Dar viena dirbtinio intelekto revoliucija? „OpenAI“ dar šią vasarą gali pristatyti ilgai lauktą GPT-5

Mokslotaskas.lt

2024-03-24, 20:00

0 komentarų

GPT-5, ilgai lauktas kitas „OpenAI“ didelės kalbos modelis (LLM), gali būti pradėtas naudoti jau šią vasarą. Pranešama, kad bendrovė jau surengė demonstraciją potencialiems investuotojams, kurie teigė, kad įrankio veikimas jiems padarė įspūdį.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Dar viena dirbtinio intelekto revoliucija? „OpenAI“ dar šią vasarą gali pristatyti ilgai lauktą GPT-5

Jis ne tik bus geresnis už savo pirmtaką GPT-4, bet ir pasiūlys naujų funkcijų. Per pastaruosius kelis mėnesius vis dažniau buvo gaunama skundų dėl akivaizdžiai prastėjančio GPT-4, naujausio „OpenAI“ LLM, kuriuo jau metus veikia „ChatGPT“.

Nors iš pradžių jis buvo laikomas vienu produktyviausių rinkoje, pastaruoju metu naudotojai pastebėjo didelį kokybės pablogėjimą, ypač kalbant apie kompiuterinį programavimą. Nuolat skundžiamasi dėl nenaudojamų kodo fragmentų, kalbos keitimo be aiškios priežasties ir per ilgo vėlavimo laiko.

Situacija tampa dar problemiškesnė, kai pagalvojate, kad už įrankį reikia mokėti. Pats Samas Altmanas, „OpenAI“ generalinis direktorius, Lexo Friedmano podkaste pripažino, kad „GPT-4 yra truputi nesąmonė“, ir pridūrė: „Tikiuosi, kad skirtumas tarp 4 ir 5 versijų bus toks pat didelis, kaip tarp 3 ir 4 versijų“.

Bendrovė tikisi, kad kitas jos modelis sumažins naudotojų nusivylimą. Investuotojų grupė susipažino su kuriamu „OpenAI“ modeliu. Vienas iš jų sakė, kad buvo sužavėtas ir teigė, kad įrankis yra daug geresnis nei jo pirmtakas, pranešė „Business Insider“.

Kiti teigia, kad naujajame modelyje yra dar nematytų funkcijų, pavyzdžiui, galimybė kurti pagrindinius dirbtinio intelekto agentus, kurie savarankiškai atliktų užduotis. Nors tikimasi, kad numatomas išleidimas įvyks šią vasarą, svarbu pažymėti, kad Altmanas nenurodė konkrečios datos ir net nepatvirtino, ar šis garsusis modelis iš tiesų vadinsis GPT-5.

Vietoj to jis tiesiog pareiškė, kad bendrovė „šiais metais išleis neįtikėtiną naują modelį“. Jis taip pat pasakė, kad artimiausiais mėnesiais pasirodys kiti instrumentai, kuriems gali būti netgi teikiama pirmenybė prieš numanomą GPT-5.

Altmanas taip pat nenurodė, kuo tiksliai modelis skirsis, tačiau leido suprasti, kad techninis aspektas bus labai svarbus nustatant galutinį produktą. Be to, „Business Insider“ šaltinių teigimu, modelio formavimo procesas dar nebaigtas.

Tam bendrovė planuoja atlikti visą eilę bandymų, pasitelkusi „raudonąją komandą“. Šiuo terminu vadinama darbuotojų ir nepriklausomų konsultantų grupė, kurios užduotis – ištirti įrankio galimybes prieš oficialų jo pristatymą.

Visų pirma, kompiuterinių įsilaužimų srityje besispecializuojanti komanda imituos bandymus įsilaužti, kad nustatytų modelio trūkumus.

Tai padės numatyti, kur reikia tobulinti apsaugos priemones. Nors įrankis gali būti išleistas jau vasarą, jo paleidimo data gali būti nukelta, jei bandymų metu raudonoji komanda susidurs su problemomis.

Šis procesas paprastai trunka kelis mėnesius, o jei prireiktų korekcijų, – ir daugiau nei metus. Tuo tarpu „Sora“, naujo „OpenAI“ vaizdo įrašų kūrimo modelio, paleidimo data patvirtinta šiais metais.

Įrankis jau yra raudonosios komandos bandymų etape, nors neseniai jis sukėlė diskusijų. Nors bendrovė neseniai pareiškė, kad ketina būti skaidri, nebuvo atskleista jokia informacija apie tai, kaip buvo sukurta „Sora“.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas