„Google“ nusprendė savo dirbtinio intelekto pokalbių robotą pervadinti iš „Bard“ į „Gemini“

MiTech.lt

2024-02-11, 13:00

0 komentarų

„Google“ pokalbių robote „Bard“ įdiegtas naujos kartos dirbtinio intelekto modelis „Gemini Pro“ nuo šiandien pradeda veikti daugelyje pasaulio šalių ir tampa prieinamas daugiau nei 40 kalbų, įskaitant lietuvių.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
„Google“ nusprendė savo dirbtinio intelekto pokalbių robotą pervadinti iš „Bard“ į „Gemini“

Prieš metus „Google“ paskelbė apie „Bard“ – savo dirbtinio intelekto konkurentą „ChatGPT“. „Bard“ veikė pagal LaMDA modelį, tačiau gruodžio mėn. „Google“ perėjo prie „Gemini“. Dabar „Gemini“ veikia pagal „Gemini Pro 1.0“ modelį.

Paslauga veikia daugiau kaip 230 šalių ir moka daugiau kaip 40 kalbų. Juo galima naudotis per žiniatinklio sąsają, tačiau taip pat galite naudoti naująją „Gemini“ programėlę.

Tai pokalbių botas, su juo galite kalbėtis tekstu arba balsu. Tačiau „Gemini“ yra mulitmodalinis, t. y. taip pat galite pateikti jam nuotrauką kaip įvesties duomenis arba paprašyti, kad jis sugeneruotų vaizdą.

Naudotis „Gemini“ galima nemokamai, tačiau nuo dabar yra antros pakopos sprendimas – „Google“ taip pat pristatė „Gemini Advanced“, veikiantį su „Gemini Ultra 1.0“. Po nemokamos 2 mėnesių bandomosios versijos už „Google One AI Premium“ planą teks sumokėti 22 eurus.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas