Laikas pamiršti nerimą dėl 5G technologijos: aiškėja šalis, kuri jau dabar kuria 6G, jau žinoma kada tai gali tapti realybe

6G

Arnas Balčiūnas

2023-02-21, 12:47 (atnaujinta 2023-02-21, 12:48)

0 komentarų

Lietuvos gyventojų išmaniuosiuose telefonuose 4G ženkliukui pamažu keičiantis į 5G – kai kur jau kalbama ir apie dar naujesnę ryšio technologiją. Internete jau ne pirmą kartą pasirodo kalbų apie 6G technologiją, tačiau korėjiečiai, panašu, tam nusiteikę yra ambicingiausiai.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Laikas pamiršti nerimą dėl 5G technologijos: aiškėja šalis, kuri jau dabar kuria 6G, jau žinoma kada tai gali tapti realybe

Pietų Korėja neseniai išplatino pranešimą apie planus pristatyti nuosavą 6G tinklą, kur turėtų būti naudodamos pasaulinio lygio technologijos. Korėjiečiai žada panaudoti pažangius, programine įranga paremtus, naujos kartos mobiliojo ryšio tinklus ir taip pat ketina stiprinti tinklo tiekimo grandines. Apie tai paskelbė Pietų Korėjos mokslo ir IRT ministerija.

Pietų Korėjos vyriausybė skatins vietos įmones gaminti medžiagas, komponentus ir įrangą savo 6G tinklo plėtrai. Ji taip pat planuoja sustiprinti tiekimo grandinę, kad palaikytų šio tinklo kūrimą ir plėtrą. Skelbiama, kad tyrimai, susiję su 6G tinklo kūrimu, vyksta jau dabar, o šio projekto vertė siekia maždaug 450 mln. eurų. Akivaizdu, kad korėjiečiai turi labai ambicingų tikslų.

Šia iniciatyva Pietų Korėja tikisi aplenkti visą likusį pasaulį ir tapti pirmąja šalimi, kuri galės pasiūlyti 6G ryšio technologiją. Verta pastebėti, jog ši šalis yra ketvirta ekonomiškai stipriausia Azijos šalis, o 2022 metais ji turėjo 25,9 proc. visų 5G patentų. Palyginimui, Kinijos patentų procentas siekia 26,8 proc. Pietų Korėjos vyriausybė tikisi, kad šalis gali sukaupti 30 proc. ar net daugiau 6G patentų, lyginant su konkurentais.

„Ericsson“ technologijų departamento generalinio direktoriaus pavaduotojas Zhang Yongtao teigimu, 6G sujungs tai, kas yra virtualu ir realybė. Jis teigia, kad 6G perkels holografinį ryšį iš mokslinės fantastikos į realybę. Verta pastebėti ir tai, jog 6G tinklą Pietų Korėjoje planuojama paleisti jau 2028 metais.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas