Išmaniojoje apskaitoje naudojama „Siemens“ programinė įranga leis sumažinti elektros suvartojimą iki 6 proc.

Pranešimas spaudai

2021-11-08, 13:20

0 komentarų
Išmaniojoje apskaitoje naudojama „Siemens“ programinė įranga leis sumažinti elektros suvartojimą iki 6 proc.

Bendrovės „Siemens“ padalinys „Smart Infrastructure“ kartu su partneriais dalyvaus diegiant 1,2 mln. išmaniųjų elektros skaitiklių visoje Lietuvoje. „Siemens“ šalies skirstomojo tinklo operatoriui „Energijos skirstymo operatorius“ (ESO) teiks skaitiklių duomenų valdymo sistemą „EnergyIP“, taip pat 10 metų užtikrins jos aptarnavimą bei priežiūrą.

„Išmanieji skaitikliai yra svarbi naujos kartos elektros tinklo dalis. Tai suteiks daugiau galimybių visiems energetikos sistemos dalyviams, paskatins naujų paslaugų plėtrą, padidins elektros energijos tinklo patikimumą ir efektyvumą. Džiaugiamės, kad šiam visai šaliai svarbiame ESO projekte laimėjo „Siemens“ kartu su partneriais pasiūlytas skaitiklių duomenų valdymo sprendimas“, – sako „Siemens Osakeyhtio Lietuvos filialo“ vadovas Lietuvoje Kęstutis Čiplys.

„Pirmiausia, išmaniųjų skaitiklių naudą turėtų pajusti galutinis elektros vartotojas, kuriam taps patogiau apskaityti elektros sunaudojimo duomenis, analizuoti savo energijos vartojimo tendencijas ir pagal tai koreguoti įpročius. Antra, nepriklausomiems energijos tiekėjams tai suteiks galimybių pasiūlyti naujų paslaugų, kas taip pat bus naudinga vartotojams. Galiausiai, išaugęs elektros skirstymo patikimumas taps dar viena nauda daugeliui šalies gyventojų“, – sako ESO Paslaugų tarnybos vadovas Renaldas Radvila.

Pasak K. Čiplio, skaičiuojama, kad naujoji infrastruktūra su išmaniaisiais skaitikliais leis ESO sumažinti elektros suvartojimą iki 6 proc., iki 10 proc. sumažinti elektros nuostolius skirstymo tinkle ir prisidės prie bendrai išaugusio veiklos efektyvumo. Be to, „EnergyIP“ skaitiklių duomenų valdymo sistema, atsižvelgiant į techninius reikalavimus dėl saugumo, yra papildyta tokiomis funkcijomis kaip duomenų šifravimas jų perdavimo metu.

„Siemens“ partneriai bendrovė „Sagemcom“ patieks 1,2 mln. išmaniųjų skaitiklių su „Sicona“ programine įranga, kuri bus naudojama skaitiklių rodmenų nuskaitymui, o telekomunikacijų bendrovė „Bitė Lietuva“ užtikrins ryšio sprendimą.

„Siemens“ išmaniųjų skaitiklių duomenų valdymo sistemą taip pat integruos į ESO naudojamas sistemas, įskaitant apskaitos sistemą, savitarnos portalą, verslo išteklių valdymo sistemą bei kitas.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas