Europiečiams „Google“ naujovių dar teks palaukti: paaiškėjo, kodėl mums vis dar neprieinamas naujausias bendrovės produktas

Tomas Eidukevičius

2023-05-20, 10:39

0 komentarų

„Google“ savo I/O kūrėjų konferencijoje paskelbė, kad jos „Bard“ pokalbių robotas bus plačiai prieinamas 180 rinkų. Tai žymi didelę platformos plėtrą, kuri iš pradžių buvo labai ribota.

„Poco F6 Pro“ išmanusis dabar kainuoja tik 412,02 eurus su nuolaidos kodu DHJULYPROMOTIO55. Spauskite čia, kad įsigyti.
Europiečiams „Google“ naujovių dar teks palaukti: paaiškėjo, kodėl mums vis dar neprieinamas naujausias bendrovės produktas

Vis dėlto, palaikomų rinkų sąraše nėra Kanados ir Europos. Dabar „Google“ užsiminė apie galimą to priežastį el. paštu atsiųstame atsakyme į „Android Authority“ užklausą.

„Netrukus „Bard“ galės palaikyti 40 populiariausių kalbų ir, nors dar nenustatėme plėtros planų laiko juostos, mes jį platinsime po truputi ir atsakingai, ir toliau būsime naudingi ir įsitraukę reguliavimo institucijų partneriai, kai kartu naršysime šias naujas technologijos", - atkreipė dėmesį bendrovės atstovai.

„Google“ tvirtinimas, kad ji yra „naudinga ir įsitraukusi reguliavimo institucijų partnerė“, rodo, kad „Bard“ kol kas praleidžia ES ir Kanadą dėl reguliavimo problemų.

Tai nebūtų pirmas kartas, kai matome reguliavimo kliūtis, susijusias su naujos kartos DI įrankiais, tokiais kaip „Bard“. Italija praėjusį mėnesį uždraudė „ChatGPT“, remdamasi privatumu ir duomenų rinkimu. Italijos reguliavimo institucijos išreiškė susirūpinimą, kad „ChatGPT“ pažeidžia ES Bendrojo duomenų apsaugos reglamento (BDAR) politiką.

Tuo tarpu Kanados įstatymų leidėjai neseniai pristatė teisės aktus, kuriais siekiama reguliuoti DI. Dirbtinio intelekto ir duomenų įstatymas (AIDA) įpareigoja dirbtinio intelekto sistemų vertinimus, rizikos valdymą, stebėjimą, duomenų anonimiškumą, skaidrumą ir įrašų saugojimą. AIDA taip pat įvestų baudas iki 3 % pasaulinių įmonės pajamų arba 10 mln. dolerių.

Taigi, šie faktai kartu su plačiu „Bard“ prieinamumu rodo, kad „Google“ iš tikrųjų stengiasi išvengti didelių baudų ir nori iš pradžių suderinti reguliavimo klausimus.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas