„Logitech“ pirmoji bendradarbiavimui skirtų vaizdo sprendimų asortimente perėjo prie perdirbto plastiko ir antrosios gyvybės medžiagų

Pranešimas spaudai

2024-02-22, 16:35

0 komentarų

„Logitech“ praneša, kad visi vaizdo konferencijų įrenginiai, veikiantys su „CollabOS“ operacine sistema, dabar bus gaminami naudojant perdirbtą plastiką. Tai žingsnis, padėsiantis įmonėms veiksmingiau įgyvendinti savo darnaus vystymosi tikslus.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
„Logitech“ pirmoji bendradarbiavimui skirtų vaizdo sprendimų asortimente perėjo prie perdirbto plastiko ir antrosios gyvybės medžiagų

„Perkeldami savo konferencijų patalpų įrenginių asortimentą į gaminių mažesnio anglies dioksido poveikio lygį, padedame kitoms įmonėms įveikti tvarumo iššūkius“, – sakė „Logitech“ veiklos vadovas Prakash Arunkundrum.

„Mes ne tik kuriame ir gaminame naujus produktus iš perdirbto plastiko ir kitų mažiau anglies dioksido išskiriančių medžiagų, bet ir atnaujiname esamus produktus, kad IT lyderiai galėtų nauju būdu įvertinti savo darbo vietų technologijoms skirtas investicijas į konferencijų patalpų sistemas, atsižvelgiant žmones ir planetą. Tai darome nedidindami kainų ir nepakenkdami aukščiausiai kokybei ir našumui, kurių įmonės tikisi iš „Logitech“.

Pastangos sumažinti neigiamą įmonių poveikį aplinkai greitai tapo verslo reikalavimu. Neseniai analitinės įmonės „Frost & Sullivan“ IT specialistų atliktame tyrime 65 % respondentų teigė, kad ateinančiais metais lyderio pozicijų siekimas aplinkosaugos praktikos, socialinės atsakomybės, įmonių valdymo ir tvaraus vystymosi srityse yra pagrindinis arba labai svarbus jų įmonių verslo tikslas.

Tokie produktai kaip „Rally Bar“, „Rally Bar Mini“, „Tap IP“, „Tap Scheduler“ ir „Scribe“ bus atnaujinami naudojant medžiagas, mažinančias anglies dioksido išmetimą. „Logitech Sight“, „Rally Bar Huddle“ ir išoriniai įrenginiai, tokie kaip internetinės kameros, klaviatūros, pelės ir ausinės, jau gaminami iš perdirbtų medžiagų. Kai kurie perdirbtų medžiagų procentinės dalies pavyzdžiai:

  • Rally Bar - 40%

  • Rally Bar Mini - 36%

  • Rally Bar Huddle - 42%

  • Tap IP (grafitas) - 56%

  • Tap Scheduler - 54%

  • Logitech Sight - 59% (grafitas)

  • Zone Wireless 2 - 20%

  • Wave Keys for Business - 61%

  • Brio 305 - 62%

  • Brio 505 - 68%

Tvarumo dizainas (toliau – TD)

„Logitech“ vaizdo konferencijų produktų asortimente taikomi „Tvarumo dizaino“ (toliau – TD) principai leidžia klientams visapusiškai įrengti konferencijų patalpas, įskaitant patalpas skirtas „Microsoft Teams“ ir „Zoom“, panaudojant technologijas, skirtas tvariam vystymuisi. Ši pažanga išplečia jau pasiektus asmeninių išorinių įrenginių, tokių kaip internetinės kameros, ausinės, pelės ir klaviatūros, pasiekimus.

Pagrindinis TD programos elementas yra uždaro ciklo medžiagų, kurias galima regeneruoti iš atliekų, suteikiant joms antrą gyvenimą, naudojimas, įskaitant po vartojimo perdirbtą plastiką (PVPP), kurį „Logitech“ vadina „antrosios gyvybės plastiku“.

Atnaujintuose vaizdo konferencijų produktuose, tokiuose kaip „Logitech Sight“:

  • naudojama bent 50 % sertifikuoto perdirbto plastiko,
  • 21 % sumažintas anglies dioksido poveikis,
  • 1400 tonų anglies dioksido išmetimo pašalinama kiekvienam 100 000 produktų (pakanka apsukti Žemę maždaug 131 kartą†).

Be to, „Logitech“ vaizdo konferencijų produktuose:

  • naudojamas mažai anglies dioksido išskiriantis aliuminis, pagamintas naudojant atsinaujinančią energiją, o ne iškastinį kurą,
  • pakuotė yra iš „FSC®“ sertifikuotų ir kitų kontroliuojamų šaltinių,
  • „Rally Bar“ serijoje naudojama 100 % perdirbtų medžiagų,
  • numatyta galimybė surinkti ir perdirbti senus vaizdo konferencijų įrenginius naudojant „Logitech Select“ programą,
  • yra akumuliatorių taupantys režimai, galintys sumažinti „Rally Bar“ ir „Rally Bar Mini“ anglies dioksido poveikį 1,65 tonos anglies dioksido.

Parama vardan didesnio gėrio

„Logitech“ 2022 m. sumažino „Scope 3“ emisiją 21 %, siekdama iki 2030 m. pašalinti daugiau anglies dioksido nei ji pagamina.

Siekdama skatinti pažangą, bendrovė siūlo pasidalinti savo TD programos principais, įrankiais ir žiniomis apie tvaresnių medžiagų įtraukimą į gamybos procesą su bet kuria organizacija, besidominčia pastangų darniam vystymuisi padidinimu. Dėl konsultacijų šiais klausimais susisiekite su įmone adresu sustainability@logitech.com.

Skaidrumas ir atskaitomybė

Kadangi vis daugiau įmonių prisiima atsakomybę už reikšmingą savo poveikio aplinkai mažinimą, jos aktyviai ieško technologijų tiekėjų, kurie užtikrintų skaidrumą naudodami pagrindinius veiklos rodiklius, ataskaitas ir trečiųjų šalių sertifikatus.

„Logitech“ sėkmingai pasieks tikslo užsibrėžto 2025 metams, t. y. nustatyti anglies dioksido pėdsaką kiekvienam savo asortimente esančiam produktui, kad įmonėms skirtų technologinių sprendimų pirkėjams būtų lengviau priimti pagrįstus sprendimus. Bendrovė kasmet aprašo pažangą siekiant su klimatu susijusių tikslų 2023 m. poveikio ataskaitoje 2023 Impact Report.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas