Baltieji rūmai nori finansuoti technologijų projektus: siekia kovoti su cenzūra ir didinti žmonių privatumą

Arnas Balčiūnas

2021-12-11, 13:45

0 komentarų
Baltieji rūmai nori finansuoti technologijų projektus: siekia kovoti su cenzūra ir didinti žmonių privatumą

„Reuters“ pranešė, kad Baltieji rūmai siekia finansuoti technologijas, padedančias žmonėms, gyvenantiems represiniuose režimuose, sustiprinti savo privatumą ir apeiti cenzūrines priemones. Šios naujienos „Reuters“ buvo praneštos per Baltųjų rūmų pareigūną, kuris teigė, kad dvi didžiausios dotacijos šiam tikslui iš viso sieks 3,75 mln. JAV dolerių.

JAV Nacionalinis mokslo fondas (NSF) ir Nacionalinis standartų ir technologijų institutas (NIST) bendradarbiaus su JK, siekiant atrinkti projektus ir skirti dotacijas. Tarptautiniai dalyviai bus apdovanoti subsidijomis per Atvirųjų technologijų fondą; „Reuters“ teigia, kad tarptautiniai projektų kūrėjai bus apdovanoti už projektus, kurie įgalins vartotojus dalytis turiniu ir bendrauti be internetinio ar „korinio“ ryšio, tokia technologija leistų aktyvistams iš įvairių, griežtai represinių režimų kontroliuojamų šalių, apeiti interneto išjungimus.

Šios pastangos yra prezidento Joe Bideno aukščiausiojo lygio demokratinio susirinkimo dalis, pats susitikimas vyks gruodžio 9 ir 10 d. Aukščiausiojo lygio susirinkimas rengiamas siekiant propaguoti demokratines vertybes ir mesti iššūkį autoritarizmo plitimui pasaulyje. Baltieji rūmai į virtualų renginį pakvietė daugiau nei 100 lyderių iš įvairių pasaulio šalių.

Turėtų būti įdomu pažiūrėti, kokie projektai laimės šios iniciatyvos dotaciją. Kol kas neaišku, kada laimėtojai bus paskelbti bei ar bus kokių nors apribojimų dalyvių, kurie siekia gauti dalį dotacijos pinigų, projektų dydžiui.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas