Kriptovaliutų savininkai gali likti „ant ledo“: didžiulė keitykla skambina pavojaus varpais ir siunčia perspėjimą

BitNaujienos.lt

2022-05-13, 16:15

0 komentarų
Kriptovaliutų savininkai gali likti „ant ledo“: didžiulė keitykla skambina pavojaus varpais ir siunčia perspėjimą

Didžiausia Jungtinių Valstijų kriptovaliutų keitykla „Coinbase“ pranešė apie nuostolingus pirmo metų ketvirčio rezultatus. Kompanija prarado net 430 milijonų JAV dolerių, o mėnesinių vartotojų skaičius nukrito 19%. „Coinbase“ taip pat perspėjo savo vartotojus, kad bankroto atveju, klientai gali prarasti savo kriptovaliutas, laikomas keitykloje.

„Coinbase“ uždarbio ataskaitoje rašoma, jog keitykla laiko 256 milijardų JAV dolerių vertės kriptovaliutų ir dekretinių valiutų, kurios priklauso kompanijos klientams. Visgi kompanija perspėja, jog bankroto atveju, laikomos kriptovaliutos gali būti panaudotos bankroto eigai. Keityklos vartotojai negalėtų atsiimti jokio turto iš keityklos bankroto eigoje.

Po uždarbio ataskaitos paviešinimo, „Coinbase“ akcijos krito 15.6%. Taip pat pastebėta, kad pirmame metų ketvirtyje „Coinbase“ prekybos apimtis krito nuo 547 milijardų JAV dolerių iki 309 milijardų JAV dolerių. „Coinbase“ perspėjo, kad prekybos apimtis turėtų kristi dar labiau.

Tokios naujienos tik dar kartą iliustruoja rizikas, asocijuojamas su centralizuotomis kriptovaliutų keityklomis. Prieiga prie kriptovaliutų piniginės yra saugoma privataus rakto pagalba. Be šio rakto negalima gauti prieigos prie piniginės. Tiek „Coinbase“, tiek ir kitos centralizuotos keityklos valdo šiuos raktus, o ne jų vartotojai.

Nepaisant šių bauginančių pareiškimų, „Coinbase“ įkūrėjas Brian Armstrong socialiniame tinkle „Twitter“ pareiškė, kad keityklai bankrotas negręsia ir toks pareiškimas buvo atliktas dėl naujų JAV saugumo ir mainų komisijos taisyklių kompanijoms, kurios laiko kitų žmonių kriptovaliutas.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas