E.Muskas dalinasi neįprasta žinute: ragina Europą grįžti prie atominių elektrinių naudojimo

TopCom.lt

2022-03-07, 13:30 (atnaujinta 2022-11-29, 01:00)

36 komentarai (-ų)
E.Muskas dalinasi neįprasta žinute: ragina Europą grįžti prie atominių elektrinių naudojimo

„Tesla“ ir „SpaceX“ įkūrėjas bei vadovas Elonas Muskas socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbė neįprastą žinutę – jo nuomone, Europa turėtų „perkrauti“ savo atomines elektrines nacionalinio ir tarptautinio saugumo sumetimais.

„Tikiuosi, kad dabar akivaizdu, jog Europai derėtų vėl atidaryti neveikiančias atomines elektrines ir padidinti esamų galią. Tai yra būtina nacionaliniam ir tarptautiniam saugumui“, – sakė jis.

E.Musko teigimu, baimės dėl branduolinės energijos yra perdėtos. Kaip socialiniame tinkle teigė verslininkas, prie atominės elektrinės užaugintą maistą jis pasiruošęs valgyti prieš kameras. „Tai padariau Japonijoje prieš daugelį metų, netrukus po Fukušimos. Radiacijos rizika yra daug, daug mažesnė, nei daugelis galvoja“, – sakė jis.

Šiuo metu Europos Sąjungoje nėra sutarimo dėl branduolinės energijos. Vokietija iki šių metų pabaigos planuoja uždaryti visas šalyje veikiančias atomines elektrines. Prancūzija nusprendė priešingai ir ketina pastatyti nemažai naujų, nors dar visai neseniai planavo atsisakyti taikaus atomo.

36 komentarų

chernobylio fanatikas

na jei yra saugos sistemos uztikrinancios avarijos ar nelaimingu atsitikimu atveju kad radiacija nepaliks elektrines teritorijos ir nepateks i aplinka dideliu masteliu (fukushimos valge muskas darzoves,bet tegul nuvaro i uzdraustaja zona kur radiacija per didele ir tegul pagyvena ten.. apie tai kazkodel jis neuzsimena..kaip ir chernobylio zona 30km spinduliu), tokiu atveju tada galima mastyti kazka apie atomines elektrines. tik kur padeti jau isnaudota kura? kur ji sandeliuoti ar kaip ji pilnai perdirbti? muskai, ismokink mus, tai mes ir naudosim tada ta tavo atomine elektra :)

Kito kelio nėra

Turim visas sąlygas gaminti pigią elektrą.
Reikia Lietuvoje pastatyti hidroelektrinių, kurios naktį pumpuotų vandenį Kruonio hidroakumuliacinei, o dieną hidroakumuliacinė gamintų pigią elektrą.
Ir būtų problema išspręsta.
Saulės ir vėjo čia yra čia nėra.

antanas

įsigilinę į temą panašiai galėtų veikti saulės ar A tandemai visiškas jovalas pirma bent įsigilinę į temą bent darželinukų lygiu

Lankytojas

Jeigu uraną reikės sodrinti patiems,ta energija nebebus tokia pigi.....priešingu atveju vėl akys į putlery?!

imf

putinas is urano neuzdirbs karui. kapeikos ten lyginti su nafta

Birutė

Viena valgyti salotas prie saugiai veikiančių a.e.,bet,jei jos susprogdinamos netikiu,kad bus saugu

Donatas

Kiek kartu sprogo
Ir kodel.
Sakyt kad atomine nesaugi cia tas pats kas sakyt kad lektuvai nesaugus.

TT

Kai cernobili medzius kerta ir parduoda europai ka ne px xdd nors gal del to ir iskrypeliu daug

Gediminas

Atominių priešininkai gal ir be saulės apsieitų. Saulės radijacija(odos vėžys) per metus nužudo dešimtis tūkstančių

jonas

Vokiečiai, gal nepasikorė ant Putino dujų kilpos, pradės vystyti ne tik dujomis paremtą emergetiką !?

Rytis

Ignalinos atominė elektrinė kelis kart stipresnė už Černobylio elektrinę, Šiuo metu elektra mums pusdykiai kainuotų ir visai likusiai EU parduotume, būtų super jeigu gražintų Ignalis atominės veiklą.

Ernestas

Ignalinos AE jau pasiekė savo eksploatacinį periodą, jos atnaujinimas nėra vertas, kad atsipirktu užimtu tiek pat laiko kiek ji jau veikė. Reikia laukti naujų technologijų mažomis AE, kurios bus ir pigesnės ir saugesnės bei jų eksploatavimo terminas būtų ilgesnis.

Apskritai

...Vakarų civilizacija iki šiol sočiai gyveno ant pigių ivano išteklių ir juanio pigios darbo jėgos(adata+adata).
Dabar vakarus tomis adatomis sėkmingai galima šantažuot,skaldyt,valdyt...
Gal net apkaltint grėsme rytams...surinkt biškum nepatenkintus ir pavėžėt iki Tiksio ar Peveko
O labai nepatenkintus -iki Katynės.
Kažkas sakė kad RUSAI PUOLA..
Iki 2014 netikėjau:(

Lankytojas

Greit ateis greitūjų neutronų reaktoriai, kur bus naudojamas iš dabartinių elektrinių naudojamas branduolinis kuras

Klebonas

Tai europiečiai iki šiol aulinius čiabatus ant ausų buvo užsimovę? Kito kelio artimiausius 50 m. nėra. Ar pūsi pavėjui, ar prieš elektra nepasigamins

Evaldas

Normaliai čiuvas šneka. Pigiausia ir ekologiškiausia energija šiame laikmetyje, o dabar durniai dėl dujų rinkos kariauja

Wv

Kaimietis. Radiacijos nėra, bet avarijos pavojus nepasalintas.

Chidis

Viskame yra pavojus. Kiekvienas namas griuvo, laivas skendo, automobilis apsivertė, lėktuvas krito. Kiek žmonija ką statė, visada yra pavojus. Tai arba tesiam progresą, arba gyvenam urvuose ir visko bijom

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas