystore.samsung.com/geardetail/com.shake.launcher

Balso įrašai. Įsivaizduokite, išėjote į lauką be telefono, nes o kam jis, jeigu jūsų laikrodis palaiko eSIM funkciją. Pakeliui kilo mintis, kurią reikėtų kažkaip pasižymėti. Tačiau kaip? Štai šioje situacijoje labai pravers programėlė „Voice Memos“ – „Apple“ laikrodžių savininkams arba „Gear Voice Memo“ – „Samsung“ laikrodžiams. Programėlės naudoja laikrodžio mikrofoną, kad mintis galėtumėte padiktuoti žodžiu. Garso įrašai, pirmai progai pasitaikius, t.y., susiejus laikrodį su telefonu, savaime perkeliami į jūsų telefoną – paprasta ir patogu.

„Apple“: https://apps.apple.com/us/app/voice-memos/id1069512134

„Samsung“ : http://galaxystore.samsung.com/geardetail/com.samsung.voicememo-c1?langCd=en

Skaičiuotuvas tiesiai ant jūsų riešo – labai naudingas pagalbininkas, kai reikia kažką greitai suskaičiuoti, pavyzdžiui, pasidalinti su draugais bendrą sąskaitą. Programėlėse skaičiuotuvai netgi savaime apskaičiuos galutinę sumą pagal jūsų nurodytą arbatpinigių dydį ir sąskaitą besidalinančių žmonių skaičių. „WatchOS 6“ ir vėlesnė „Apple“ laikrodžių operacinės versijos jau turi įdiegtą skaičiuotuvą, tačiau jeigu naudojatės ankstesne versija, galite įdiegti „Calcbot2“. Tuo tarpu „Samsung“ savininkams rekomenduojame pasinaudoti labai nedaug atminties vietos užimančia aplikacija „Calculator“, kuri taip pat įprastai jau būna įdiegta ir ją tereikia aktyvuoti.

„Apple“: https://apps.apple.com/us/app/calcbot-2/id376694347

„Samsung“: http://galaxystore.samsung.com/geardetail/com.samsung.d-calculator-wc1

Žemėlapiai be interneto. Laikrodžiai, palaikantys eSIM funkciją ir turintys „Vieno numerio“ paslaugą, patogūs tuo, jog pasivaikščioti galite išeiti be telefono – jį palikę namuose. Tačiau kai su savimi neturite telefono su žemėlapių aplikacija, į laikrodį vertėtų įdiegti interaktyvų žemėlapį.

„Apple“ turėtojai gali išmėginti „WorkOutDoors“ – išsamų vektorinį žemėlapį su visa reikiam informacija (takais, aktyvumo metrikomis ir kita) užsiėmimas lauke: bėgimui, žygiams, važiavimui dviračiais ir panašiai. Norimus maršrutus taip pat galėsite iš anksto atsisiųsti į laikrodį ir taip jais naudotis net be interneto ryšio.

„Samsung“ savininkams rekomenduojama vartotojų pamėgta „HereWeGo“. Joje matysite realiu laiku atnaujintą savo buvimo vietą, taip pat rasite ir navigacijos funkciją. Ji taip pat turi ir offline (liet. be interneto ryšio) režimą, todėl nepasimesite net ir būdami atokioje vietoje su prastu interneto ryšiu.

„WorkOutDoors“: https://apps.apple.com/us/app/workoutdoors/id1241909999
„HereWeGo“: https://galaxystore.samsung.com/geardetail/com.here.tizen.herewego

Sportuojantiems – „Strava“. Tai, ko gero, universaliausia fizinio aktyvumo programėlė. Ji skirta daugybės veiklų stebėsenai: vaikščiojimui, bėgiojimo, plaukimui, važinėjimui dviračiu ir kita. Vartotojas čia gauna informaciją ne tik apie nukeliautą atstumą, bet ir apie širdies ritmą, vidutinį greitį, sudegintas kalorijas. Čia taip pat galima jungtis į socialinio tinklo grupes, dalintis motyvacija su bendraminčiais.

Programėlė laikrodžiuose „Apple Watch 3“ ir vėlesniuose „Apple Watch“ modeliuose savaime sinchronizuojasi su mobiliąja iOS 13.0 ar naujesne versija, tad į fizines veiklas galima pasinerti telefoną saugiai palikus namuose.

Nors „Samsung“ nesiūlo tiesioginio „Strava“ palaikymo, duomenis vis tiek galite sinchronizuoti su „Strava“, naudodami „Samsung Health“ programą. Aplikaciją palaiko laikrodžiai „Galaxy Active 2“ ir „Galaxy Watch 3“.

„Apple“: https://apps.apple.com/us/app/strava-run-ride-swim/id426826309

„Samsung“: http://galaxystore.samsung.com/geardetail/net.sweatworks.strava?langCd=en

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Seimas svarstys pakeitimus, kurie patiks senų automobilių vairuotojams: už šį pažeidimą gali pavykti išsisukti su įspėjimu, sužinokite, kas svarstoma

Pranešimas spaudai

2024-04-19, 19:54

2 komentarai (-ų)

Seimas pradėjo svarstyti du Administracinių nusižengimų kodekso keitimo projektus, kuriais siekiama švelninti administracinę atsakomybę už automobilių keliamą taršą keliuose. Projektus parlamento posėdyje pristatė Seimo nariai Algirdas Stončaitis ir Aistė Gedvilienė.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Seimas svarstys pakeitimus, kurie patiks senų automobilių vairuotojams: už šį pažeidimą gali pavykti išsisukti su įspėjimu, sužinokite, kas svarstoma

Seimas pradėjo svarstyti du Administracinių nusižengimų kodekso keitimo projektus, kuriais siekiama švelninti administracinę atsakomybę už automobilių keliamą taršą keliuose. Projektus parlamento posėdyje pristatė Seimo nariai Algirdas Stončaitis ir Aistė Gedvilienė.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje

Šiuo metu už transporto priemonių, kurių į aplinkos orą išmetamų teršalų kiekis viršija nustatytus ribinius dydžius, ar su neveikiančia gamintojo numatyta išmetamųjų dujų neutralizavimo sistema eksploatavimą numatyta atsakomybė: asmenims – 100–300 eurų (už pakartotinį 300–500 eurų), juridinių asmenų vadovams ar kitiems atsakingiems asmenims – 300–500 eurų (už pakartotinį 600–900 eurų).

Abiem teikiamais projektais siūloma fiziniams asmenims nustatytą atsakomybę už transporto priemonių, kurių į aplinkos orą išmetamų teršalų kiekis viršija nustatytus ribinius dydžius, papildyti švelnesne nuobaudos rūšimi – įspėjimu.

„Įspėjimu siekiama, kad asmuo daugiau nenusižengtų ir galėtų pasitaisyti. Jis skiriamas, kai asmuo nusižengia pirmą kartą, supranta savo nusižengimo esmę, gailisi dėl savo padaryto teisės pažeidimo arba yra kitokių jo kaltę švelninančių aplinkybių ir yra netikslinga taikyti griežtesnę poveikio priemonę“, − pažymi projekto iniciatorius, Seimo narys A. Stončaitis aiškinamajame rašte.

Pasak jo, dažnu atveju transporto priemonės vairuotojas nežino, kad galimai daro pažeidimą, nes jo vairuojamas automobilis neišmeta matomų dūmų, o automobilio davikliai nerodo galimo gedimo.

Alternatyvaus projekto rengėja, Seimo narė A. Gedvilienė, pristatydama iniciatyvą dėl įspėjimo įteisinimo, tikino, kad 48 valandos tikrai nėra patogus laikas žmogui susitvarkyti automobilį, užsiregistruoti ir atlikti techninę jo apžiūrą. „Mūsų misija šiandien sumažinti įtampas visuomenėje, kad nebūtų žmonės gąsdinami, kad nebijotų, kad jų automobilis bus konfiskuotas, nes niekada tokio dalyko ir nebuvo siūloma teisės aktuose“, − teigė politikė Seimo posėdyje.

Seimas nuo šių metų pradžios aplinkos apsaugos valstybinės kontrolės pareigūnams yra suteikęs teisę stabdyti transporto priemones ir tikrinti jų į aplinką išmetamų teršalų atitiktį techniniams motorinių transporto priemonių ir jų priekabų reikalavimams, taip pat panaikinti motorinių transporto priemonių ir priekabų, kurių į aplinką išmetami teršalai neatitinka techninių reikalavimų, privalomosios techninės apžiūros dokumentų galiojimą.

Pritarus projektams (Nr. XIVP-3626, Nr. XIVP-3628) po pateikimo, toliau jie bus svarstomi pagrindiniu paskirtame Teisės ir teisėtvarkos komitete. Prie šio klausimo svarstymo Seimo posėdyje planuojama grįžti birželio 6 d.

2 komentarų

Lankytojas

Reziumė, neberinkite tų pasikartojančių veidų, kurie ištisus dešimtmečius suolus trina. Nerinkite tų, kurie išsineša po 140 skėčių ar po puse tonos kavos iš sandėlio, net be jokios sąžinės graužaties toliau lenda į ekranus. Neberinkite tų, kurie išgarsėjo per akciją "Skaidrinam", gal tik tada nebebus visokių nesamoningų priimtų nutarimų. Absurdo lygis pasiekęs visišką piką, toliau jau niekur...

Skaitytojas

Ponia Gedviliene tegul dar pagalvoja apie pakeitimų dėl nuomos kompensacijos, kuria atemė nuo ubagų ir invalidų.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas