„Ignitis“ dalinasi fantastiškomis naujienomis: paaiškėjo, kiek už elektrą mokės daugelis lietuvių, kainos nudžiugins daugelį

Pranešimas spaudai

2023-06-07, 21:58

21 komentarai (-ų)

Valstybinė energetikos reguliavimo taryba (VERT) gegužės 29 d. paskelbė priimtas visuomeninio elektros tiekimo kainas, kurios įsigalios nuo 2023 m. liepos 1 d.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
„Ignitis“ dalinasi fantastiškomis naujienomis: paaiškėjo, kiek už elektrą mokės daugelis lietuvių, kainos nudžiugins daugelį

Patvirtintos visuomeninio tiekimo kainos bus taikomos trečiojo elektros rinkos liberalizavimo etapo vartotojams, kurie suvartoja iki 1000 kWh elektros per metus ir liepos 1 d. neturės įsigaliojusios sutarties su pasirinktu nepriklausomu tiekėju. Tokių vartotojų šalyje yra apie 468 tūkst.

Nuo šių metų vidurio šiems namų ūkiams populiariausio vieno laiko zonos tarifo „Standartinis“ kaina sieks 22,7 ct/kWh su PVM, tai yra 5,3 ct/kWh pigiau nei šiuo metu. „Standartinį“ dviejų laiko zonų tarifo planą pasirinkę klientai už dieninę elektros energiją mokės 26,1 ct/kWh, naktinę – 15,8 ct/kWh, tai yra atitinkamai 1,9 ct/kWh ir 3,5 ct/kWh pigiau nei šiuo metu.

Didžiausią įtaką elektros kainų pokyčiams turėjo gerokai nukritusios elektros energijos įsigijimo kainos „Nord Pool“ elektros energijos ir ateities sandorių biržoje, į ką atsižvelgė VERT, nustatydama elektros energijos rinkos kainą antrajam šių metų pusmečiui. Dėl to nelieka poreikio valstybės taikomoms kompensacijoms vartotojams.

Daugiau elektros energijos vartojantiems „Ignitis“ visuomeninio tiekimo klientams, pasirinkusiems tarifų planus „Namai“ ir „Namai plius“, pastoviosios mėnesio dedamosios nesikeis ir liks tokios pačios kaip ir iki šiol, t.y. atitinkamai 3 ir 6 Eur su PVM per mėnesį. Vienos laiko zonos tarifo plano „Namai“ elektros energijos kaina sieks 21,1 ct/kWh su PVM, tai yra 5,4 ct/kWh pigiau nei šiuo metu, o „Namai plius“ – 20,8 ct/kWh su PVM, tai yra 5,3 ct/kWh pigiau nei šiuo metu.

Dviejų laiko zonų tarifo plano „Namai“ dieninė ir naktinė elektros energijos kaina atitinkamai sieks 24,3 ct/kWh su PVM ir 14,9 ct/kWh su PVM, tai yra 3,7 ct/kWh ir 3,4 ct/kWh pigiau nei šiuo metu. „Namai plius“ tarifo plano dieninė 2023 m. antrosios pusės elektros energijos kaina sieks 23,8 ct/kWh su PVM, o naktinė – 14,6 ct/kWh su PVM, tai yra 4,2 ct/kWh ir 3,2 ct/kWh pigiau nei šiuo metu.

21 komentarų

Asta

Vis mulkina tuos zmones kas gali is visu pusiu, visus tuos seimus lauk konservatoriai nieko gero ,palikt ant puse ju nereiks ten pesti kas maziau kas daugiau paeme.

Deiv

Šiuo metu pas mane tarifas ne pilnai 17 ct už kWh. Nuo liepos bus matyt. Bet pabandžius sudaryt sutartį pigiausia kaina duoda 20 ct, bet planas su kintančiu tarifu kas mėnesį.

vida

nieko nuostabaus ne papasakojo, kaip mužiką smaugė taip ir smaugs ir dar tyčiojasi kad pigu, pigiau ir nebūna

Vytautas

Viskas kaip maximoi , pirma kainą padidinam kelis kartus , paskui siektiek papiginam , ir bandoma žmogui akis uzmuilint .

Senjor

Gal būt senjorams kurie sunaudoja iki 200kw Ignitis nenubėdnėtų palikęs pirmos sutarties kaina 0,16€ .
Sunaikinsite mus (senelius ) žinodami mūsų apgailėtinas pensijas.

Linas

Sumaišėte adresus: socialinės rūpybos funkcijos Igničiui nepriklauso.

Simonas

Valdantieji primetė piliečiams gana primityvią manipuliavimo energijos kainomis schemą su tikslu pridengti milžiniškus viršpelnius. Štai kodėl visokie kreiviai ir kiti sukūrę tą schemą yra tapę Igničio akcininkais. Vietoje to, kad pateiktų ekonomiškai pagrįstas kainas, manipuliatoriai verčia vartotojus atspėti kokį jiems primesto "antpirščių" žaidimo vis naują variantą rinktis. O rezultatas vienodas - permokėtos kainos, kurių pasekmėje kažkas lobsta.

Kokia nesąmonė. Kiek tas Žmogus bus apgaudinėjimas. Na, manau ne kiekvienas tiki tomis ,,geromis kainomis". Absurdas. Vagystė. Lauk visus tuos aferistus...ir Šimonytę. Ir Kreivį. Ir Landsbergį... melagių melagiai...Tėvynės ir sąjūdžio išdavikai. Liūdna.

Blinda

Jaučiu kad šaly Lt valdo aferistai ir vagys! Kodėl stt ar kitos tarnybos netiria šių nusikaltimų, Tapinai pasivilink, kol geležinkelių ir kl uosto už eurą koks anūkas ne nusipirko. Lt nejau dundulis šalis kaip čm ir šm

Gintaras

Kiek žmonėms galima barškinti smegenis,geradariai? Bučiuojam Jums rankas,o geriau kojas už Jūsų dosnumą.

Rolandas

Pritariu Broniui, nuo prieš tai buvusios kainos 0.16 centų iki sumažintos skirtumas didelis o prieš sukeltos kainos iki nuleistos kainos sudaro aliuzija į džiaugsmą kokia laimė jie sumažino kaina.

Linas

Aha, tikrai: geriau būtų nemažinę, o palikę tas aukštas, tai būtų mažiau lojimo :)

Bronius

Reikėjo padidinti ne 56cnt/už kWh o PVZ 2eu./už kWh tai jau dabar būtumėt žmoniškai sumažinę elektros kaina. Na o vartotojai iš laimes tiesiog garbintų kreivi ir visa šutve .

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas